Army of Tangra

Published in Bulgaria - Political debates and analysis - 04 Apr 2016 04:12 - 25

Здравейте читатели,

Пиша тази статия като кандидат-президент за идните избори, където ще бъда кандидата излъчен от партия Велика България.
Първо съм длъжен да кажа следното - не се явявам като партиен Президент, смятам да работя за благото на всички и смятам да работя в истинския смисъл на думата, без недомлъвки, оправдания и приоритети. Всяко нещо, което ще отбележа по долу, е приоритетно еднакво и имам за цел да бъде свършено и работено по него.
Ще отделя нещата в план, като отново споменавам, това няма да ги подреди като приоритети, това ще бъдат равнопоставени цели.

1. Икономика
- След като отделих доволно време да поразпитам и разгледам възможно най-детайлно информация за другите държави стигнах до следните изводи - пазарите ни са доста стагнирани като за задоволителния ни брой население, играчите имат слаба амбиция за икономическо развитие и са стигнали почти границата на невъзможното да се конкурират за работна ръка, тъй като валутата след окупацията им е кът, а стандарта надскочи 18 лева на работен ден. Това е крайно притеснително и в дял икономика е първостепенен проблем. Както споменах и преди, проблема на липса на приход от трудовия данък не е ниските данъци или надници, а липсата на играчи, които да го предлагат. В отрядите си имаме 250 играча ако всеки от тях хипотетично работи на 18 лева това са 18 стотинки от човек или 45 валута данък дневно, което вмомента варира доста доста надолу.
Решението затова е просто - ежеседмично печатане на валута за всеки желаещ, посредством разбира се държавата. Това принципно може да се организира лесно, ежеседмичното му действие реално не е особен проблем за броя максимални вотове при организиран президент и конгрес, и само по себе си би било добър момент играта НИ да живне и да се стабилизира и валутния пазар.
- Твърдо съм решен повече да не се допуска безконтролна икономическа власт, управление което да се смее нагло като му се поиска отчет и прочие. Отчет досега видяхме само от Атила, другите 2 президента единия с перманентен бан, другия вече два пъти с временен. Ако питате някой какво се е случвало с икономическото богатство на държавата в изминалите 85 дни игра, общо взето ще получите изрезки от измъмрени промеждутъци по разходи, и нулеви обяснения по приходите. НЕ КАЗВАМ, че е крадено или подобно, КАЗВАМ, че отчета е начин да се вкара обществото във властта, а не тя да се взема за богопомазана. Така че ако бъда избран, ще има 3 отчета - 6ти Април при встъпване, 20 Април междинен, 5ти Май краен отчет - публични и достъпни за всички.

2. Военна ситуация
- Така, както колегата кандидат-президент спомена, вмомента сме в изгодна позиция международно и общо взето би било общонационално да се стараем да я запазим. Факт е - до началото на Президентския мандат въстанията ни ще са почти свършили, тъй като Видин вмомента очевидно Турция не го брани, а Русе и Варна са "уреден мач" с предизвестен край.
За нас пътищата са ограничени, и може би единствения реалистичен се нарича Гърция - държава, която ни нанесе много, не само като щети, но и като обиди, и на която имаме да връщаме много, без да се срамим от това какво бихме й причинили. Също важен фактор е, че дадени техни региони идват като жизнено важни за нас, поради наличните в тя хранителни бонуси, от които ние страдаме - такива са например съседния Тракия и плодовете му и прочие.
След изхвърлянето на Турция от Видин, ние повече не се нуждаем от Естествен Враг с тях, тъй като още преди края на мандата на Атила вероятно Турция ще се намира много далеч от нас, с разгромени региони. Тоест не е проблем, тъй като и Гърция влезе активно против съюза, за Естествен Враг да бъде предложена тя. Заедно с обявяването на война.
Подобен закон не би било лошо да се пусне още преди идването на нов Президент, тъй като не виждам причина след днес ЕВ с Турция да остане валидно - тя е изгонена и далеч от нас, и държана под Хърватско и Унгарско влияние.

