Eszmecsere

MrWaReZz - Newspaper from Hungary -

Published in Hungary - Social interactions and entertainment - 15 Jan 2016 10:16 - 4

Tegnap megvolt az első CP (Ország Elnök) választás,és holnap  megtartjuk a Kongresszusi tagok megválasztását. Itt az ideje, hogy bemutuk, hogyan tudjátok vezetni az országaitokat. Ahhoz, hogy elérd a  Kongresszusi oldalt kattints az országod nevére, a saját neved alatt, a kezdőképernyőn úgy mint a képen látszik.

http://i.imgur.com/da18vb1.jpg


Ezután kattints az "Administration" fülre.


http://i.imgur.com/O9GNxtN.jpg


Ha rányomsz a "Propose a law" részre, akkor egy leugró ablak fog megjelenni, ahol ki tudod választni, hogy javaslatot szeretnél beterjeszteni. Alapesetben, kezdésként 10 javaslatot adhatsz be. Minden beterjesztés után ez a szám eggyel csökkeni fog, akkor is ha elutasítja a kongresszus az indítványodat.


http://i.imgur.com/9UBVFiX.jpg


Mint minden jó gazdaságnak, az országnak is rendelkeznie kell saját pénznemmel, amit az ország lakossága kereskedésre tud használni. Jelenleg van belőle bőven az országok kincstárában, szóval semmi akadálya a nemzeti pénznem nyomtatásának. Menj az "Issue money" lehetőségre. Minden egyes gold-ért 100 nemzeti pénznemet tudsz nyomtatni, szóval lépj a mezőbe és írd be, hogy mennyi pénzt szeretnél nyomtatni ( például ha szeretnél pénzt nyomtatni 50 gold-ért, írd be hogy: 5000 ), ezután kattints a "Submit" gombra. A javaslat ezáltal beadva.


http://i.imgur.com/8XaFSzA.jpg

Hogy szavazz egy javaslatra, kattints a "details" gombra a javaslat mellett.


http://i.imgur.com/okGOuvL.jpg


Ezután nyomj a "Yes"-re ha szeretnéd, hogy a javaslat átmenjen. Minden szavazás 24 órán keresztül tart, azért hogy az Elnök és a Kongresszusi tagok szavazhanak.


http://i.imgur.com/89rehd8.jpg

Az a törvény amire a legtöbben vártok, az a "Declaring a War" (Háború kihirdetése). Kattints a "Declare a war" javaslatra a legördülő menüben, válaszd ki az országot amelynek háborút akarsz indítani, majd kattints a "Submit" gombra. Ügyelj arra, hogy az adott országgal legyen közös határotok, különben hiába hirdettek háborút, nem fogjátok tudni megkezdeni az offenzívát.

http://i.imgur.com/PSdRl5M.jpg


Nem jó háborút indítani szövetségesek nélkül, szóval szerezzünk most párat. Javasolj egy "Mutual Protection Pact"-ot egy másik országnak, és így biztosíthatod, hogy megnyeritek a háborút. Ezt a törvényt el kell, hogy fogadja a másik ország kongresszusa is, különben nem lép életbe. 

http://i.imgur.com/CIYQrW0.jpg


Jelölheted Natural Enemy-nek azt az országot amelyet megtámadtatok. Amikor támadtok vagy védekeztek egy Natural Enemy-vel szemben, az állampolgárok bónusz sebzést kapnak a csaták során. 

http://i.imgur.com/koy1JsG.jpg


Be lehet nyújtani a  "Donate money" lehetőséget is, hogy pénzt utaljatok a nemzet kincstárából egy kijelölt személynek. Elsőként válaszd ki a fizetőeszközt ( Lehet Gold vagy a nemzeti pénzem is), majd írd be a személy ID-jét majd az összeget is írd be. Mindez után nyomj rá a  "submit"-ra. 

http://i.imgur.com/myz8wbK.jpg

Beállítani a VAT (ÁFA) and Import törvényeit kimondottan fontos egy ország számára (akár azért, hogy megvédjétek a hazai ipart vagy azért, hogy megnöveljétek az államkzát). Külön be lehet állítani a termékek adóját és a külföldről behozott termékek adóját.

http://i.imgur.com/lTYTEet.jpg


Szintén beállítható a Work tax (munkás adó) amely az állampolgárok munkavégzése során von egy bizonyos összeget, amely az állami kzába kerül.

http://i.imgur.com/pFP205a.jpg


Ha úgy érzitek, hogy a gyártulajdonosok kapzsik, megemelhetitek a minimálbért amelyet biztosítaniuk kell a munkavállalók felé.

http://i.imgur.com/L9ufjHI.jpg


Ha egy háború miatt elveszítitek a fővárosotokat, akkor kijelölhettek egy másik régiót fővárosként.

http://i.imgur.com/rQXqYJB.jpg

Ha a kongresszusi tagok úgy érzik hogy az elnök nem végzi jól a dolgát, akkor lehetőség van beadni egy "impeach the president"-et (azaz bizalmatlansági indítványt) ezáltal kezdeményezni, hogy leváltsák egy új elnökre.

http://i.imgur.com/0zWNhcT.jpg

Másik lehetőség megvédeni a hazai termelést az importőrökkel szemben, az a "Trading Embargo on other countries". 

http://i.imgur.com/rKP9ieZ.jpg


És természetesen megváltoztathatjátok a "welcoming message" (üdvözlő üzenetet) azok a személyek számára akik az országhoz regisztálnak, itt ajálhattok nekik leírásokat és segíthetitek őket a játékban tartani, ezáltal is tovább erősíteni az országotokat.

http://i.imgur.com/LzK118Q.jpg


Ez volt a mai ismertetőnk, érezzétek jól magatokat.

Support

RothbartGottfried Bouillon

Comments (4)

Köszönjük a fordítást! Nagyszerű munka! ő7
Szép munka!
időközben annyi változott, hogy 2, vagy3 indítványod lehet havonta
thx,ránézek még,ha konga tag leszek..