Faπna

Jaca - Newspaper from Austria -

Published in Hungary - Financial analysis - 07 Mar 2016 05:37 - 13

Sziasztok. Több helyen is olvastam, hogy van pár játékos, aki nem tudja eldönteni, hogy a Q3 edzőteremre gyűjtsön, avagy inkább fektesse a pénzt cégekbe. Számolgattam egy kicsit ezügyben, íme:

Vegyünk példaként egy játékost, aki a kezdeti szintlépésekből már kiépítette 2. szintűre az edzőtermét, illetve rendelkezik az alap cégekkel: egy Q1 kenyérgyárral, valamint egy Q3 búzafarmmal. Ennek köszönhetően naponta 11 erőpontot szerez, illetve 320 wellnesznyi ételt termel meg. Tételezzük fel, hogy ez a játékos valahonnan szerez 70 aranyat. Melyik befektetés mennyit profitál?

1. Az edzőterem fejlesztése Q3 szintre.
Ennek köszönhetően már napi 16 erőpontot szerez, így a Szuperkatona medált nem 23 naponta, hanem 16 naponta kapja meg. Havonta igy 6,5 helyett 9,4 aranyat szerez, tehát az SS medálokból havi szinten megközelítőleg 3 aranyat zsebel be. Az erőtöbbletnek köszönhetően a TP medálokat is gyakrabban szerzi meg, ennek mértéke természetesen függ a magyar csatáktól, illetve az aktivitástól, valamint a használt fegyver szintjétől is. A befektetés megtérülési ideje: kb. 2 év.

2. Cégek alapítása
A 70 aranyból építhető 4 Q1 pékség, valamint  3 Q3 búzafarm. A jelenlegi bónuszaink mellett ez napi 1600 wellnessznyi étel termelését teszi lehetővé . Ez havi szinten 48000 wellneszt jelent. A feketepiacon jelenleg 1800-ért adnak egy aranyat, de számoljunk 2 ezerrel, így biztosan akad vásárlónk. Ha a megtermelt árut itt értékesitjük, akkor havonta több, mint 24 arany bevételre számíthatunk. A befektetés megtérülési ideje kevesebb, mint 3 hónap.

http://m.cdn.blog.hu/va/vastagbor/image/pix/munkamegosztas.jpg
Keményebb edzés vagy manageri munka? A kép magáért beszél.

Összegzés
Kijelenthető, hogy a cégezés jelenleg jövedelmezőbb, mint az edzőterem fejlesztése. A kétkattosok az ételfelesleget eladhatják a piacon. Az aktívabbaknak pedig az étel nem korlátozza a napi ütésmennyiségüket, illetve nem kell/kevesebbet kell költeni a wellneszvásárlásra. A cégépítős verziónál nem is kell addig várni, amíg a 70 arany összegyűlik, 10 aranyanként be lehet fektetni az összeget a gazdaságba.
Ha a havi 26 aranynak legalább a felét fegyverre költik, akkor a mérsékeltebb erőpontnövekedésből fakadó esetleges sebzéskiesést is kompenzálhatják. A cégezés legmegfelelőbb módja a felzárkózásnak (feltéve, ha nem akarunk pénzt költeni a játékra).

Remélem, hogy tudtam segíteni.

Üdvözlettel,
Jaca

Support

TarsiSzefesShisui

Comments (13)

