Végelszámolás

16 - Published in Hungary - Financial analysis - 11 months ago

Sziasztok. A mai nappal befejeztem pénzügyi/hadügyes pályafutásom ereven. A cikkben egy utolsó elszámolás, illetve egy tájékoztatás olvasható a jövőt illetően.

A legutóbbi elszámolás itt található. Akkor 0 arany volt nálam, illetve 1043,375 arany kintlévőség. A kölcsönök azóta visszafizetésre kerültek, az arany pedig progabeszhez. A 10%-ok kiutalására összesen 99 arany fogyott. Jelenleg szintén 0 arany van nálam, az utóbbi időben mindig csak annyi aranyat kértem az elnöktől, amennyi éppen kellett.

Az iráni adóvisszatérítés igénylőlapját lezártam. Az utóbbi időben alig fél tucat játékos élt a lehetőséggel, nagy részül 10-20 riált igényelgetett vissza. A nálam lévő valutával elszámoltam a perzsa kormány felé. Ha a kormányzatunk szeretné, természetesen ők nyitottak a folytatásra, bár én szükségtelennek tartom a fenntartását.

A cégfejlesztés után járó 10% visszaigénylésére elméletben továbbra is lesz lehetőség. Az igénylőlapot és a válaszok listáját is megosztottam miafrancez-zel és Vadgesztenyével, a kezelését pedig egy 8 éves gyerek is meg tudja oldani.

Kölcsön kiutalás az utóbbi időben nem volt, az szintén a kormány döntése lesz, hogy folytatják-e a dolgot, vagy még várnak vele.

A pénzpiac felügyelete, illetve a forint felvásárlása pedig elméletileg továbbra is adott lesz kormányoldalról.

Záróakkordnak egy kis statisztikát szántam. Van miből szemezgetni, hiszen nagyjából egy éve vezettem a gazdasági ügyeket.

Kölcsön formájában több, mint 50 ezer arany került kiutalásra, majd hiánytalanul visszafizetésre ezidő alatt.
196 alkalommal igényeltek vissza 10%-ot, összesen 21283,25 arany értékben.
Az iráni adóvisszatérítés során összesen 312968 riál lett visszaigényelve adó formájában. Ebből elméletileg 29746,2 cc ment volna az államkasszába, de a valós összeg ennél kevesebb, mivel szefes sokadnickje szó nélkül lelépett, és nem számolt el a nála lévő befizetésekkel.

Nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy a későbbiekben visszatérek. Ehhez egyrészt egy kicsit nagyobb aktivitás kellene... progabesszel az utolsó aktívan tevékenykedő kormánytag is visszavonult, áprilisra jóformán egyedül rám hárult a diplomácia, a pénzügyek és a hadügyek intézése is. Utóbbival hiába próbálkoztam több úton is, áprilisban szinte sosem sikerült érdemben aktivizálni a haderőt a fontos csatákra. Ezek vezettek ahhoz, hogy végül meguntam a dolgot és a teendők játék helyett kezdtek áttolódni a nem kívánt kötelezettségek irányába. 
A játékot nem hagyom itt, de kétkattnál többre ne nagyon számítsatok részemről.

Hajrá magyarok!

Jaca

Support

kaneger501HuMaViFlyingCangarooTongyoAntPrincessNightwatcherHUNGottfried BouillonGottfried BouillonGottfried BouillonGottfried BouillonschonikLackoaNemethLackoaNemeth

Comments (16)

There s something to watch out for, since I ve been driving economic affairs for about a year. You can say that again!
koszonjuk!!
Szomorú dolog ez... sic transit mundus.
o7
o7
o7
Ha ilyen nagy a passzivitás, meghívom fsb-t a játékba elnoknek! ;-)
Tökéletesen érthető ha besokalltál, ősszel újra több kedvünk lesz idebent szöszmötölni, most irány a külvilág!
o7 köszönjük eddigi munkád
v 10
Hah... hol lesz ez a játék őszre?!
Mondjon le! Cheeky (STOP Soros! Laugh )
Én személy szerint nagyon sajnálom,de nem győzőm ismételni önmagam: várható volt.. Elunja az ember,jön a hullámvölgy,de majd beindulunk megint! Köszönjük az önfeláldozó munkádat,és ne hagyj itt minket semmiképpen! Smile THX !
O7
A kék galamb üdvözöl önt.
Stop Soros X2 !!