Didin kantun

Argrob - Newspaper from Croatia -

Published in Croatia - Social interactions and entertainment - 14 Mar 2016 11:58 - 6

Ovo je težak tekst i poprilično nečitljiv, pa ako vam se ne čita, dajte samo vote i sub :D

1. Vidjeh

Unutar svake zajednice postoje suprotnosti.One su izražene i u nama samima. Te suprotnosti moguće je iskoristiti na dva načina. Dozvoliti da prevladaju i izjedu srž zajednice ili iskoristiti ih kao bogatstvo i upotrijebiti ih kao razvojni mehanizam. Ni jedan ni drugi modalitet nisu stalni, oni se izmjenjuju i tako potvrđuju pravilo o samom postojanju.

Priznali mi ili ne, ova igra, kao i mnoge druge, u svojoj osnovi koristi sukobe tih suprotnosti kako bi se održala. Na taj način omogućava i nama da se igramo. Ako izdvojimo jedan segment koji se zadnjih dana često spominje – RL nacionalnost, rasprava bi nas mogla odvesti u duboku noć. Svaka isključivost nas vodi na jednu suprotstavljenu stranu, i ne ulazeći u genezu uzroka, mogu shvatiti njenu bit.  

Odbaciti RL korijen izričaja nacionalnosti nije rješenje problema, niti vodi ka zadovoljstvu igranja. Prihvatiti ga i
pomiriti se sa njegovom neophodnošću, znači da smo jednako tako prihvatili i tuđi izričaj. Tada možemo reći da su suprotnosti, iako postoje, pomirene utoliko što su svjesne jedna druge i tada počinje prava igra.

Jednostavnijim rječnikom, da nekoga ne zbunim, kada npr. Hrvati i Srbi (ili bilo koja nacija sa povijesnim sukobima) prihvate nužnost priznavanja RL stvarnosti, kako svoje tako i tuđe u igri, tada će se i jedino tada, stvoriti uvjeti za neopterećeno igranje.

Odbacujući stvarnost, na račun bijega od nje same nije nikakvo rješenje, zla kob će kad tada isplivati na površinu.

http://i.imgur.com/V6vfmUk.png

2. Vidim

Nakon pomirenja suprotnosti unutar nas samih, najveću vještinu ljudske interakcije traži pomirenje suprotnosti unutar zajednice.

Prvo lokalne, pa malo šire, da bi na kraju došli i do nekakve koje prelaze okvire prvotno spomenutog nacionalnog bića. Vođa (ili vođe - što je izuzetno rijetki slučaj) moraju imati vrlo jasnu sliku o mogućnostima, željama i različitostima onih koje okupljaju. Nadalje, moraju biti posvećeni tome iskreno, a za uspjeh bezgranično altruistički nastrojeni. Egocentrizam, vlastiti uspjeh ili pozivanje na moć, iako ponekad daje kratkotrajni osjećaj uspješnosti, na kraju svako vodstvo svede u vremenski jako ograničene okvire.

Dobra prilika ili trenutak, iako predstavlja važan segment u postizanju uspjeha, ne znači ništa bez još bolje pripreme, prilagodbe i širenja informacija. Informacija o potrebitosti, da upravo kad se stvori taj trenutak možemo reagirati.

Ne stvarajući plodno tlo ni jedan usjev neće niknuti kako treba. Ne brinući se o njemu nakon sijanja, plodovi će samo biti oni gnjevni, a velika je vjerojatnost da ćemo se uvijek vračati na početak.
Svaka igra je zabava, ali vjerujte mi,ozbiljna i poprilično zahtjevna stvar, ako je želimo igrati kako treba. Za razliku od ozbiljnih stvari koje nisu igra i teško da bi ih itko nazvao zabavom.

3. Budem vidio…

…rekao je slijepac, pa nikada nije progledao.

Ja sam Hrvat. Po rođenju, po ocu i djedovima. Dalmatinac, vruće krvi grijane na kamenu i hlađene u moru. Ponosim se time.

Ali isto tako ponosim se svim mojim precima u čijim venama teče i turska, talijanska, bugarska, crnogorska, mađarska i francuska krv. Ono što su mi poklonili, je svijest da prihvaćajući svoje, mogu prihvatiti i razumjeti
tuđe. Onda nije teško biti i osjećati se prihvaćen i od drugih. 

Prava istina ove i svih sličnih igrica, za mene je upravo u tome. Ne želim odbaciti svoju realnost, jer ona me čini ovakvim kakav jesam, i samo takav, kakav jesam mogu uživati u igranju. Sa onima koji to žele prihvatiti.

Sasvim suvišno je spominjati da ne volim botove, iako su nužno zlo ponekad :D

Lijep pozdrav i uživajte u igranju.

Argrob (still without Lioness)

Support

FergussondoObajdinhoPolarB34r

Comments (6)

BorKan, aj više postani argrobova Lioness pa da svršim0 s time Cheeky
Točno uživam čitati tvoje članke.
Respect Dida Smile
Poučan članak.. Možda će neki i progledati nakon čitanja.. Cheeky
I bijah viđen.
Viđećemo đe će nas igra odvesti... xD Ma koliko šćedoh odma da pročitam, ne stigoh... Nastavi da pišeš stari 0/