Megéri e házat használni

8 - Published in Hungary - Financial analysis - 5 years ago

Megéri-e házat használni?


Sziasztok. Ismét egy rövid elemzéssel jelentkezem. Ezúttal azt próbálom fejtegetni, hogy megéri-e a házak használata. Ez az épület csak a piacról vásárolható meg, nálunk pedig ár-érték arányban jelenleg csak a Q3 tűnik jó befektetésnek (a Q1 csak 50 forinttal olcsóbb), ezért konkrétan ezzel a típussal fogok foglalkozni.

http://kepfeltoltes.hu/160309/h_z_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Na de milyen előnyünk származhat egy ilyen házból?

1.Az energia kapacitás 500-ról 650-re nő.
2. Az újratöltődési idő 6 percről 5 perc 24 másodpercre csökken.


Tételezzük fel, hogy éjszaka mindenki alszik, ergo 6 óránál hosszabb ideig nem néz fel a játékra. A ház használatával így napi +150 energiát tölthet. 
Ha nap közben sikerül megoldania, hogy ne töltődjön túl, akkor óránként +11 energiát tölthet.

Egy átlagos játékos tehát naponta +250, egy aktívabb pedig +300 energiához juthat a Q3 ház segítségével. Azok is jól járhatnak vele, akik nap közben sincsenek mindig gépközelben, hiszen túltöltődésenként további 150 energiát tölthetnek fel.

Egy ház az aktiválást követően egy hétig biztosítja előnyeit, a piacon jelenleg 250-300 forint körül mozog az ára, ez átváltva maximum 3 aranyba kerül. Hetente 1700-2000 energiatöbbletet biztosít (az ehhez szükséges étel beszerzése szintén kb. 1 aranyba kerül). Ahhoz, hogy ez a befektetés anyagilag is hasznot hozzon, egy játékosnak hetente +1 TP medált kellene szereznie ezzel a többlettel.

Példa a számoláshoz:
Marci 10 ezret sebez puszta kézzel (50 welles ütéssel). A Q3 ház segítségével hetente 1800-al több energiát tölthet vissza, két TP medál között pedig 600 ezer sebzést kell bevinnie. A háznak köszönhetően 360 ezer sebzést visz be TP-s csatában, így a bevétele közel 3 arany lesz, vagyis kb. 1 arany veszteséggel zárja a hetet.

Konklúzió
A Q3 ház anyagilag jelenleg csak a tehetősebb játékosoknak éri meg. Ettől függetlenül aki nem szeretne rang és tapasztalat terén lemaradni/szeretne felzárkózni, annak ajánlott a használata. Egy BH szerzési kísérlet esetén is hasznos lehet az a +250 wellnesz.

Üdvözlettel,
Jaca

Support

megafaszomnemkell

Comments (8)

Azért a többi ház tulajdonságait és árait is mellékelhetted volna, nem is beszélve arról a lehetőségről, hogy milyen költségekkel, képességek növekedésével és egyébráfordítással jár, ha egy darab házat használsz vagy többet. Nem 150 wellnesnyi energiával tudsz többet raktározni étkezéssel és ezen felül még nem 150 egységnyit tudsz raktározni? Az átlagos játékosra vetített érték, hogy jön, mitől átlagos egy átlagos játékos ? Azaz 1700-2000 energia pontosan mennyi sebzést jelent egy átlagjátékosnál? Miért a Marci nevet választottad az átlagjátékos megszemélyesítésére? Nemgondolod, hogy nemkéne letegezned? Illetve ha leírod, hogy az aktív játékosok 300 energiát is bezsebelhetnek a cikk végén miért 250 welness-et emlegetsz Smile Amúgy köszönöm a cikket, slopy mint egy bj, de egy pompás kezdetnek tűnik, és külön köszönet, hogy foglalkoztál a témával.
Majd ha lesz más tipusú ház is elérhető, akkor megvizsgálom azokat is, de addig felesleges, amig a magasabb szintűek nem elérhetőek. Persze, annak is lehet értelme, hogy alvás előtt 650-re töltöd az energiát, hogy másnap edzés után üthesd el a többletet, de ez nem hiszem, hogy jellemző a játékosoknál. Az átlagos aktivitással rendelkező játékos alatt én olyasvalakit értek, aki mondjuk délelőtt felnéz egy 10 percre, a délutáni- esti órákban szintén online, illetve hétvégén talán ennél valamivel aktivabb. Persze lehet, hogy én gondolom rosszul. Az 1700-2000 energiával elérhető sebzést mindenki könnyen kiszámolhatja, de ha nagyon preciz akar lenni, akkor még képletet is talál hozzá. A Marci név jutott először eszembe. Nem gondolom. A cikk végén egy rosszabb eshetőséggel számoltam. Valóban felületes a cikk, nem töltöttem fél napot a számitásokkal, de mégis tisztább képet adhat egy ház előnyeiről.
Amúgy a cikk ötlete onnan jött, hogy a nyakamon maradt egy ilyen ház (ma tudatosodott bennem, hogy a feketepiacon nem lehet eladni), számolgattam egy kicsit, mielőtt bekapcsoltam, ezt pedig megosztottam a nagyérdeművel is.
vote Smile
Ami a piacon van azt nyerték, nem hiszem hogy gyártották :/
Utánaérdeklődtem, valóban ez a helyzet...
v
v