Буреносец

Published in Bulgaria - Political debates and analysis - 13 Mar 2016 03:01 - 9

Добър ден/вечер на всички.
Мислех, че едва ли някога ще си създам вестник, но с оглед на това какво се случва, сметнах, че има какво да се каже преди всичко на управляващите.

Бих искал да разгледам няколко аспекта на случващото се, защото (най-вече вчера) нещата удариха абсурди, които не бих очаквал дори от Бойко Борисов.

1. Отново сме затрити. Не ни е пръв, няма и да е последен път, не е срамно, не е лошо - лошото е, че както се спомена в партийния актуален публичен чат, поражението е способно да срине психиката и да срине (очевидно) нервите на хората, поели отговорност.
Почти моментално след загубата на София президента Atila практически публикува статия, обявяваща война на Сърбия, държава, която бе първата сключила съюз с нас в малкия период на свобода. Което очевидно показва загуба на нерви и импулсивна реакция (ако не бе импулсивна щеше да мине поне час-два-три преди тази публикация). Не съм навътре в нещата, но принципно когато си разбиван от половината свят, идва като неразумно да се скараш и с другата половина. Не съм навътре в нещата, но на пръв поглед подобно действие е напълно неразумно и необосновано. И смея да твърдя, че населението от 856 човека (нямам понятие колко са реални) в масовата си част не е навътре с нещата и на пръв поглед разчита това. За импулсивност говори и закона за импийч, който едва ли може да е плод на рационално мислене.

2. В предизборното си интервю президента Atila неколкократно спомена и базира идеите си върху това как трябва да сме единни и прочие. За сметка на това в статията, която реално си беше обявяване на война и заплаха, за часове хора от конгреса и дори виждам от правителството (Vtoro Kosmato Zurno в ролята си на министър) обявиха, че пряко се разграничават от обявеното. Нямам идея какво се случва реално между тези хора, но на пръв поглед не се забелязва капка единство. Случващото е много далеч от това, което се казваше и говореше в интервюто.

3. В последните 2-3-4 дни виждаме три или четири различни вота за повишаване на данъци. Данък храни, данък труд и прочие. 
При липсата на държава това звучи безумно. Още по-безумно идва на фона, че искате да се събират повече данъци, т.е. средства, за които отчет няма. И предишните президенти не даваха отчет за нищо, но те поне не докосваха данъците и явно ползваха каквото има. Това сега е променено. Искате да съберете повече средства, но пред никой (поне от простосмъртието) не обяснихте и не отчетохте защо и за какво са тези средства. Пред никого не обявихте преди изборите, че подобно нещо се планира. В момента това ме кара да съжалявам, защото ако бе обявено, че ще се случват подобни неща, нямаше да дам гласа си за Atila. В никакъв случай. И повече вероятно няма и да го дам.

Съжалявам, но за мен нещата, които почнаха добре, в момента финишираха с провал. Това е личната ми истина.

Support

Cycunka

Comments (9)

не е добре, че се случва всичко написаното в статията,но самата статия е добраSmile
Статията е много добра, проблема на сегашния еПрезидент е че го обърна на диктатура, няма депутатски чат прават се глупости на воля и се източва държавата без да има нещо насреща. Гавро и Танграта не дадоха отчети но имахме възтания пускани по удобно време на повечето еГраждани и се вързваха два дни да имаме До- аз лично обявих че няма да дам и един пиксел щета за друга държава, както се вижда никой на нас не ни помага преливат в тяхните битки с по 20-30 м а немогат да отделят поне един за нас.
добра статия
Наистина положението е зле. Защо не се организираме и да пазим поне един район да си е наш и да го защитаваме?Така ще работим в своите предприятия и за своята страна.Ще имаме храна и оръжия.Останалото оставам на тези, дето разбират от битки.
Врага е много по-силен от нас. Ние може да искаме нещо, но реалността е такава.
Ako sym v Bulgaria proizvejdam 240 hrana bez zaplata, a ako sym v Turkey 200 + zaplata, mnogo po-dobre mi e tuk Smile
aDrenaLineBG Пускай си турското граждансво тогава. Само смени на aDrenaLineTUR. Ако приемем, че са ни обещали помощ, а са се отметнали реакцията на Атила е обяснима, но прибързана. Изводът за мен е, че не можем да разчитаме на други освен на себе си и трябва да гледаме нашите интереси. Състоянието в момента е убийствено за развитие на играчите - новите не могат да влязат в партия и отряд (да им имам механиката ..), пълним гушите на на други играчи с фирми и т.н. Хубаво ще е да се събере новия парламент и да се вземе решение каква линия ще се следва, за да се излезе ден по-скоро от ситуацията. Не знам какви са опциите тъй като не съм депутат.
Днес гледах историческия канал. Там даваха как селяните произвеждали безплатно и със свои продукти храни за армията и населението. Така било 5 години в Англия. Предлагам производителите да даряваме продукцията си на онлайн играчите преди битка.Сега не е време за печалби.
v