Terroristische aanslag in Brussel

2 - Published in Belgium - First steps in eRevollution - 5 years ago

Een zwarte dag voor Brussel, waar dinsdagmorgen terroristische aanslagen zijn gepleegd op het vliegveld Zaventem en op een metrostation. De hele hoofdstad van België is afgezet. Alle Belgen wordt verzocht binnen te blijven. In dit liveblog houden we je op de hoogte van de situatie rond de aanslagen.
Update: 14.51 Spijkers in bom vliegveld
Minstens een van de bommen die op het vliegveld is afgegaan, bevatte spijkers. Veel mensen kwamen derhalve met ernstige spijkerwonden terecht in het ziekenhuis. Dat meldt VTM.
Update: 14.24 Kerncentrale geëvacueerd
Het personeel van de Belgische kerncentrale Tihange is geëvacueerd. Dit heeft de politiechef van het nabijgelegen Hoei bekendgemaakt, aldus persbureau Belga. De kerncentrale blijft draaien, wordt nu gemeld. Het gaat om een standaardprocedure. Er zou geen concrete dreiging zijn.
Update: 14.14 Bomgordel en kalashnikov gevonden
De VTM meldt dat op Zaventem een niet-ontplofde bomgordel is gevonden. De bomgordel wordt nu gecontroleerd tot ontploffing gebracht. En naast het lichaam van een dode terrorist is een kalashnikov gevonden.
Update: 14.04 Verdacht voorwerp tot ontploffing gebracht
De Belgische explosievenopruimingsdienst DOVO heeft een verdacht voorwerp bij de Vrije Universiteit Brussel onschadelijk gemaakt. Dat meldt de VUB op Twitter. De DOVO blies het voorwerp uit voorzorg op. De campus van de universiteit werd dinsdag ontruimd. Alle studenten en personeel zijn geëvacueerd.
Update: 13.50 Belgen wordt opgeroepen zo weinig mogelijk internet te gebruiken
Eerder werd de Belgische bevolking al opgeroepen niet te veel te bellen, omwille van de communicatie. Nu is ook opgeroepen om zo weinig mogelijk het internet te gebruiken. Streamen en uploaden van muziek en films wordt afgeraden.
Update: 13.36 Pand Sanoma ontruimd wegens bommelding
‘Onze redactie is naarstig op zoek naar WiFi’, aldus hoofdredacteur van NU.nl Gert-Jaap Hoekman, die ook in het pand van Sanoma zit gevestigd.
Update: 13.39 Het Belgische OM heeft een spoedbericht verspreid aan de media
‘Niet meer berichten over het politieonderzoek, want we weten nog niet waar we aan toe zijn.’
Update: 13.37 Huiszoekingen in Brussel
Volgens de Franstalige publieke omroep RTBF voert de politie momenteel huiszoekingen uit in en rond Brussel.
Update: 13.32 Dodental loopt op naar 34
Uit nieuwe gegevens van verschillende media blijkt dat er 14 mensen zijn omgekomen bij de twee explosies op de Brusselse luchthaven. In metrostation Maalbeek gaat het om 20 doden, melden Belgische media.
Update: 13.23 Concrete dreiging bij de Vrije Universiteit in Brussel

Support

Comments (2)

c
v