●●●● GHIDUL INCEPATORULUI ●●●●

44 - Published in Romania - First steps in eRevollution - 4 years ago

Salut români!

ACESTA NU ESTE UN MESAJ FORMAL DE ÎNTÂMPINARE, PRECUM PRIMEȘTI ÎN ALTE JOCURI.
CITEȘTE ÎNTREGUL ARTICOL, TE ASIGUR CĂ NU VEI REGRETA!


Mesaj pentru cei aflați în prima zi de joc:

Bine ai venit în Comunitatea românească din acest joc!

Doresc cu această ocazie să-ți dau niște sfaturi absolut necesare pentru prima ta zi de joc:
Te rog să citești foarte atent acest articol, deoarece cu toate că acest joc seamănă foarte mult cu unul mult mai vechi și cunoscut, totuși din multe puncte de vedere este total diferit. De aceea, informațiile pe care le vei căpăta din acest articol te vor ajuta sa treci cu bine peste primele zile de joc, cele mai grele. Pentru toți au fost așa, tu însă ai avantajul de a primi aceste informații foarte prețioase. Profită de ele!
În primul rând, înrolează-te intro Unitate Militară. Pentru început recomand  Romanian ARMY. Așa vei putea să îndeplinești Ordinul zilnic și să obții recompensa pentru asta. Ulterior, după ce-ți faci o idee mai amplă despre joc poți schimba UM cu una adaptată preferințelor tale.
Angajează-te și muncește, o poți face de AICI . Așa vei face rost de bani. Nu uita să te antrenezi zilnic AICI, este foarte important!
Dacă îți place politica, te poți înscrie într-un Partid de AICI  Vei putea astfel să ajungi in Congress sau poate intro bună zi  chiar CP.
Dacă nu ești familiarizat cu acest gen de joc și nu ai înțeles mare lucru din ceea ce am scris până acum, dă click  AICI  și scrie-mi un mesaj. O poți face de   unde vezi asta:
                                 http://s29.postimg.org/axwjsxuj7/Screenshot.png
Dacă ai ințeles ceea ce ai citit până acum, putem continua:
Înainte de toate, reține acest lucru: Deoarece este un articol extrem de lung, poți folosi in această pagină tastele Ctrl+F pentru a găsi mai ușor ceea ce te interesează. Se va deschide o fereastra în care adaugi cuvântul cautat. Baftă!
                         http://s27.postimg.org/l4obtdt9f/Screenshot.png
Ține în permanență legătura cu ceilalți români din joc, poți face asta pe chatul RO, pe cel al  Unitații Militare după ce te înrolezi, sau pe cel al Partidului.  

                                                     http://s31.postimg.org/pyezidzmj/Screenshot.png

Scrie pe chatul RO, al UM sau cel al Partidului dacă ai întrebări sau ai nevoie de pâine. Vei primi răspunsuri și ajutor.
Dacă ai nevoie de pâine, este suficient să scrii pe chatul RO sau UM: Bună dimineața, Bună ziua sau Bună seara (funcție de momentul zilei în care te afli) și vei primi. Este posibil să nu primești imediat ce ai scris, dar vei primi. 
O altă modalitate de a primi sprijin în food este să te abonezi la ziarul
 Ministerul Educatiei  Vei primi astfel zilnic o alertă, iar dacă scrii acolo (în articolul care apare zilnic) că ai nevoie de food vei primi  echivalentul a 500 energie.
Reține: Nu te obosi sa ceri arme, nu vei primi. Majoritatea dintre noi luptă fără arme, folosind arme numai în luptele foarte importante. Armele sunt foarte scumpe în acest joc, iar atunci când ești mic chiar nu merită dpdv economic să lupți cu arme.
NOTĂ: Aceste ajutoare pe care le vei primi pe chat sunt oferite de către jucătorii mai vechi din fonduri personale. Scopul acestor ajutoare este de a sprijini jucătorii noi să ajungă la stadiul de a se autosusține. Este de bun simț ca atunci când ajungi la acest stadiu (de a te  autosusține) să nu mai soliciți pe chat ajutor. Totodată, nu uita că ai fost ajutat astfel la început. Când vei ajunge și tu în situația de a avea ceva food în plus prin depozit, ajută-i la rândul tău  pe cei care atunci încep jocul. Acesta este un joc de echipă, iar echipa noastră este România. Nu putem crește decât împreună, te rog sa reții acest lucru.

Fă toate misiunile, le găsești in stânga paginii, aici:   http://s18.postimg.org/7ie2u7awp/Screenshot.pngVei primi food, bani, gold, etc atunci când le faci.

Una dintre misiuni este sa-ti pui un avatar. Încearcă să-ți pui unul cu tricolor, vei avea astfel un sentiment de apartenență la această comunitate. Dacă nu te descurci, poți găsi avatare cu România AICI
NU lupta cu arme la început, nu are rost. Păstrează armele pentru atunci când vei avea puterea mai mare de 1000.
Înainte de a face orice altceva, citește cu mare atenție continuarea acestui articol, vei afla multe lucruri care iți vor folosi mai târziu.
Te vei putea întoarce oricând la acest articol astfel: Dai click pe profilul meu, la profil am pus linkul către acest articol, acolo va sta in permanență.
Ai aici și alte articole foarte utile, nu ezita să le citeștiPrimii pasi in joc, Modulul economic , Modulul politic si Media si Modulul militar.
HINT: Ceea ce vezi scris mai sus cu albastru sunt linkuri, dă click pe ele și te vor direcționa acolo unde trebuie.
Spor la joc! (După ce termini de citit articolul, desigur!)


