Закопана секирата Burying the hatchet

16 - Published in Republic of Macedonia (FYROM) - Political debates and analysis - 4 years ago

Поздрав до сите играчи, 
Во првата официјална статија како претседател на еМакедонија би сакал да ви соооштам дека приоритетниот план за месецов потпишување на НАП е остварен. Имено, по долга и исцрпувачка за двете страни битка со Грците доаѓаме до НАП договор, кој официјално ги содржи следните потточки:

1. НАПот е во времетраење од 1 месец. 

2. Македонија нема да става D.O. против Грција, ниту пак ќе пука против Грција во нивните битки.

3. Грција ќе ги отстапи сите 3 матични региони на Македонија.

4. E.A.G.L.E. нема да ја напаѓа Македонија и обратно, Македонија нема да има директна битка со членка на E.A.G.L.E.

5. Ако било која страна го прекрши договорот должна е истата да плати сума од 600 голд.

Би сакал да им се заблагодарам на Јапонија, Србија, Украина, Унгарија и другите сојузници кои ни помогнаа во оваа за нас исцрпувачка и тешка војна. Исто така барам од поединци да се придржуваат до договорот и истиот да се испочитува до крај. 
Почит и до Грците кои на военото поле беа голем предизвик, нека ова е прв чекор кон подобрување на односите меѓу двете земји. о7
Линк од договорот: http://www.erevollution.com/en/article/3339Greetings all players,
In my first official article as a CP of eMacedonia, I d like to announce that our goal of reaching a NAP has been achieved. After a long and demanding for both sides war with Greece a NAP agreement has been reached which officially contains the following:

1. The NAP will last 1 month.

2. MKD will not set  D.O. Against Greece, and will not fight against Greece. 

3. Greece will return all regions.

4. E.A.G.L.E. will not go to war with the Government of Skopje nor they will go with E.A.G.L.E. by direct war for the duration of the NAP

5. If the nap is broken by any party of the deal a fee would be given to the opposite party of 600 gold.

I d like to thank Japan, Serbia, Ukraine, Hungary and other allies for helping us in our hard and long lasting war. Moreover, I would like to warn individuals to respect the agreement until its very end. 
Respect for the Greek community who proved a good fighting opponent in the battlefield, may this be the first step in improving the damaged relationship between the two countries. o7
Link from the agreement: http://www.erevollution.com/en/article/3339

Support

nakituminayashi

Comments (16)

Finally good think, Kylo accepted o7
o7
o7
Srećno bilo braćo 07
Nema TP medalji - arno ama ke se izdrzi nekako... xD
глас
dali albanija e clenka na eagle
o7
o7
o7
o7
o7
они со голема а буква, а ни со мала с буква
@ibringyouhell bate a zaso mislesh deka nashte ke platat?
@dvajcata a zaso mislite deka nekoj ke go prekrsi dogovorot? pa ako prekrsis vakov nap dogovor i ne platis 600 gold diplomatija zaboravi do kraj na postoenje na igrata.