het rechtse belang

Published in United Kingdom - Social interactions and entertainment - 08 Apr 2016 11:40 - 0

101443T-aktualiteit24/06: IJzertoren weert Vlaamse LeeuwRubriek: Algemeen Geplaatst door: Jeroen Het heeft het IJzerbedevaartcomité, een groep van zeer geleerde, moderne en verlichte geesten, behaagd de Vlaamse Leeuw na 84 jaar aanwezigheid van de IJzertoren te verbannen. Met de verwijdering van de Vlaamse Leeuw probeert het comité de band tussen de naoorlogse Vlaamse Beweging en de Toren door te knippen.
Sinds kort wappert er geen Vlaamse Leeuw meer op de IJzertoren. U zou het haast vergeten - want het IJzerbedevaartcomité wil niet meer dat u het weet - maar de IJzertoren is traditioneel hét symbool van de Vlaamse ontvoogding en de roep naar zelfbestuur. Hij is gebouwd na de tweede wereldoorlog met milde giften van Vlaamsgezinde mensen die zich niet schaamden voor hun Vlaming-zijn. Kortom: de toren was een symbool van, door en voor de Vlaamse Beweging.

Helaas, vandaag is die IJzertoren in handen van een kliek die zich ervoor schaamt Vlaming te zijn. Alles aan de IJzertoren wat een beetje te militant Vlaams is, moet verdwijnen, dus ook de Vlaamse Leeuw op de toren. Meer dan een symbool van Vlaamse strijd en ontvoogding moet de IJzertoren tegenwoordig bewijzen dat de Vlaamse Beweging betekeningsloos is geworden, slechts thuishoort in een ver verleden en vooral: ongevaarlijk voor het Belgische systeem. 

Het IJzerbedevaartcomité ontkent uiteraard in alle toonaarden. De bezoekers die door de Paxpoort lopen, zo stelt het comité, weten niet dat de IJzertoren tegenwoordig een vernieuwd museum huisvest en door de vlag van het museum te hijsen op de toren, weten ze dat wél (lees de kromme redenering hier zelf). 

Samenvattend: een bezoeker staat aan de Paxpoort. Hij kijkt omhoog naar de IJzertoren. Die is 84 meter hoog. Een kleine berekening via de gps-coördinaten te vinden op het internet leert dat de Paxpoort op 187,75 m van de IJzertoren staat. Via de stelling van Pythagoras kunnen we eenvoudig berekenen dat de bezoeker aan de Paxpoort zich op 205,68 m van de vlag bovenop de IJzertoren bevindt, en dan hebben we nog geen rekening gehouden met de hoogte van de vlaggenmast. t Is een straffe gast die de lettertjes of het symbool op de museumvlag kan lezen op die afstand. 

Zou die uitleg van het IJzerbedevaartcomité dan toch een leugen zijn om de ware toedracht te verhullen, namelijk de Vlaamse Beweging van haar symbolen beroven?

Nu is het alleen nog wachten op het moment dat AVV-VVK een moderne invulling krijgt, want geef toe, zo n verwijzing naar Vlaanderen (bah), tot twee maal toe (stel je voor) hoort niet thuis op een vredesmonument...

Support

goofbusterDe Leeuw Van VlaanderenWillem Van Oranje

Comments (0)