Mesaj pentru toți românii:

Deoarece am văzut ca printre noi sunt și persoane care nu cunosc prescurtările din acest joc, am decis să vin în ajutorul acestora prin acest articol.
Acesta este un fel de dicționar pentru începători. Dacă vezi pe undeva prin joc o prescurtare și nu înțelegi ce înseamnă, caută mai jos și vei afla.
Articolul va fi updatat in permanență, pană va ajunge la forma finală. Am folosit ordinea alfabetică, pentru a-ți ușura munca, fiind un articol foarte lung.
Un alt mijloc de căutare rapidă în articol este utilizarea tastelor Ctrl+F, iar în pagină va apare o fereastră. Scrie acolo exact cuvântul-cheie cautat și vei găsi ceea ce te interesează imediat.
Sper să vă fie de folos.


BB = Baby Boom = Situație (care aș dori să se întâmple cât mai rapid/des și cu RO) în care are brusc o explozie demografică. De regulă, asta se petrece atunci când un joc are parte de reclamă masivă în media sau online. La B B este foarte importantă și rata de retenție. Degeaba te pomenești cu câteva sute de noi jucători, dacă după câteva zile mai rămân doar câțiva dintre ei în joc. De aceea, un astfel de eveniment trebuie foarte atent pregătit.

BH =
Battle Hero = Eroul luptei. Medalie pe care o obții atunci când dai cel mai mult dmg intro luptă. Poți fi sigur că ai luat-o doar la finalul luptei. Pe lângă această medalie, vei primi și 5 gold, la fel ca pentru orice altă medalie din joc.
                                                                                   Medalie BH: http://s8.postimg.org/hr91gs43l/Screenshot.png
cc =country currency = moneda națională = ron, în cazul României.

Challenge = Provocare ce durează 10 zile, în care trebuie sa dai cat mai mult damage. Este important sa ajungi la 100%, află de ce din acest ARTICOL
                                                                                       http://s16.postimg.org/wu0zczaxx/Screenshot.png

CP
= Country President = Președintele țării. Doar el poate iniția DoW sau PT. Poate accepta cereri de cetățenie. Poate propune 20 legi / mandat ( față de numai 3, câte are un Congressman) El este singurul care poate declanșa atacul, după ce DoW a fost aprobată de Congress. Poți candida la postul de CP numai dacă ești propus de Președintele unui Partid. Este recomandat să candideze numai cei foarte activi și care cunosc bine mecanica jocului. Poate fi înlocuit din funcție prin inițierea și aprobarea unei legi de impeach. Alegerile pentru desemnarea CP au loc pe data de 05 ale fiecărei luni. 
                                                                                   Medalie CPhttp://s23.postimg.org/ga8up6riv/Screenshot.png


CS = Citizenship = Cetățenie. Se poate modifica în joc atunci când te muți într-o regiune aparținând altei țări, dacă soliciți acest lucru. Poate fi aprobată numai de către CP.  ATENȚIE: Din momentul schimbării CS contorul medaliei TP se va reseta, asta implicând ca o vei lua de la 0, iar următoarea medalie TP o vei obține atunci când vei da atât dmg ptr noua ta țară cât aveai deja dat pentru țara ta de origine. Pentru a te reîntoarce în țara de de origine, trebuie să aplici din nou pentru CS.

DB = Damage Booster = Amplificator dmg. Găsești amănunte despre el in acest ARTICOL Nu poate fi vândut sau donat, este numai pentru uz propriu.                                                                                                                 DB:   http://s32.postimg.org/nfjjei0y9/Screenshot.png
Poate fi activat numai atunci când te afli într-o luptă. Poți câștiga DB ca reward doar îndeplinind WE, Challenge sau Passport Stamp.

DC = Day Change = Schimbarea zilei, de regulă este la 10.00 ora României. Poate diferi în perioada când se dă ora înainte sau înapoi. 1 zi joc = 1 zi reală.

dmg
 = damage = daune. Reprezintă puterea ta în luptă. De regulă, se ia ca referință un hit, adică o lovitură, atunci când apeși butonul fight. Cel care dă cel mai mult dmg într-o luptă câștigă medalia BH. Ține cont de faptul că o luptă durează 24 ore, se ia în calcul clasamentul final.
            Poți să-ți calculezi dmg-ul folosind acest CALCULATOR

DO
= Daily Order = Ordinul zilnic = acesta este setat de către Comandantul sau Căpitanul MU din care faci parte.
          Trebuie făcut zilnic, pentru a beneficia de recompensa dată de joc: 1 RPG si 1 ED. DO poate fi făcut numai dacă ești membru al unei MU.
          
                                                                         
                                                            DO: http://s30.postimg.org/ohy3zn36p/Screenshot.png

DoW
= Declaration of War = Declarație de război. Poate fi inițiată numai de către CP. Trebuie aprobata de Congress, proces care durează 24 ore.

DS = Defence System = Sistem  Defensiv. Acesta poate fi instalat numai într-o regiune core și are ca scop reducerea dmg dat de țara care atacă, conform tabelului. Are acest efect doar în regiunea în care a fost instalat, nu în toate regiunile țării. 
Initial, DS avea termen de valabilitate nelimitat, putea fi distrus doar dacă  regiunea in care era amplasat era cucerita de inamic. Incepand cu data de 05.08.16, acesta are termen de valabilitate 35 zile de la instalarea sa, indiferent ce Q ar avea.