Друг важен мотив за съюза е намесата не само на Гърция, но и на Грузия. Ако искаме Турция да стои затрита, е жизненоважно да се помагам на Унгария и Гърция в боевете с Грузинците и наливащите бясно за тях Французи. Тъй като сме лошо развита поради причина окупация държава, в подобен съпорт ще настоявам да не се очаква помощ на играчи, имащи по-голяма нужда от медали за патриот, а предимно от играчи, които може да бъдат наречени развити - в диапазона 1050 и нагоре сила, с приличен оръжеен завод и прочие, за пример мога да дам Атила, мен също, надявам се и други. Играчи които могат да покажат наистина осезаемо лице, покривайки някоя друга позиция в топа на биячите, и можещи да дадат лице на държавата и възможност на млади играчи и имащи нужда от развитие да са тези, които да гледат в себе си на този етап и да гонят изгодно-икономически военно реализиране.

Разбира се всеки играч предпочита да бие за медал, затова тези, които са решени да подпомогнат съюзния фронт естествено смея да твърдя, ще заслужават дадени държавни признателности, които няма лошо да дойдат от някой добър фотошоп или в някоя стена на славата в уречено за това достойно място.

3. Обществена ситуация
3.1. Общонационален форум
- Както вече споменах в предишна статия, която бе обвързана с опита за импийч, най-големия ни проблем е общонародната липса на комуникация. Факторите за нея са доста, едва ли има по и най-приоритетен, но изказани накратко, това са - големия брой отряди и партии, липсата на основен всеобщ "канал" за комуникиране, опити за деление и слабата спрямо населението ни генерална активност.
Как виждам справянето с това?
- Създаване на Форум за eRevollution, където да се добави всичко - започвайки от кабинет за управлението (президент+конгрес), минавайки през форум за дискусии между всички, оттам през дадено местенце за спам и завършвайки с някое кътче примерно за търговия и бизнес. От всичко по нещо, за да може навсякъде да се впишем.
- Навлизането в подобен Форум ще изгради и идеална платформа за качествени наръчници, каквито смея да твърдя имам и обогатявам. Това ще е добра крачка напред за задържане на бъдещи поколения, не само от настъпващия нов Президент, но и от евентуален следващ.
- Участието в подобен Форум с никнейм, съвпадащ с този от играта, трябва да бъде стимулирано, с цел всеки да изразя позиция с името си.
- Подобно включване не би било неадекватно да се съпроводи с някаква награда, било то храна, оръжие или прочие, като надявам се подобно нещо ще успея да осигуря от дарителски и лични средства, с цел да не се писне, че блажа държавно.
- Подобен форум и секция за правителството ще позволи импровизиране на гласувания и решения, обвързани с по-голяма гама решения от тези, кодирани в преките конгрески решения, както и ще бъде платформа за евентуални обсъждания.

3.2. Масова комуникация
- Всяко друго средство, способно да осигури масова комуникация, би се вписало като добре дошло, поне за мен. На първо време, тъй като ползвам най-много, бих предложил скайп. Поддържането на скайп чат, в който никой да няма право да гони хора, да се разпорежда и да решава кой има и кой няма място, би било прекрасно решение на проблема както с активността, така и с комуникацията. Подобен скайп чат с взел се за богопомазан президент и решаващ всичко сякаш му е бащиния вече съм бил, и вече не бих бил там. Скайп стая с право на мнение, изразяване и прочие, гостоприемна за всеки на база български играч намирам за правилна, а ако някой иска да има други свързани с играта подобни чатове, всеки може да си прави, не е престъпление.
- По подобие на горното, чат за военни команди би бил качествено решение също.
- Общ чат за конгрес + президент намирам за безкрайно важен.

