Countryball Report

eVokasi - Newspaper from Serbia -

Published in Serbia - Political debates and analysis - 05 May 2016 10:09 - 33

Грађани Републике Србије,

Пре месец дана, тачније, дана 86-тог по новом рачунању времена, дошао сам на чело ове наше државе као сасвим нова политичка личност. Ви сте ме изабрали.
Занимљиво је то да сам имао само једног против кандидата, и да сам победио иако је она доста познатији у високим круговима.

Овако је то било на почетку:

Дан први.

Састанак негде на ИРЦ мрежи је био одржан. Земље чланице ТРС алијансе су се састале у новом сазиву. Високи челници алијансе Широ и Накитуминајаши нису били задовољни Србијом у том моменту јер је Мађарска изгубила веома важну битку, а Србија није тога дана пружила помоћ.
реВокаси се нашао у необраном грожђу. Претходна влада га није на време обавестила о приоритетима алијансе, није му оставила ништа сем места председника. Није му показала на који начин савез функционише, није му дала смернице.

Због овога ћу драги моји грађани и следбеници следећег Председника увести потпуно у сваки детаљ у току првог дана његовог мандата. Остављам му 100 златника из последње донације да би на време успео да све организује и остављам му неопходне потрепштине за први удар и надам се да ће то од сада бити пракса.
http://i.imgur.com/sCfVons.jpg
Приметићете да на мом налогу постоји још 7,36 златника поред 100 златника које прослеђујем следећем председнику, и искрено то су моји златници, нисам их украо од државе током мандата.

ЕКОНОМСКА СИТУАЦИЈА

Држава Србија је у току мог мандата веома напредовала. Успео сам да издвојим 650 златника из државне касе који су отишли на субвенције те се захваљујем свим људима који су то спровели у дело а највише Оптимуму, моралној величини, људини, а пре свега господину, који је уложио сате и сате у овај пројекат.
Од укупно 22 удара, које сам организовао, 6 удара су били пропраћени и поделом оружја, а са обзиром да на један удар дође у просеку 50 војника, сваки удар без оружја је коштао око 12-15 златника и увек је храна набављана од домаћих продаваца. Удар са оружјем је коштао додатних 40 златника по једном.
Исто тако, сваки напад (свака нова битка) који је Србија направила, коштао је 10 златника, и сваки стратешки устанак у циљу слабљења непријатеља је коштао 15 златника. Тих устанака је било 4 у Француској, 3 у Грчкој, 2 у Грузији, 4 у Украјини, 5 у самој Србији, онда када није било ТП битке, пошто сам се увек старао да бар једна ТП битка постоји. Исто тако, ако рачунамо колико сада има златника у трезору и колико сам затекао на почетку свог мандата (600г) економска ситуација је и више него одлична пошто порези нису још увек подизани и у све то улази и чињеница да се више купује на црном маркету него на Тржишту, па држава и нема зараду од минималног пореза.

Босна и Херцеговина
Наш сусед на два полуострва (Хелму и Апенинима) је кроз нашу државу пролазио пут северне Италије како би себи обезбедили неопходне ресурсе. Док они нису изашли, Србија није имала све бонусе у игрици, али сам ја испоштовао суседе и пустио их да прођу, тако да након тога, након петог дана мог Мандата, Србија остварује 15/15 ресурса и на тим ресурсима остаје и даље. Поздрав за наше суседе!

ГРЧКА
Рат са Грчком започет је у мом, а испланиран у прошлом мандату, да би се суседима Македонији и Бугарској створио излаз из Балкана. Ми смо Грчку, чланицу ЕАГЛЕ савеза поразили, али не и обрисали, као што ни једну државу са којом смо били у рату током ових 30 дана нисмо обрисали. Србија није Тиранин. Рачунам као успешан овај поход на Грчку иако он још увек није завршен.