                                                http://s32.postimg.org/5n6tjakep/Screenshot.png       http://s33.postimg.org/fsf8ngw67/Screenshot.png

ED
= Energy Drink = Băutură Energizantă. Cu ajutorul său obții 100 energie. O obții când îndeplinești DO sau cu VISA :) Dacă intenționezi să câștigi vreodată medalia de BH, adună cat mai multe ED si RPG, altfel nu ai nici o șansă.  Și când spun cât mai multe, mă refer de la 100 in sus.
Acestea și RPG nu pot fi vândute sau donate, le poți utiliza numai tu.
                                                                                                  ED: http://s14.postimg.org/p4lmjwcwt/Screenshot.png

GOV
= Governor = Guvernator. E în Guvern ca să nu zică lumea că nu avem așa ceva, în rest, nici o putere...
             Termenul se mai utilizează și în situația în care te referi la Guvern.  Guvernul este stabilit de către CP, dar nu are mare influență în joc.

heil
= salut militar des întâlnit în astfel de jocuri. Nu te strofoca să înțelegi exact ce înseamnă, nu vei reuși !

LK = Life Kit. Este destinat jucătorilor experimentați sau celor care dau tare cu VISA.  Nu recomand începătorilor.
Mai multe amănunte despre LK găsești AICI
                                                                                                   LK: http://s13.postimg.org/ajd7oacyv/Screenshot.png

MM
= Media Mogul. Trebuie să-ți faci ziar, și la fiecare 100 sub (abonați) obții o astfel de medalie. Un mijloc ușor de a obține niște gold, prin metoda sub4sub, postând pe chatul internațional astfel:

                                                                      http://s17.postimg.org/v1afkqi6n/Screenshot.png 

Dacă vreodată vei vrea sa te apuci de sub4sub va trebui sa fi serios și să dai și tu sub celor care se abonează la ziarul tau. Altfel, cel care s-a abonat la ziarul tau îți va da unsub, adică se va dezabona. Iar tu vei lua medalia MM la Paștele cailor.
Ca să te abonezi (sub) la ziarul cuiva, este suficient să dai click pe profilul său și vei vedea ziarul lui. Dai click pe ziar și apare opțiunea sub, chiar dacă nu are articol scris. Recomand ca până obții primele medalii MM să nu scrii nici un articol, este suficient să-ți faci ziar.
După primele 2 medalii, va fi tot mai greu de obținut. Atunci e momentul să te apuci să scrii și tu articole interesante ;)
                                                                                Medalie MM: http://s10.postimg.org/ntumstodx/Screenshot.png

MoD
= Minister of Defence = Ministrul Apărării. Post onorific, nu are nici o putere sau influenta in joc.

MoE
= Minister of Education = Ministrul Educației. Acesta ar trebui să facă cam ceea ce fac eu aici. Măcar atât.

MoFA
= Minister of Foreign Affairs = Ministrul Afacerilor Externe. Acesta poate duce tratative in numele CP-ului cu omologii săi din celelalte țări. Recomand ocuparea acestui post de către o persoana cu reale abilități diplomatice și clar-viziune în joc. Engleza (minim nivel mediu) obligatorie.

MPP
= Mutual Protection Pact = Tratat de alianță între 2 țări, încheiat la propunerea unui Congressman și care trebuie aprobat de majoritatea Congreselor din cele 2 țări semnatare. Dacă ajungi in Congres nu iniția o lege de MPP fără să anunți înainte CP-ul sau MoFA.  Prețul unui MPP este stabilit de mecanica jocului la 10 gold, de regulă acesta fiind suportat fifty-fifty între țările semnatare pe cale amiabilă. Pentru ca o țară să poată semna MPP-uri trebuie să dețină minim o regiune (core sau cucerită). Toate MPP-urile se pierd automat atunci când o țară este ștearsă (nu mai are nici o regiune).

MU
= Unitate Militară. Înscrie-te într-o MU ca să poți să-ți faci DO și să obții recompensa dată de joc, adică 1 RPG + 1ED.
Fiecare MU are propriul chat, unde poți vorbi cu ceilalți membrii ai Unității. 
Unele MU dau și alte recompense decât cea dată de joc membrilor săi la îndeplinirea DO.
Dacă dorești să afli mai multe detalii/statistici despre o MU o poți face de AICI


NAP
=Non Agression Pact = Pact de non-agresiune. Este un armistițiu care se încheie între 2 țări.

NE
= Natural Enemy = Inamic Natural. Atunci când declarăm o altă țară NE, bonusul ( damage-ul) nostru în luptele împotriva sa crește cu 10%. Putem avea o singură țară declarată NE. Dacă se votează o altă țară NE, se anulează legea activa.

overkill = Definește situația în care se luptă prostește, o țară dând mult mai mult dmg decât este necesar într-o luptă, asta în timp ce Aliații țării respective pierd lupte la mustață. De regulă, inamicii știu exact cum să speculeze acest fenomen în favoarea lor. 

o7
= salut militar, are cam aceeași semnificație cu heil.

pm
= private message = mesaj privat. Cred ca asta nu are rost să-ți explic ce înseamnă. Dacă are, mai bine lasă-te de joc.