A cikk hiánypótló, köszönet érte! Pár megjegyzés! Ha mindenki kajacégekbe fektet, az jócskán csökkenteni fogja a keresletet, illetve a kaják árát.... illetve minden egyes nappal, amikor valakinek csak q2 eddzője van, rohamléptékben nyílik az olló az első 5-10 magyar játékoshoz képest sebzéserőben, így garantált, hogy egy ilyen döntést követően sosem, vagy csak jelentős vagyoni áldozat alapján lesz BH medálja...
Ami a keresletet illeti: pontosan ezért ajánlottam a feketepiacot, ott elég nagy a kereslet. Egy aktivabb játékosnál pedig 1000-1500 wellnessz simán elmegy naponta. Ami pedig a sebzéserőt: Az erőpont-növekedéssel a sebzés növekedésének mértéke mindig napi +5 erőpont marad. Ezzel ellentétben ha a havi 26 aranyat valaki fegyverekre forditja, akkor az abból fakadó sebzéstöbblet exponenciálisan fog növekedni. Ebből az összegből pl. 400 Q1 helikopter vehető meg. Ez az alapsebzésünkket 220%-kal növeli meg 80 alkalommal (5ös ütéssel számolva). Szerinted melyik opcióval lehet több sebzésünk, illetve magasabb rangunk a hónap végére? Még egy apróság: Aki jelenleg Q2-es edzőteremmel rendelkezik, annak már amúgy is gyakorlatilag 0 az esélye a BH medál megszerzésére. Ha 3 hónap alatt mégis szerez egyet, az csak 5 aranyat ér, meg egy túlértékelt plecsnit, amit talán 1-2 profiloldalra tévedő játékos észrevesz.
Én is az edzőtermet preferálnám. Aki nem csak 1-2 napra vagy 1 hétre jött játszani annak hosszútávon meg fogja érni. Még nagyon fiatal a játék, 2 hónapja megy, kb. 1-1,5 év után az a lemaradás ami most van semmit nem fog számítani. Lesz amikor sokkal több magyar harc is összetorlódik, másrészt meg a külföldiek nem szoktak olyan sokat ütni. A piac így is eléggé telített, de ez ízlés kérdése. Amúgy abba senki nem gondolt bele hogy ne csak saját magával törődjön? Ha erőt fejlesztesz akkor többet tudsz majd ütni a csatában és Magyarország könnyebben nyer. Én azt mondom hogy hosszútávra edzőterem. + kezdésnél, vagy akár mikor is sokat segíthet ha hívsz meg játékosokat, az ország is erősödik, aranyat is kapsz utánuk, lesz kivel játszani stb.
ha 5 q1 es gyarat is szamolok csak 1600 energia jon ki.. es akkor meg nem ettem semmit. hogy lesz 1800?
Figyu. Ha a pénzt a cégekbe fekteted, akkor 3 hónap alatt visszajön a 70 arany és mehet az edző is. Ezzel az alappal már Q4-re is hamarabb gyűjtöd össze a pénzt, szóval összességében talán még hamarabb is maxolod az edzőtermeket, igy két év múlva már bőven megtérül a dolog erőpont tekintetében is. A nemzetközi kajapiac pedig nem telitett, nekem elhiheted Smile
Ahogy a cikkben is irtam: Beleszámoltam az alap Q1 kenyérgyárat is, mivel ez emúgy sem adható el, vagy bontható le. Ehhez jön még 4 a 70 aranyból. Az 5 kenyérgyár 5*160 azaz... napasztmeg csak 800 energiát termel, ami 1600 wellnesz naponta Laugh A lényeg: ha aktiv vagy, akkor többet termelsz magadnak, kevesebbet kell venned a piacról. Ha nincs szükséged ennyire, akkor a piacra viheted a felesleget. Igy is, úgy is nyereséges. A sebzést meg ugyebár nem csak az erőpont, hanem a szint és a rang is befolyásolja, ezáltal az ütésszám is, amihez meg energia kell.
nagyon jó a cikk, és a hozzászólások is..... jó több szemszögből látni a dolgokat....
Jaca, elfelejted, TLH görbe t1 a termelés kisebb mint a t2 ponton, de ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy a kereslet nő, mivel limitált a piacra belépő fogyasztók száma.
Szerintem még mindig akad olyan játékos, aki ütne többet is, ha lenne több kajája, de drágálja a jelenlegi árakat. Van egy olyan csoport is, amelyik venne a nemzetközi piacról is, ha ott olcsóbban árulnák, mint a helyi piactéren. Ebből kiindulva lehet olyan játékos is, aki szivesen venne a feketepiacon kaját azért, hogy utána elpasszolja a nemzetin némi nyereséggel. 2000 well/1 arany áron 50 ezret el lehet adni egy fél nap alatt. A házak némiképp tovább fokozzák az ételigényt, illetve lehet tartalékolni majd a 10 well/3 perces eseményekre is, amikor a csillagokban lesz a kaja ára.
A gyár edző szempontból lehet hogy igazad van Laugh Én nem számolgattam utána, csak leírtam amit látok.
Szerintem akinek hamar kiépülnek az edzőtermei, az még a cégezősnél is előbb szert tesz az önellátó cégparkra kajaügyben legalábbis. El nem tudom képzelni kik vesznek kaját a kezdőkön kívűl, akikből egyre kevesebb lesz. Mondjuk ahogy egyre érdektelenebb a bizonyos testvérjáték, úgy onnan lehet jön még tömeg. Én biztosan edzőt preferálnám bármilyen időben. Persze kérdés, hogy lesznek itt is majd divek?
Ha napi 3szor újratöltesz, ahhoz 1500 wellnesz kell. Ez nálunk 5 Q1 kajagyár és a hozzátartozó búzafarmok üzemeltetésével lehetséges, de van, ahol még rosszabb a helyzet. Bónusz nélküli országok lakosai, edzőteremre spórolók, a kajaipart mellőző tankok... jelenleg ők a potenciális vásárlók, és belőlük még jó sok ideig lesz. Emellett nem győzöm hangsúlyozni, hogy ha magadnak elő tudsz állítani 1500 wellneszt és ezt el is ütöd naponta, akkor a rangnak köszönhetően szintén növekedni fog a sebzésed. Hiába van napi 21 erőnövekedés, ha azt ételhiány miatt nem tudod kihasználni. Aki nem hiszi el, hogy az ételre van kereslet, az tegyen egy próbát: A kora esti órákban shoutolja 2-3 alkalommal, hogy 2K wellnesz eladó 1 aranyért (nyilván angolul). Fél órán belül 5-6 ilyen csomagot is el lehet adni, és ez a minimum.
még az 1800 wellnesst is vinnék Smile de a legjobb a 2K Smile