Француска
Примарни циљ рата са Француском је био рушење болнице у Паризу. То је договорено са савезом, на два фронта смо напали. Србија са истока и Јапан са запада. Убрзо је Србија стигла до Болнице и овај рат јнам је омогућио да учествујемо и победимо у највећој бици која се одиграла на овој игрици
http://i.imgur.com/XsQh69J.jpg
Након тога, пошто се све завршило, одлука је била да се вратимо одакле смо и дошли и да потпишемо мир са Французима, али су напрасно и одједном наредбе савеза кренуле у другом смеру. Наиме, требало је проћи скроз до Велике Британије да би имали границу са Украјином која је нажалост баш тих дана напустила ТРС. Ја сам увелико био против овога, јер постоји много држава које се граниче са том истом Украјином, а наш поход око пола Европе се не би могао поднети како финансијски тако ни здраворазумски, те је убрзо Бабо дошао на чело савеза и тактика је промењена. Захваљујући новом вођству, повукли смо се из Француске а снаге касније усмерили ка Турској.

ТУРСКА
Да није било оног шарања по Француској, Турска би, као непријатељ број 1, који је у самом старту обрисао и Бугарску и помогао у парчању Србије и брисању исте, одавно била поражена потпуно од стране нашег најважнијег савезника Хрватске, али кажем опет, ми ту помоћ нисмо могли да пружимо, те се Турска уздигла поново и заједно са Грузијом представља претњу Балкану. Ја се искрено надам да ће следећи ЦП наставити ову кампању.

СТАЊЕ НА УДАРИМА
Могу да кажем да је било добро сваког пута. Надам се да вас нисам сморио мојим говорима и вишеструким пинговањем, али то је моја дужност као генерала који своу војску води у бој. Драго ми је и што нисте мнго спамовали чет, част изузецима, али сам врло незадовољан што су неке друге јединице (овим алудирам на ПСР) почеле тек на крају мог мандата да долазе. И поред тога, ССФ и ЛЕГИЈА остају као најактивније јединице и свака част командантима истих. Очекујем да ће се ситуација поправити у смислу посећености.

ОДНОСИ У ДРЖАВИ
Односи у држави су такви да овде искрено не води политика претерано велику улогу (Све док се није појавио покрет еБеба) већ су две супростављене једнице веома битан фактор иако никако не треба мешати Војну Јединицу и Политичку странку. 
Током мог мандата сам више пута био оптуживан од стране Легије да ми "они ис ССФ-а" пуне главу, исто тако сам од стране ССФ-а био оптуживан да ми "они из Легије" пуне главу. Разумем ја да свако жели или хоће да буде главни, да се његова одлука спроведе, да се уради та његова замисао, али најбоље је да се уради оно што је најбоље за народ, а не за појединца. НАРОД је битан, стога смо и спровели субвенције у част НАРОДА и никога другог. 

ИМПИЧ
Политичко самоубиство које сам покушао да урадим НИЈЕ било да бих оставио државу тамо некоме, већ да се моја влада и конгресмени тргну. Превише сам ствари радио сам те сам премало времена посвећивао другим стварима у држави којима сам желео да приступим, те после тог ФАМОЗНОГ ИМПИЧА за који сам знао да неће бити прихваћен још пре него што сам га покренуо, ситуација је кренула на боље и људи су се више аганжовали у раду и обављању државних послова. Искрено, жао ми је због тога, али помислите само на удар од 50 људи у којем свако мора добити следовање у храни и оружју. То је преко 600 кликова и 500 искуцаних бројева, и све то завршити за 15 минута, али сам ипак успевао то да урадим до једном када стварно нисам могао више.

Закључак
Пре свега желим да се захвалим члановима владе, конгресменима, командама војних јединица, савезницима, челницима савеза, људима који су ме подржали, људима који су ми помогли и људима који су ми улепшали ових месец дана а највише бих да издвојим:

ОПТИМУМ -  перфектан економиста, вредан, добар и пре свега пријатељ без којег не бих ни половину овога било могуће.
Владика - Министар Образовања који је својим милозвучним туторијалима помогао свима и лавовски посао одрадио
Стив Маквиштанац - ЗАТО ШТО ЈЕ НАЈБОЉИ НОВИНАР

Фантом, Пасинђер, Крис_к, Твртко, Баташа, Дражен, ЧовБГ и остали команданти јединица који су обавештавали своје људе о ударима, мењали Дневно наређење у складу са стратегијом и водили своје војнике на заједнички удар.
Баташа - Човек који ми је много помогао што се стратегије тиче и односа са савезницима уопште, једноставно познаје човек људе.
Фантом - Што је остао са мном добар и поред свих речи и несугласица које имају наше јединице.
Бамблби - што је увек помагао и први се нудио да помогне