PM
= Prime Minister = Primul Ministru. Doar el și CP pot aproba cererile de cetățenie. Se deosebește de pm folosindu-ne de majuscule sau de context.

PP = Party President = Președintele Partidului. Acesta poate desemna din rândul membrilor de Partid un candidat la CP. Tot el poate pune în anumită ordine candidaturile la Congress ale membrilor Partidului. O poziție-cheie în joc, după părerea mea. Alegerile pentru PP se desfășoară pe data de 25 ale fiecărei luni, la ele participând numai membrii respectivului Partid.
Pentru a candida la un loc în Congress trebuie să faci parte dintr-un Partid, nu sunt acceptate candidaturi independente. Alegerile pentru Congress au loc pe data de 15 ale fiecărei luni.

PT
= Peace Treaty = Tratat de Pace. Poate fi inițiat doar de CP și trebuie votat de Congress. Se aplică între 2 țări aflate în război.

PTO = Political Take Over = Preluare prin mijloace nu tocmai ortodoxe a unui Partid sau chiar a unei țări. Este un procedeu des întâlnit în astfel de jocuri. De regulă se folosesc clone sau un grup de jucători reali foarte bine organizat în acest scop. Voi dezvolta acest subiect mai târziu.

P4W = Pay for Win = Plătește ca să caștigi. Este exact tipul acestui joc (din păcate...). Cel care este dispus sa intre adânc în VISA are toate șansele sa se afle în tabăra câștigătoare. Un exemplu relevant îl găsești în acest ARTICOL
În plus, este unul dintre puținele jocuri în care ai periodic posibilitatea de a cumpăra Str, un lucru odios, în opinia mea. Și nu numai a mea....

RH = Resistance Hero = Eroul Rezistenței. Atunci când declanșezi un RW, iar el are ca rezultat eliberarea regiunii respective vei primi o astfel de medalie.
                                                                                         Medalie RH: http://s21.postimg.org/omlgol23n/Screenshot.png

RPG
= Un fel de bazooka, aceasta îți va înmulți damage-ul tău cu 5. O poți obține îndeplinind DO sau cu VISA. Este cea mai puternică armă din joc.
                                                                                                      RPG: http://s31.postimg.org/uqkywewtn/Screenshot.png

RW
= Resistance War = Război de Rezistență. Când o regiune a țării tale se află sub ocupația altei țări, poți deschide RW pentru a o elibera. 
Pentru a deschide un RW trebuie sa te deplasezi in regiunea pe care doresti sa o eliberezi. Este indicat sa anunti CP-ul de intentia ta inainte de a-l porni.
Ca să deschizi un RW costă 15 gold, iar dacă acțiunea reușește vei primi o medalie RH. Costul unui RW deschis cu aprobarea sau la cererea CP este decontat de Stat (de obicei)
O țară nu poate avea activ decât 1 singur RW.
Un alt RW poate fi deschis la 24 ore de la terminarea celui anterior, adică putem deschide doar 1 RW la 2 zile.

Scammer = Țepar. Află totul despre aceste lighioane din acest ARTICOL

Str
= strength = putere . Poate fi crescută la TG sau cu VISA, câteodată. Din păcate.
Periodic, apar misiuni unde poți câștiga str sau o mai poți face cu ocazia anumitor weekly events. La fiecare 250 str primești o medalie SS.
Are o importanță maximă, deoarece cu cât ai str mai mare, cu atât mai mult dmg dai în lupte.
Poți ajunge tank numai dacă profiți de orice ocazie apărută pentru a crește in str. Sau dacă dai cu VISA :)

sub
= subscribe = subscrie, abonament. Des întâlnit in contextul sub4sub sau s4s, adică tu subscrii la ziarul cuiva iar respectivul îți întoarce serviciul ca să obțineți amândoi medalie MM. PS: Dacă citești un articol interesant (ca acesta, de exemplu) nu fi lake și dă un sub.

SS
= Super Soldier = Super Soldat. Medalie pe care o obții  la fiecare creștere de 250 str. Ca să crești în str, te antrenezi 1 dată / zi la TG.
                                                                                          Medalie SS: http://s12.postimg.org/gd7ar9n3d/Screenshot.png

TA = True Ally = Aliat adevărat. Medalie obținută atunci când lupți pentru o țară aliată. Se acordă în funcție de dmg-ul dat in luptă. Pe măsură ce crești în grad militar, str, lvl, va fi nevoie să dai tot mai mult dmg în luptă pentru o nouă medalie. A fost introdusa mai târziu în joc, iar recompensa e 2.5 gold.
                                                                                           Medalie TA : http://s32.postimg.org/m0lfqiqtt/Screenshot.png

tank =
Definiția unui soldat care poate da foarte mult dmg în lupte. Intervenția acestuia este de cele mai multe ori decisivă, el putând întoarce soarta unui război, luptând pe final. De regulă, tank sunt cei cu str foarte mare, dar în acest joc tank sunt și cei cu VISA foarte mare. Asta e, ne-am asumat riscul să jucăm un joc tip P4W...

