Didin kantun

Argrob - Newspaper from Croatia -

Published in Croatia - Social interactions and entertainment - 12 Mar 2016 08:53 - 13

I can not deny the desire that Croatia provide good and safe position in the balkan s powder keg, so I want everyone all the luck in this experiment. But without me.
I shall resign from Congress and looking for a new residence
.

Explanation at Croatian down below
.

U ovu igru nisam ušao kako bi se bavio politikom, i od samog početka odbijao sam sve pozive i sudjelovanje u njoj. Tu i tamo poneko razmišljanje ili savjet, ali to je bilo sve. Tako da možda i nemam pravo, sa te pozicije, komentirati odluku vodstva Hrvatske o novom savezu.

Kada smo prije dva dana razgovarali o tome ustvrdio sam da je to interesantna ideja, moguće i ostvariva, ali samo pod određenim okolnostima. Ne vjerujem da su te okolnosti ispunjene unutar 24 sata, a još manje da se išta napravilo po pitanju unapređenja postojećeg saveza.

Ne mogu osporiti želju da se za Hrvatsku osigura dobra i sigurna pozicija na „balkanskom buretu baruta“ , pa zato želim svima svu sreću u ovom eksperimentu. Ali bez mene. Dajem ostavku na mjesto u kongresu i tražim novo prebivalište.

Ovo je bilo službeno, a sada malo osobnije.

http://i.imgur.com/nvz78Zp.png

Pokušati ću navesti nekoliko problema koji će kad tad sustići ovu odluku.

Kao prvo svima koji spominju RL odnose u igri. Mi jesmo, barem neki od nas, živi RL ljudi. Ne iskazati svoju osobnost i kroz igru je nijekanje samog sebe. Ali to ne znači da smo time i opterećeni ili zakinuti. I u najgorim igračkim ratovima nikada nisam nikoga vrijeđao ili omalovažavao zbog RL nacionalnosti, a ponekad su mi i dobri prijatelji bili na suprotnoj strani. 

Ne želim biti zloguki prorok, ali mnogo igrača, u igri koja je obojena nacionalnim bojama i stvarnim državama (nismo ni gusari, ni rimljani) popustiti će tom pritisku i napraviti sve kako bi osporila novi savez. Nije na meni da se složim sa njima ili ne, ali to je jednostavno činjenica. Isto tako to je njihovo „demokratsko“ pravo u igri.

Slijedeća stvar koja je izgledna, jest koncentracija ogromnog broja igrača na jednoj strani, strani saveza u koji Hrvatska ulazi. Stari savez nije imao bolju poziciju u odnosu na sadašnje naše protivnike, a sutra moguće saveznike. Balans je bio neizvjestan, a Srbija se dobro pobrinula da si osigura dugotrajno igranje. Pa i kroz novi savez još više ojačala. To što će netko biti „big boss“ službeno nije nikakva garancija za ravnopravnost članica. Zar nije tako bilo i u EAGLU? 

Ekonomski gledano, nikada se resursi i povoljna pozicija nije mogla dobiti sa šetnjom kroz igru. Uvijek je trebalo ratovati i trošiti. Sa promjenom strane trošiti će se isto, a možda i osigurati manje radi očuvanja stabilnosti saveza. A ako ne mislite tako pogledajte malo na kartu. Bonuse koje sada imamo morati ćemo uzeti mnogo organiziranijim i jačim protivnicima od Slovenije ili Austrije. Ako se to misli osigurati tako da se savez bori umjesto nas, biti će to kratkog daha. Ne znam kako za druge, ali meni je teško napasti ikoga koga sa jednom zvao „prijateljem“.

I za kraj, što god bude, ovo je karta bez povratka. Naš sadašnji CP ovim potezom je uspio sebi izboriti mjesto u povijesti eRev Hrvatske. Kakvo će ono imati težinu i vrijednost, hoćemo li letjeti u nebo ili se strmoglaviti u bezdan, pokazati će vrijeme.

Lijep pozdrav i uživajte u igranju.

Argrob (still without Lioness)

Support

JerryZGB

Comments (13)

ehhh
Ne moraš nužno van RH. I ja sam izašao iz Vlade prije ove odluke, ali to ne znači da moram van iz RH - tko zna, možda se i ovdje osnuje neka Civilna Brigada, po uzoru na onu drugu igru...
Ako izadjes iz kongresa, ko ce onda glasati NO? Laugh
ima tu istine...ali igrao si samo erep ako se ne varam i tamo smo uvijek sa srbima bili neprijateljii ratovali u svih 7 godina sto ja igram to...no u gotovo svim drugim igrama Hrvatska i Srbija su odlicno surađivali,radili najbolje akcije,bili najaktivniji i odlicni saveznici...isto nije mi jasno zasto mislis da bi gubili resurse u sloveniji,austriji? Laugh sto se tice saveza kao sto si rekao vrijeme ce pokazati ,po meni je preglomazan ,neke drzave definitivno nisu potrebne
v+s
you are honored men respect o/
I liked honored people.
Ajde ostani u RH samo mi triba da sad svi pravi Rvati izadu pa da umisto saveza dobijem jednu drzavu >> Jugu.. Sta se tice lupanja i nacionalnih interesa cim vidimo da nam ovaj savez ne pase mi cemo se kao narod dignit i pobunit te cemo napustit savez!
U ove dve igre najveci prijatelji su Madjari,a najveci neprijatelji su Grci,gde je tu logika.Gleda se koliko si spreman da se zrtvujes za saveznika.Pajsera ima na obe strane.U WoT-u su gotovo svi klanovi BALKANSKI i to odlicno funcionise dok svi ljudi rade na istom cilju,kao i zajebancija izmedju clanova.Ako si covek,igrac i gradjanin 21. veka onda ne vidim nikakav problem.Volite Vi svoju drzavu,volecemo i mi svoju,ovde je cilj neki drugi,ovo je IGRA.
Stari, pusti decu malo da se igraju... Ja stvarno ne vidim koji je drugi izgovor, osim RL, da se ovde ne proba ova vrsta saveza, i da gejmerski, predjemo igru... Ja kontam da mnoge lozi to da gledaju kako se Srbija igra odbrane 5 na 1 i slicne strategije, i onda ako ne uspe biva obrisana. Video si kako izgleda u prethodnim danima kad Srbija pokaze dobru volju i ne mesa se u borbe sa Madjarima... Sjajna stvar zar ne? Daj sansu da se probamo igrati na ovaj nacin, nemoj odmah pretiti odlaskom iz Hrvatske, jer ako kome treba da je dosta ping pong balkanskih ratova u igrama, valjda treba da je tebi... ILI GRESIM?
ja jos ne znam ko je Agrobu ukra nick...
CP pita tko je Argrobu ukrao nick... Laugh Tko pogodi dobije 5 q1 wepa Laugh
v