Бабо - Што је у право време дошао на чело савеза и спасао исти, иако ме не мирише најбоље јер сам му указао на грешке у једном чланку.
Широ - Што је био добар савезник иако се са њиме нисам слагао у почетку
Накитуминајаши - исто то само другачије
АлексЗР - Што је издвајао време иако је имао РЛ посла преко главе.
Вискас Калифа - Што је имао хлеб када нико други није имао
Пасинђер - Што ме је поштовао као Председника, иако сам му подређени у јединици и што ме је довео на ову игру
ТРТ МРТ - Што сам се увек смејао кад сам му видео надимак на ризону
Џераја - Што ми је дао много савета
ГОВЕДО - Што је зајебавао све редом кога је могао

Хрватској, Бугарској, Мађарској, Ирану, Босни и Херцеговини, Шпанији и Јапану.


И НАРАВНО СВИМА ОСТАЛИМА КОЈИ МЕ ЗНАЈУ И КОЈЕ НИСАМ ПОМЕНУО
И ДА ПОЗДРАВИМ СВЕ КОЈИ МЕ ЗНАЈУ АКО МОЖЕ ОД СИНАНА ДЕЛИЈА МОМАК ПОЗ БРТ о7

Иначе, у току мандата сам стекао 34 ТА медаље, 38 ТП медаља и 2 медаље за снагу, покупио око 30 златника од реферала, те сам живео само од тог злата и на крају ми остаје само ових мојих седам златника, да са њима кренем да коначно нормално играм

Не желим да одем са власти и да са неким будем у свађи.

НАДАМ СЕ ДА САМ БИО ДОБАР ПРЕЦЕДНИК И ДА ЋЕ СЛЕДЕЋИ ПРЕЦЕДНИК БИТИ ЈОШ БОЉИ

ЛАЈТЕ КЕРЕ ЈАКОБСФЕЛДА

Support

GeraciSaint Optimum

Comments (33)

v1
♥ 1
2 dobar mandat
o7 !!
vote i Kiss za Doru u inat CP-u xD
http://prntscr.com/b0n3uu Zivio sokole,mandat je bio dobar. Da si malo manje slusao .... bilo bi još bolje :-p Zivio dabogda ,dobila je Srbija jednog iskusnog covjeka na kojega će moći da se osloni uvjek ;-)
Odlican mandat. o7
nije bio neki , ali vazda ima i gori Cheeky
A firme i onaj gold na MM to nis prijavio 😆 bila mi je cast da te kontrolisem iz senke, nece ni sledeci bolje da prodje Cheeky Salu na stranu, mandat je odradjen korektno, steta sto zavrsi gubitkom bitke, al rat i dalje traje o7
kako brate iz senke, nisi u senkama
Svaka cast! o7
reVokasi, nema potrebe da mi se zahvaluješ. Ukazao si mi povjerenje na mjestu MoE, ja sam se samo potrudio da to povjerenje opravdam. Meni je bilo zadovoljstvo da odradim moj posao ali mi je još veće zadovoljstvo to što sam stekao još jednog drugara. o7
Bravo brt, odlican mandat. Svaka Cast !!!!
reVokasi je pre svega veliki covek i gospodin. Drago mi je da sam stekao pravog prijatelja na ovoj igrici Smile Budi i ostani Обилић! o/
Ima mene ima vote Laugh
odličan mandat, samo šteta što sam bio u dvokliku pa nisam mogao više da vam se posvetim...evo u duhu nove vlade i svežih nejači da obećam da ću biti malo više aktivniji....
vobra!
ŽIVEO REVOKAŠI ČIKALEŠI!!!!!
ovi iz Legije ti pune glavu Cheeky bravo Vokasi, dobar mandat o7
0/ brt
ГОВЕДО БРТ о7
o7
Вокаси Обилић о7
o7 pretplata 85 i glas 31 Laugh
živio o///
Brv brt svaka ti ddalla o/
tek cemo sad da te punimo kad vise nisi CP Cheeky
Браво брт о7
No sisa no vote!!!
o7
Ljudino. o7
0777
бернолди има три руке