TG = Training Ground = Sala de Antrenament. În acest joc se numeste Workout area, dar toată lumea folosește termenul TG ptr ea.
O găsești la meniul My Buildings/Workout Area/Boot Camp și de aici iți poți crește Str. Este extrem de importantă, vă recomand să aveți ca prioritate maximă upgradarea sa, începând chiar din prima zi de joc. Costă foarte mult sa faci upgrade: q2=20 gold, q3=70 gold, q4=170 gold. Dar, nu uita ca ești român! Asta înseamnă că știi să te descurci în orice situație, sunt convins că vei reuși să o duci la q4 în cel mai scurt timp.
Momentan, are 4 nivele: la q1 castigi 5 str, q2=10 str, q3=15 str si q4=20str. Poate fi utilizata doar 1 data/zi.
UPDATE 1: Începand cu 01.04.16,  Administratia jocului a introdus un nou TG, care ofera ocazia celor cu str mai mic de 1000 sa obtina gratuit inca 10 str/zi. Acest lucru este posibil doar pana treci de 1000 str, dupa aceea acest TG suplimentar dispare.
UPDATE 2: Începand cu 28.05.16, o noua modificare: TG suplimentar ptr incepatori ofera 20 str/zi daca ai str sub 1000 si 10 daca ai str sub 1500. 
UPDATE 3: Începand cu 05.08.16, inca o modificare: TG suplimentar ptr incepatori ofera 20 str/zi daca ai str sub 1500 si 10 daca ai str sub 3000.
UPDATE 4: Începand cu 08.10.16 s-a  adaugat un nou TG, Advanced Training, valabil ptr toata lumea. Poate fi upgradat pana la Q4 si obții 10 str zilnic atunci cand ajungi cu el la nivel maxim. Antrenamentul zilnic cu el la max costa 100cc.
În momentul de fata, TG-ul unui jucător avansat arată astfel: 
                                                      http://s14.postimg.org/n49dnu035/Screenshot.png
UPDATE 5: Începand cu 05.11.16, modificare: TG suplimentar pentru începători oferă 20 str/zi dacă ai str sub 2000 si 10 dacă ai str sub 4000.
NOTA: Cu riscul de a complica mult lucrurile în ceea ce privește înțelegerea felului cum funcționează TG, am ales să păstrez aici istoricul evoluției TG (prin aceste update-uri) deoarece consider că poate fi interesant pentru multi dintre voi cum a evoluat acesta de-a lungul timpului.
Personal, consider un mare + ptr acest joc faptul că acordă  jucătorilor noi șansa să ajungă rapid din urmă pe cei vechi, cu condiția să fie activi, bineînțeles. Că jocul are și multe minusuri este o altă poveste....


TP
= True Patriot = Patriot Adevarat. Medalie pe care o obții atunci când lupți pentru țara ta. Se acordă în funcție de dmg-ul dat in lupta. Pe măsură ce crești in grad militar, str, lvl, va fi nevoie să dai tot mai mult dmg în lupta ptr o noua medalie.
                                                                                           Medalie TP: http://s12.postimg.org/74eb8msyx/Screenshot.png

TR = True Revolutionary = Revoluționar Adevărat. Această medalie a fost introdusă în joc in ziua 296. Pentru a obține  medalia TR trebuie sa lupți într-un RW , de partea rebelilor. Pentru prima medalie TR sunt necesari 5M dmg, pentru a 2-a 10M, a 3-a 15M,etc... ATENȚIE: Nu se contorizează in RW-urile deschise de țara ta, deci nu se cumulează cu TP.
                                                                                            Medalie TR: http://s11.postimg.org/yoswzhz5f/Screenshot.png

WE = Weekly Events = Evenimente Săptămânale. Apar periodic in joc, și durează de regula 9 zile (au fost si excepții), cu pauză de câteva zile intre ele. Este indicat sa nu le ratezi, cu ocazia acestora poți câștiga str, food, arme, cc, boostere, etc. Cu rare excepții, WE se resetează zilnic.
Apariția lor este anunțată în prealabil in rubrica latest updates
ATENTIE: Vă recomand ca la începutul fiecărui nou WE sa fiți pregătiți cu bara de energie full.
Cu ajutorul lui Quentin Tarantino, căruia țin să-i mulțumesc pe această cale, aveți AICI  detalii foarte utile despre actualul WE.
De câte ori apare un nou WE, revino la acest articol și află cum poți face WE-ul in curs accesând linkul de mai sus.
Vom încerca să-l ținem permanent updatat.

                                                                           
                                           WE:     http://s32.postimg.org/6odok0zs5/Screenshot.png  http://s33.postimg.org/i5prc1ly7/Screenshot.png

                                                                   ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

Alte medalii din joc:
 După cum știi deja, pentru orice medalie din joc primești 5 gold. În afara celor pe care le-am enumerat mai sus , mai sunt și următoarele 4:

http://s14.postimg.org/n6bf9uf25/Screenshot.pngMedalie Hard Worker: Se obține atunci când muncești 30 zile. La muncă, nu la întins mâna! :D