4. Правителство
За съжаление най-тежкия ни проблем вмомента е, че ни липсва нормирано и обширно правителство, което прави решенията и дейностите ни дотук без никаква екипност, базирани на това кой какъв е бил, какъв може да бъде и т.н. Основна стъпка да имаме работеща държава е да имаме работещи институции, с ясна норма кой какво може, защо го може и прочие.
Това ми мнение е свързано не само с игровите заложени персонажи (премиер, министър на отбраната и прочие), но и с отделни "административни" длъжности, за които не е нужно да има типично бутонно изражение, каквато примерно може да се създаде за работа с създаване и разпределяне на валута и прочие. Не виждам нищо лошо в подобно решение, дори не виждам лошо работещите в тези сфери, след като бъдат избирани по регламент, по същ подобен регламент да получават и някакво релевантно на труда (и осъществените приходи+ползи) заплащане на държавна база. Идеи за подобни функции имам много, могат да се трупат винаги, и могат да се реализират винаги, когато има дадена воля за подобно нещо. Това би било добра почва дадени играчи с желание да бъдат активни да са още по-активни, а подобни неща да са желани за други и да има реално конкуриране, оттам и възможност за подбор на качествени и способни кандидати.
Някой бързо нахвърляни идейки - администрация за работа с валутен обмен, национална лотария (тук вероятно ще се свържа с момчето, което я бе подхванало, но май му секна ентусиазма), минем през активна и действаща образователна система (да се чете обвързана с новородени играчи), администрация за поддържане на военен вестник по примера на една друга "обществена игра" и други.

Моето лично мнение, и предпочитание за бъдещо евентуално правителство - на този етап нямам конкретни предложения, но със сигурност мога да кажа, че играчи, получавали банове и прочие, особено за позиции работещи с държавни активи, не бих доверил. Причините почват от това, че не харесвам мултащина (която е 99% от повода за банове) и стигнем до това, че държавен актив е добре да се поверява на места, където е по-малко вероятно да потънат с някоя баница.  Но основното ми е, че бих предпочел подобни назначения да са свързани с решения на по-голяма група хора, бих казал конгрес, с изключение на позициите, обвързани с комуникации с други държави и съюзи, където повече от една-две глави и мнения обикновено мътят водата и го отнасяме всички.

Общо взето това е, че се плаша дали е изпълнимо за едва 30 дни.

Ще бъда благодарен за всеки глас подкрепа, както за статията, така и на изборите за Президент.

С уважение,
Jus7LeTHaL.

Support

bengan75Dani_BS

Comments (25)

вот 10 тая игра ще я бъде ли
o7
Ще я бъде ами, закакво съм се хванал инак :-)
Успех !
Ако питате някой какво се е случвало с икономическото богатство на държавата в изминалите 85 дни игра, общо взето ще получите изрезки от измъмрени промеждутъци по разходи, и нулеви обяснения по приходите. МЕХАНИКАТА, като сме окупирани данъците отиват при турците, компанията строена там е турска. Отчет не ти трябва. Взех 90 злато от държавата с които съм раздал ХРАНА за 240 злато... Останалото отиде в Атила... http://prntscr.com/ao1fgy всяко хиксче в първите дни на играта означаваше 0.3 злато храна на човек. Таблицата има 4 пъти по толкова колони не се побират на 1 екран. Стига ревахте за отчет...
http://prntscr.com/ao1qx0 дядо ми има една любима фраза - аз като говоря, приказвам - никой никъде не е писал че е крадено, пиша, че няма как да има яснота, без да има разяснение
Форум за играта има създаден от админите. Освен това даже ЗНАЕШ причините за бановете... Моето лично мнение, и предпочитание за бъдещо евентуално правителство - на този етап нямам конкретни предложения, но със сигурност мога да кажа, че играчи, получавали банове и прочие, особено за позиции работещи с държавни активи, не бих доверил. Значи ще предпочетеш откровен мултак пред човек, който само за пред хората го шамаросват, за да не разваля дисциплината...
И къде е този форум?
v27
v28
v29
v30
v31
v
v128
Гавраил се лигави, ама на теб закво са ти тия вотове за статията?:Д
Око за две зъб за чене ве ! ! ! ахахаха
Мноо си тъп, Саше! :Д
Абе влезнах в топ 5 статии, по важно има ли
v 38 s 129
v40
V41
Момчето с лотарията е с постоянен бан и се отказа от играта
O7
Достаточно фундаментальная программа. Удачи на выборах.