Nightly Telegraph

Published in Republic of Macedonia (FYROM) - Political debates and analysis - 17 Jan 2016 04:39 - 13

Поздрав еРев Македонци,

Во оваа статија ќе направам мал осврт кон политичките случувања во еРев Македонија во овие почетни неколку денови...

    ИЗБОРИ
За прв претседател на еРев Македонија едногласно е избран HustlerTV како единствен кандидат, а на изборите излегоа вкупно 80 играчи што за мене претставува солидна бројка. Во моментот на пишувањето на оваа статија се регистрирале вкупно 205 играчи.

Веднаш после претседателските избори се одржаа парламентарните избори (избори за конгресмени) на кои учествуваше само една партија – Obedineta Makedonija, која во моментот брои 76 членови. На изборите гласаа вкупно 74 играчи, при што се избрани 20 конгресмени кои треба совесно и со дигнитет да ја претставуваат нашата еДржава. После овие политички случувања избрана е влада во следниот состав:

    HustlerTV – претседател;Power Girl – премиер(ка);goodbeer – министер за одбрана;VelAco – министер за надворешни работи;Volk – гувернер;Macedon – министер за образование.
Се надевам дека владата успешно ќе ја води еРев Македонија во овој почетен период.

    СОЈУЗИ
На ден 16/01/2016 год. одржан е состанок за формирање на цврст сојуз помеѓу МКД – СРБ – БУГ – РОМ. Клучни беа два проблеми: 1) нашето MPP со Хрватска и 2) проблемот помеѓу Романија и Унгарија. Мој став е наредниот месец веднаш да прекине договорот со Хрватска, додека проблемот помеѓу РОМ – УНГ е надминат после неколкучасовни преговори.

Одлучено е овие 4 држави веднаш да потпишат меѓусебни MPP, а исто така да се потпишат и заеднички договори со други држави од Јужна и Средна Америка, Шпанија, Франција, Иран (плус други држави од Азија), а со единствена цел во случај на војна да не дојде до губење на MPP со државите оснивачи на сојузот.  Денес, најдоцна утре ќе се обелодени и името на новиот сојуз, така што секој ваш предлог во коментари е добредојден.

Во моментов имаме потпишано MPP со Јапонија, Британија, Бугарија, Србија и Хрватска, додека во тек е гласањето на законите за MPP со Шпанија, Романија, Малезија, Куба и Мексико кои треба да поминат . Договорите со Грција и Турција се одбиени, бидејќи тие заедно со Украина и Грузија најверојатно понатаму ќе бидат во спротивниот табор.

    ТРЕНИНГ ВОЈНА
Во игрициве има многу деца, за жал некои од нив се и ретардирани. Детето Forever ја предложи Русија за природен непријател и на тој начин го одолжи тајмингот за започнување на тренинг војна со Грција или Албанија со кои во меѓувреме преговарав. Во иднина навистина не би сакал да се случуваат вакви работи, дури и да се заради некаква заебанција (ебете се со девојките ако ги имате и нормално со жените – за женскиот дел од популацијата важи обратно).

Денес (17/01/2016 год.) добив потврден одговор од Албанија за тренинг војна, така што веднаш е пуштен законот за природен непријател. Првиот напад го имаме ние кој мора да го изгубиме, после тоа тие напаѓаат, ја губат битката и војната завршува (најверојатно е таков механизмот на игрицава). Мое лично мислење е дека во првиот месец не треба да имаме сериозни војни, туку да се потрудиме малку да ојачаме, како на економски, така и на воен план.

Ова беа основните информации и ќе се читаме во друга прилика.VelAco,
министер за надворешни работи

Support

Comments (13)

ne mi dava devojka mi da imame seks pomos ve molam
ne mi dava devojka mi da imame seks pomos ve molam
o7
ako vikas na pomos, si ja ebal rabotata
daj mi i na mene nekoj kabinet be ministere, od sega fudbal ke igram za erev gold ne za erep ahahaa
o7
o/
777
o/
@Pentito nesaka so tebe , dozvoli mi na mene da se obidam xD ( bez navreda samo se seguvam Laugh )
o7
и МЕНЕ девојката не ми дава, ќе ИДАМ у странство
leb malce ako mozit