http://s16.postimg.org/ft7ubx1wx/Screenshot.png Medalie Congress Member: Se obține atunci când ești ales Membru ai Congressului. Un partid poate propune maxim 40 membri. Ca să ajungi in Congress trebuie sa fi membru într-un Partid, de unde poți să candidezi. Poți să-ți depui candidatura numai între 6 si 13 ale lunii în care se desfășoară alegerile. Alegerile pentru Congress se desfășoară pe fiecare 15 ale lunii. Candidatura ta trebuie validată de PP înainte de alegeri. Dacă acestuia nu-i place moaca ta, te poate scoate de pe liste, asa ca străduiește-te să fii drăguț sau fă-ți propriul Partid, unde tu centrezi, tu dai cu capul ;). Din totalul candidaților la acest post, doar cei clasați în urma alegerilor pe primele 20 locuri la nivel de țară vor ocupa acest post. Poți identifica un membru al Congressului după insigna care apare atașată la profilul său pe timpul mandatului:  http://s21.postimg.org/hkcmaxw9z/Screenshot.png
Doar partidele aflate pe primele 5 locuri in top pot propune candidați. E bine de știut că la egalitate de voturi, va câștiga cel care și-a depus primul candidatura, așa că pe 6 ale lunii grăbește-te să ți-o depui :)
În opinia mea, acest post este este destul de important, de aceea recomand să direcționezi votul tău doar către cei mai experimentați și serioși jucători, cei care dau dovada de buna-credință, bun-simț și implicare activă in joc. Evită votul partizan, pe criterii partinice, de cumetrie sau pentru oarece avantaje materiale.
Dacă ai ajuns membru al Congressului, poți iniția și vota legi. Poți iniția doar 3 legi/mandat, așa că gândește-te bine ce legi propui.
NOTĂ: Inițiază o lege numai după ce ai discutat ÎNAINTE despre intenția ta cu CP-ul sau cu un membru al Guvernului,ei sunt cei care stabilesc politica României. Dacă nu respecți aceste reguli elementare, RO nu va avea o politică coerentă. Exact asta așteaptă inamicii noștri.

Poți vota toate legile initiate de CP sau de colegii de Congress. Atunci când este inițiată o lege vei primi o alerta in joc. Orice lege se votează in 24 ore de la inițiere, asa că nu te grăbi ca rața la muci să votezi. Înainte de a vota, interesează-te ce e cu legea respectivă, de regulă CP-ul sau membrii mai vechi pot să-ți dea explicații în acest sens. Votează numai după ce te asiguri că ești corect informat!
ATENTIE: Să nu-ți treacă prin cap să cumperi voturi la alegeri. Practica aceasta nu este tolerata in RO. Dacă totuși nu vei ține cont de acest sfat, trebuie să știi că la prima tentativa de acest fel vei fi exclus de pe liste luna următoare, iar dacă recidivezi vei fi exclus definitiv, indiferent de Partidul al cărui membru ești. Dacă consideri că a cumpăra voturi este o practică normală, fă-ții propriul Partid și încearcă să faci asta de acolo.

http://s14.postimg.org/5hxx6toe5/Screenshot.png  Medalie Society Builder: Se obține atunci când un referal al tău ajunge la  nivel 20
La această medalie ar mai fi de adăugat că tot restul jocului vei obține 10% din valoarea goldului câștigat de respectivul referal.
O sursă extrem de importantă de câștigat gold. Profită de ea, invită-ți prietenii în joc! Personal, consider că este cea mai ușoară metodă de obținut gold din joc. În același timp, este șansa României de a deveni o redutabilă Putere Militară. Folosiți orice mijloace de a aduce noi jucători, este atât in interesul vostru cât și al României. Echivalentul în RL este ca și cum ați avea copii.


Linkul tau pentru invitat referali îl găsești
 AICI , după carehttp://s9.postimg.org/6p74mjapr/Screenshot.png  
Tot de aici vei putea colecta goldul produs de referali.

http://s15.postimg.org/kbtxwhxlz/Screenshot.pngMedalie eRevollution Ambassador: Se obține atunci când promovezi acest joc, in media sau online (creezi site, forum,etc.) . ATENȚIE: Pentru asta primești 50 gold. Trebuie să anunți unul dintre Moderatori pentru a obține această medalie.


http://s21.postimg.org/xk8htfn1j/Screenshot.png   Medalii VPM: VISA Player Medals. Dacă ești dispus să-ți golești cardul, ai șanse să ai și tu la profil așa ceva...
NOTA: Cu riscul de a ma repeta, retine ca acest joc este unul cu profund caracter P4W. Acest gen de medalii sunt extrem de greu accesibile celor ce nu baga bani reali in joc. 

                                                                       ★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

Acest articol nu are cum sa nu aiba si o rubrica FAQ, rubrica ce va fi actualizata in permanenta tinand cont de sugestiile voastre.

Q:
Ce anume trebuie sa fac pentru a deveni un jucator de top?
A: Pentru a ajunge printre cei mai buni, in primul rand trebuie sa fii cat mai activ cu putinta. In nici un joc 2-clickerii nu vor fi in Top. A 2-a conditie este sa fii foarte bine informat. De fiecare data cand te loghezi, nu intreprinde nicio actiune pana nu vezi care e situatia in joc. Poti face acest lucru de pe chatul RO, cel al UM sau cel al Partidului din care faci parte. Daca nu vei face acest lucru risti sa te trezesti ca ai luptat de partea inamica, ai pierdut vreo buna oportunitate de a indeplini o misiune sau alte chestii jenante. De regula pe aceste chaturi gasesti postari ale jucatorilor mai experimentati despre ceea ce ai de facut pentru a nu comite astfel de greseli. A 3-a conditie ar fi sa citesti (si sa intelegi ceea ce ai citit)  acest articol si sa revii la el de cate ori nu esti sigur de vreo actiune de a ta. Daca nu gasesti raspunsul aici, intreaba pe cei mai vechi, sigur te vor ajuta.
De asemenea, o foarte buna sursa de informare, extrem de utila o gasesti in eRevTools

