Predo expres

Predo - Newspaper from Serbia -
Moj grad!

Published in Serbia - Social interactions and entertainment - 21 Mar 2016 11:40 - 1

Kraljevo,Kraljevo je jedan mali grad u odnosu na Beograd,mali grad velikog srca.Ljudi u njemu su druzeljubivi,a pre svega veliki domacini.Veoma poznat spomenik koji se nalazi u Kraljevu,jeste spomenik posvecen poginulim oficirima i vojnicima izmedju 1912 i 1918 godine,ovaj spomenik sagradjen je 1932 i danas po meni on predstavlja jedno od glavnih obelezja Kraljeva:
http://static.panoramio.com/photos/large/40796710.jpgReka koja protice mojim gradom,jeste reka Ibar,pritoka Zapadne Morave dosta prepoznatljivije za vecinu domacih turista:
http://www.jutok.org.rs/wp-content/uploads/2013/01/058-kraljevo-ibar-003.jpg
Veseli spust je jedna od najpoznatijih manifestacija u Srbiji. Svake godine se, od Magliča do Kraljeva, organizuje 25 kilometara dug spust na reci Ibar. Ova manifestacija okuplja veliki broj posetilaca i s razlogom u svom imenu sadrži reč “veseli”.Mogu da se pohvalim da sam redovan na ovoj manifestacija i preporucio bih svima koji nisu iskusili ovako nesto da dodju i da se zabave,sve sto vam je potrebno jeste camac i pa vesala ili jednostavno mozete osmisliti vas splav.
http://www.destinacijeusrbiji.rs/wp-content/uploads/2014/10/1216_veseli-spust-foto-.jpg
Sledeca znamenitost koju morate posetiti ako budete dolazili jeste manastir Zica,po kojem je i samo Kraljevo dobilo ime zato sto se u njemu krunisalo cak 7 srpskih kraljeva.Manastir je podignut od strane Stefana Prvovencanog.
http://img.medias.rs/5/533/zica.jpg
Jedan od najpoznatijih dogadjaja koji se dogodio u Kraljevu za vreme drugog  Svetskog rata,jeste stravican zlocin nazvan Masakr u Kraljevu.U tom zlocinu nastradalo je oko 6000 neduznih ljudi.U cast poginulima podignut je Spomen park.
http://static.panoramio.com/photos/original/2106652.jpg
Kraljevo je grad sa bogatom Istorijom i nikako ne bih mogao da stavim sve u jedan clanak ali ja sam se potrudio da izdvojim neke od velikih kulturnih i istorijskih znamenitosti koje se nalazi bas na ovom podrucju.Ponosan sam na svoj grad i nikada ga ne bih napustio svojom voljom,nadam se da vam se svideo clanak.

Support

Comments (1)

o/