Published in Republic of Macedonia (FYROM) - Political debates and analysis - 17 Jan 2016 11:48 - 8

ЕревМакедонци и еРевМакедонки,

На мое и ваше задоволство, како за почеток, направив едно кратко интервју со првиот претседател на еРевМакедонија, HustlerTV. Ќе дознаеме нешто повеќе за него во приватниот живот и за неговите планови како претседател на еРевМакедонија овој месец.
Во продолжение ви го приложувам интервјуто:

-Најпрво здраво и добредојде во Балкан Њуз
* Добро те најдов.

-Добропознат ник на сите нам од една друга многу слична игра. Кој е Hustler во приватниот живот? 
Здраво на сите.
па HustlerTV има 21 година :D и се викам Бојан Илијевски од Скопје сум населба Илинден и Работам не одам на Факс

-Какво е чувството да се биде прв претседател на ревМакедонија? Кои се целите што си ги имаш зададено за овој мандат?
* Па дури до последниот момент не се знаеше ништо, се договоривме на чат кој и ај јас ќе бидам. Чуството е добро, но одговорно многу. Мојот план и цел во овој мандат е прво нашите региони да ги задржиме. А со државите со кои имаме граници сакав со нив да скљуцам сојуз или во најмала рака да бидеме само пријатели на кој ќе си помагаме ако затреба помош секако дека во ова не спаѓаат Албанија и Грција.

-Кои се членовите на твојот кабинет за овој мандат?
* Мојот Тим го избрав во последниот момент, MOD ми е goodbeer, MOFA ми е VelAco , PowerGirl девојчето ми е Премиерка, Volk ми е гувернер и Macedon ми е министер за едукација. 

-Можеби е рано за ова прашање, но со кого ревМакедонија ќе стапи во сојуз, кои ќе ни бидат "пријатели" и "непријатели"?
* Рано не е што побрзо се договори за МППа и непријатели уште подобро. Овака на ова прашање би одговорил малце по опширно 
-MПП со Бугарија - Тоа го обезбедив одма човекот што е прецедател го познавам и се договоривме одма и го склучивме пријателството кое добро го имаме и не сакаме да го загубиме 
-MПП со Србија - Сакав со Србија во најмали раце да имаме пријателство. Прв се обидев да го контактирам ЦПто и да разговараме за нашите држави и нивниот се изјасни дека сака МПП со нас и дека ќе се обиде да го имаме и тоа и се случи 
-MПП со Романија - е новиот пријател и сојузник 
-MПП со Унгарија - со нивниот сегашен ЦП разговарав кога беше изгласан за конгресмен и побара од нас да имаме МПП јас тоа го прифатив во истата секунда и без размислување 
-MПП со Шпанија - Шпанскиот ЦП пред некој ден ме повика на чат и ме запраша дали сакам пријателство јас одговорив дека сакам и се почека да го изгласаат за ЦП во Шпанија и го склучивме.
-MПП со Велика Британија - тоа го склучивме уште првиот ден кога имавме состанок мк.бг.срб и ук 
-MПП со Мексико - ЦПто нивно сакаше МПП и ние тоа го прифативме но неможевме да си дозволиме да го платиме и тој го пушти законот 
-MПП со Куба - Куба е членка во сојузот со срб.мк.бг и ром и тоа беше склучено вчера исто платено од страна на Куба 
-MПП со Малезија - Таму е ЦП наш македонец и доста добар со мала популација и тој го пушти МПП то 
За непријателите се знае кој се Грција и Албанија и тие и ќе останат. 

-Малку околу мојот предлог за конгресменскиот медал во претходната статија, ваше мислење и постапки што ќе се преземат?
Па за тоа имавме предлог и сега сакам да го претсавам и сакам мислење во коментар да се изјаснат дали сакаат следниот Месец да го донираат голдот во трезорот или кај ЦПто за да направиме Државни фирми тоа беше нашиот предлог со некои играчи.

-Најверојатно најпоставуваното прашање овие два дена помеѓу нашите играчи. Ќе склучи ли Македонија сојуз со некоја земја денес за да можеме да пукаме ДО без да се селиме?
* Секако тоа се склучи вчера помеѓу Србија-Македонија-Бугарија и Романија, за пукање и за ДО секако дека ќе имаме имаме доста МППа и мислам дека нема да има проблем околу тоа 

-И како за крај, сакам да ви посакам успешен мандат, многу успеси како на политички така и на воен план и се надевам дека ревМакедонија со вас ќе чекори само по добар пат.
 
* Фала се надеваме на тоа и сакам да кажам на играчите и на конгресмените, само да слушате наредби и да не се брза.

Ви благодарам на вниманието, и секако субскрајб и воте за да видат сите.

Makedoner

Support

Comments (8)

v2 sub65 http://www.erevollution.com/en/newspaper/450 subnete ako ne ve mrzi Smile
o7
http://www.erevollution.com/en/newspaper/664 sub i nekoj visak leb ako imat
o7
o7
o7 od malezija !
spored mene goldot i parite netreba da se pipkaat posto tesko deka pravilno bi se rasporedil i ke ima trolanje ponatamu sigurno. Ili pak na kogo i pot koi uslovi bi se podelilo na nekoi igraci....Koj moze da garantira za niv zasega ....inaku sve drugo podrska o7
Па за парите ќе гарантира ЦП-то и луѓето што ќе ги раководат фабриките...