Q:
Am pierdut finalul unei lupte. Unde pot vedea rezultatul ultimelor lupte ale Romaniei?
A: Poti vedea rezultatele luptelor terminate ale Romaniei de AICI
    Tot in aceasta pagina, din dreapta-sus poti selecta International si vei vedea rezultatul tuturor ultimelor lupte din joc, sau sa selectezi o anumita tara pentru a vedea rezultatul ultimelor lupte ale tarii respective

Q: Cum pot obtine o relatie de prietenie?
A: Dai click pe persoana pe care vrei sa o adaugi in lista ta de prieteni:
http://s31.postimg.org/4p1tmdtrf/Screenshot.png
Vei vedea in meniul de sus rubrica Friends. Dai click acolo si va apare optiunea Add as a friend
http://s32.postimg.org/g32a1ihnp/Screenshot.png
Tot in acest fel poti sterge o relatie de prietenie.

Q: Cum ma pot muta in Romania?
A: Ca sa te muti in Romania, click pe Community, click pe My Country, selectezi regiunea unde doresti sa te muti  si va apare optiunea de mutare. Mutarea costa 0.3 gold sau 50 energie. Sper sa te ajute imaginea de mai jos in caz ca nu te descurci:
      http://s33.postimg.org/p9ipj4o5b/Screenshot.png  

http://s33.postimg.org/f80o45jvj/Screenshot.png
    In momentul cand scriu aceste randuri, o poti face direct de AICI
    Daca doresti sa te muti in alta tara, dupa ce dai click pe My Country poti selecta tara respectiva in coltul din dreapta-sus.
    PS: O echipa de cercetatori britanici au demonstrat stiintific ca este mai rentabil sa te muti folosind 50 energie. Ai incredere in stiinta!

Q: Cum se folosesc casele?
A: Casele au rolul de a oferi posesorului lor 1 data/zi energie suplimentara astfel: Q1= +50 / Q2= +100 / Q3= +150 / Q4= +200 / Q5= +250.
De asemenea, posesorul unei case recupereaza energie mai repede cu: Q1 - 12 sec, Q2 - 24 Sec, Q3 -36 Sec, Q4 - 48 Sec, Q5 - 60 Sec.
Atentie: Termenul de valabilitate al unei case este de 7 zile din momentul activarii.
Poti activa simultan cate 1 buc din fiecare casa , reusind astfel sa ai o bara de energie de max 1250. Timpul de regenerare al energiei va fi insa  dictat de catre casa cu cel mai mare Q activata, acesta nu se insumeaza. Deci, in cel mai fericit caz vei avea un timp de regenerare de 05.00 min/10 energie.
Dupa ce o cumperi, o casa poate fi activata din meniul: My Buildings/Improved Buildings
De asemenea, daca ai minim o casa activata, indiferent ce Q este, poti munci de 2 ori/zi. O poti face din acelasi meniu ca la activare. 
NOTA: Poti munci de max 2 ori/zi doar la Compania la care esti angajat, indiferent de numarul sau de Q-ul caselor pe care le ai activate!
http://s33.postimg.org/zb07kg9gv/Screenshot.png                             http://s33.postimg.org/r7kuk7ezz/Screenshot.png

Casele se pot vinde/cumpara  din Meniul Business Center/Trading center, cu moneda tarii pe al carei teritoriu te afli. Ele pot fi donate intre jucatori.

Q: Se fac reduceri pentru a face upgrade la Companii si TG?
A: Da, exista reduceri. Ele apar aprox la 2-3 luni. Pana acum au fost in valoare de 25% din pretul normal si se fac NUMAI ptr Companii si TG.
    De regula, sunt anuntate in prealabil in Ziarul Adminului
    NOTA: Cum spuneam, asa cum poti observa si din banner-ul de mai jos, reducerile se fac doar pentru Companii si TG. Totusi, ultima oara au fost valabile si pentru Storage (Depozit)
    Vei sti ca sunt reduceri deoarece pe pagina de pornire a jocului vei vedea acest banner:
    Daca ai vreun gand, ai grija sa te prinda reducerile cu cat mai mult gold pe cont.
                                                                                      http://s33.postimg.org/ies8zm0r3/Screenshot.png
    ***Estimare (neoficiala) pentru urmatoarele reduceri: Octombrie 2016. Retine te rog ca este doar o estimare...

Q: Cum fac misiunea Passport Stamp?
A: Gasesti AICI  toate informatiile necesare. Ca sa rezum, trebuie doar sa fii cat mai activ. Dar mai bine citeste articolul.
                                                                                                                http://s22.postimg.org/6on13jwdt/Screenshot.png

Q: Cum pot insera o poza in articolul din ziarul meu?
A: Selectezi poza respectiva si dupa aceea te duci cu ea AICI  pentru a o modifica. Dupa aceea iei linkul astfel obtinut (foloseste legatura directa),revii la articol, insert image, etc, etc... 

