MoE - Video tutorijal Br.1

21 - Published in Serbia - First steps in eRevollution - 5 years ago

Pozdrav braćo Srbi i sestre Srpkinje!

Prvi put Vam se obraćam kao Ministar obrazovanja u Vladi eRevSrbije. Nažalost naša Država nema bejbibum a ni neki značajni priliv novih igrača, medjutim, to svakako ne znači da ću ja kao Ministar bezposlen presjedjeti svoj mandat, udobno zavaljen u fotelju. Naprotiv, uradiću više tutorijala koji će, nadam se, ubuduće poslužiti nekim novim igračima, pod uslovom da Admini ne promijene interfejs igrice. Ono što će biti novo i možda malo više zanimljivo jeste to što ću raditi video tutorijale. Da oni ne bi bili preveliki za upload i preobimni za zapamtiti, uradiću nekoliko kraćih i sažetih objašnjenja svih segmenata ove igre.

Danas ću krenuti sa početnom tj. glavnom stranom profila. Ono što u mnogome olakšava shvatanje i povezivanje prvih koraka u igri jeste to što je igrica prevedena na veliki broj jezika, medju njima je i Srpski. Prvo ću Vam ovako objasniti kako da igru koja je po defaultu na Engleskom jeziku prebacite na Srpski.

Na početnoj strani kliknite na svoj nick i dobićete padajući meni u kojem se nalaze linkovi ka Vašem profilu, podešavanjima profila, pošti i odjavi sa igrice:

http://www.upslike.net/imgdb/Slika 1-8d9eba.jpg

Kliknite na Podešavanja i otvoriće Vam se nova stranica na kojoj piše Uredi profil. Na ovoj strani možete da za 50 golda promijenite svoj nick, možete da dodate nešto u opis svog profila, da mijenjate svoj avatar i ono što nas sada najviše interesuje, da promijenite jezik. Pod stavkom jezik izaberite Srpski i pritisnite uredi:

http://www.upslike.net/imgdb/ScreenShot004-c8c420.jpg


Nakon toga vratite se na profil i igrica će biti na našem jeziku. Na sličan način mijenja se i avatar. Na istoj ovoj stranici, klikom na Browse izaberete željeni avatar iz Vašeg računara i pritisnete Postavi. Vratite se na profil i avatar će biti promijenjen.

http://www.upslike.net/imgdb/Slika 3-c89d8a.jpg

Sada kada smo naučili kako se mijenjaju avatar i jezik, možemo da predjemo na video tutorijal o početnoj, tj. glavnoj strani profila.


                                                                               Video tutorijal Br.1 - Početna strana


                                                                                           


Iskreno se nadam da će ovi tutorijali pomoći nekim budućim ebebama i početnicima a Vas ostale molim za vote i šout kako bi što više igrača
vidjelo ovaj i buduće tutorijale.

S poštovanjem,
http://www.upslike.net/imgdb/Vladika white-8efc4e.jpg

Support

bernoldi_salieriBATASHASeki333Phantom986BogdanMilosavljevic

Comments (21)

Odlican o7
Bravo Brate, bas sam se pitao da li ce neko raditi tutorijale! Svaka cast, samo napred !!!
svaka čast na trudu! btw, preporučam da umjesto Serbian odaberete Croatian. Puno je LIJEpše
VUJ VUJ !!! o7
Veoma lepo, svaka cast na trudu
Svaka čast brate !!
Svaka čast za trud Wink
Hvala ljudi u ime resornog Ministarstva, Vlade eSrbije kao i u moje lično imeSmile
То, легендо !
Владика је да не кажем ОЈЕБО! Свака част!
o7
o7
jako dobro, evo predlog da se napise jedan dobar tutorijal koji ce biti postavljen kao pozdravna poruka za sve nove igrace, Crveni Lav je poceo da radi nesto na tom planu, pa vidi ako imate vremena danapravite nesto zajednickim naporima Wink u svakom slucaju sve pohvale za clanak...
Hvala Phantom, kontaktiraću Lava pa se čujemo i dogovaramo.
Svaka cast care!!! Laugh o/
Svaka cast o/
o/
Bra o Pedjo 0/
Samo nastavi tako Wink
Bravo imenjace
v