Q: Cum ma pot folosi de Spital?
A: In primul rand, trebuie sa te afli in regiunea in care avem instalat Spitalul. Poti sa-l folosesti intrand intr-o lupta, dupa care atunci cand vei da click pe el vei primi 250 energie (in cazul Spitalului Q5) 1 data/zi. 
***Inainte de a utiliza Spitalul, asigura-te ca ai loc in bara pentru 250 energie, altfel vei primi numai atata energie cat loc ai disponibil in bara!
Romania are si va avea Spital instalat in Muntenia. Presupun ca ai citit deja putin mai sus cum te poti muta aici.
Este bine de stiut si faptul ca initial, Spitalul avea termen de valabilitate nelimitat, putand fi distrus doar daca regiunea in care era instalat era cucerita de inamic. Incepand cu data de 05.08.16, acesta are termen de valabilitate de 35 zile de la instalarea sa.
De asemenea, e bine de stiut ca Spitalul nu poate fi utilizat individual. Mai exact, NU poti avea un Spital doar al tau.
                                                                                       
                                                                                       http://s31.postimg.org/vdn6bxmxn/Screenshot.png

Q: Nu am suficient loc de depozitare a item-urilor. Cum pot face loc in depozit (Storage) fara sa investesc ron sau gold?
A: Surplusul de item-uri le poti pune la vanzare la un pret mult mai mare decat cele care sunt pe piata. Poti face acest lucru chiar din Storage. Astfel, produsele puse la vanzare ies din Storage, iar tu ai loc pentru cele necesare tie. Poti oricand sa scoti de la vanzare respectivele produse, fara nici un cost suplimentar. Mai mult, atunci cand stergi o oferta de pe piata poti primi obiectele puse la vanzare chiar daca nu ai suficient spatiu liber in Depozitul tau.

Q: Exista vreun canal de comunicare in afara chaturilor oferite de joc?
A: Desigur! Poti tine legatura cu ceilalti romani pe canalul Discord, foarte usor de utilizat. Afla detaliat cum poti face asta de AICI

Q: Plec in vacanta/concediu intr-o zona unde nu am net (sau nu ma lasa mami sa joc) Ce fac cu contul meu?
A: Stai linistit si relaxeaza-te. Gasesti solutia salvatoare AICI 
     Ar mai fi de mentionat ca optiunea Account Sitter este valabila doar in sezonul vacantelor/concediilor.


NOTA:

Daca gasesti vreo informatie gresita sau consideri ca ar mai fi ceva de adaugat, te rog atrage-mi atentia printr-un pm.
 In caz ca nu intelegi ceva, trimite-mi pm si cere detalii. Sa intrebi nu e o rusine, nimeni nu s-a nascut invatat.
Voi raspunde cat de repede pot.

o7!


                                                                               http://s16.postimg.org/a06ozg08l/Screenshot.png

Support

tomcrisprotoss77alexandruBunnyLiumikrovalitzu001BATRANUL99DacianDracojohnygrecHoodLifeMrBogdanGecDaweLuCiFeRgaby89gaby89

Comments (44)

Multe multumiri... Te rog sa scri un articol si despre cum se fac punctele in Super Soldiers...
baga dow, moe,mofa , gov .. mai sunt cateva
puncte in SS-Super Soldier?, la ce te referi Brasov?
dow - declaratie de razbel moe - ministru educatie mofa - ministru de afaceri externe(diplomatia) gov - guvern punctele supersoldiers le faci la sala/terenuri de antrenament(workout area) amu depide la ce nivel ai adus respectivele terenuri cate 5 10 sau mai multe. ai o singura facilitate de antrenament pana o aduci la nivel 4 banuiesc dupa care o poti cumpara pe urmatoarea.
Am scris in articol ca va fi updatat permanent, pana ajunge la forma finala. Putina rabdare va rog....
rumos v+s
Super articolul... te-am votat si am dat si sub...
v
o7 v&s
Felicitari TITUSS ! Da este bune... ai muncit mult.
Frumos ghid.
o7
o7
Foarte folositor Laugh Deabia zilele acestea am inceput si imi este de foarte mare ajutor.Mersi mult pentru munca depusa .
un art lamuritor! multumim pt efortul tau
o7
o7
o7
Folositor. La case ar trebui precizat ca dureaza doar 7 zile.
o7
Bun
felicitari
Buna treaba!
o7
v
as
multumiri
frumos
http://wiki.erevgame.com/index.php?title=Houses Wiki-ul precizează că doar o casă poate fi activată la un moment dat. Care informație e corectă?
Corecta e informatia din articol. Poti activa cate una din fiecare.
Insa desi poti activa cate una din fiecare daca doresti, energia t-i se va regenera in ritmul celei mai mari case (deci Q5) fara a avea un bonus de recuperare mai rapida.
Adaugat, multumesc!
Daca ai casa activata se poate munci de 2 ori/zi doar la firma la care esti angajat.La propriile firme nu se poate munci de 2 ori pe zi.
am dat vot da..uitasem sa ma abonez.
Mersi dragica, adaugat!
Mai rar un tutorial asa bun Smile
tutorial foarte bun cu foarte multe greseli gramaticale
unde se gaseste link de referal nu ai scris !sau nu am vazut eu?Laugh
Linkul ptr referali il gasesti la descrierea medaliei Society Builder...
Un articol excelent!
Excelent acest articol. Felicitări
Super articolul, mi-am lamurit multe probleme; votat si subscribe
Excelent, si e bine sa fie republicat macar la 2 luni, dacu nu lunar. Am aici un alt tutorial ... politic, ca de astea nu prea am vazut: TUTORIAL - Congres : https://www.erevollution.com/ro/article/26180
Multumesc, foarte util