Faπna

Jaca - Newspaper from Austria -

Published in Hungary - First steps in eRevollution - 01 Mar 2016 09:27 - 10

Sziasztok, immár emagyar állampolgárként jelentkezem, az első magyar nyelven íródott cikkemmel :)

Nemrég lefutott egy edzőterem-fejlesztési támogatás. Az ötlet nem rossz, a probléma az, hogy nem tudja mindenki igénybe venni. Van pár ötletem olyan támogatásokat illetően, amik bármelyik magyar játékos számára elérhetőek lehetnének, hosszabb távon a játékosok (és vele együtt az ország) erősödését szolgálnák katonai és/vagy gazdasági értelemben.


1. Fegyvercsomag

Az es mintát követve itt is bevezetésre kerülhetne ez a támogatási forma. A szükséges fegyvereket a feketepiacról lenne ésszerű felvásárolni, a kedvező ár miatt (a magyar piac valószínűleg amúgy sem tudná kielégíteni az igényeket). Az igénylők pedig a felvásárlási ár feléért vásárolhatnának 50 darabot, ami pont elég a DO leütésére. Sima gyakorló csata esetén mehetne a Q5 fegyver, vagy a Q1 tank  (1,2-1,5 aranyért lehet kapni 50 darabot), komoly csata esetén pedig a Q1 helikopter (3,25 aranyba kerül 50 darab).
A Q5 fegyverrel, illetve napi 15 igénylővel számolva kb. 10 aranyba kerülne egy nap. Ha ez sok, akkor az igénylési lehetőséget le lehetne szűkíteni mondjuk a hétvégére.

Miért érné meg ez a játékosnak?
A kétszeres sebzésnek köszönhetően duplaannyi rangpontot kap, ami gyorsabb sebzésnövekedést eredményez. A magyar csatában emellett kétszer gyakrabban tudna TP medált bezsebelni.

Miért érné meg ez az államnak?
A katonák gyorsabban erősödnének, ami a későbbi háborúknál döntő lehet. Aki eddig nem vásárolt fegyvert, az előnyök láttán esetleg kedvet kaphatna rá. A gyakoribb TP medál miatt többet is tudna venni, ami tovább növelné a magyar sebzést (persze ha ezt az aranyat cégekre költi, az állam abból gazdaságilag is profitálhat).

Kitételnek meg lehet tenni azt, hogy a játékos nem kereskedhet a kapott fegyverekkel, illetve az igénylés napján minimum 50-et kell ütnie (előbbi csak részben, az utóbbi pedig teljesen visszaellenőrízhető).


2. Gazdaságélénkítő hitel

Mivel egy költségesebb támogatási formáról van szó, ezért egy havonta maximum 1szer igényelhető arany formájában kifizetett támogatásra gondoltam.

A dolog lényege, hogy azok a játékosok, akik szeretnének több ételt előállítani, kapnának 10 arany hitelt. A visszafizetés kétféleképpen történhet:
1. 30 nap múlva a teljes összeg +10% kamat, azaz 11 arany.
2. 30 nap múlva egy bizonyos mennyiségű étel, vagy 30 napig napi x mennyiségű étel befizetése az államnak.

Miért érné meg ez a játékosnak?
Több élelmet termelne, ezáltal többet tudna harcolni is, ha a piacra termel, akkor pedig ennek köszönhetően gyorsabban gyarapíthatja a vagyonát. Egy Q1-es kenyérgyár vagy egy Q3-as búzafarm bőven kitermel 1 aranynak megfelelő profitot 30 nap alatt.

Miért érné meg ez az államnak?
Ha aranyat kér vissza: Gyakorlatilag minden ciklusban 10%-ot kamatoztatná a befektetett pénzt, emellett a cégeknek köszönhetően az adóbevételek is növekedhetnének.
Ha ételt kér vissza: Ezt felhasználhatja osztásra, feketepiaci eladásra vagy a magyar piac ételárainak stabilizálására.


3. pályázatok

Ha nem születnek új cikkek, nincsenek a játékosok aktivitásra ösztönözve, nincsenek közösségépítést szolgáló programok, akkor hamarosan ez a játék is az elődje sorsára jut, a gyarapodást felváltja majd a népességcsökkenés. Állami szinten az egyik legfontosabb feladatnak kell lennie ennek az elkerülése, de legalábbis az elodázása (szerintem). Éppen ezért mehetnének az állami pénzből díjazott pályázatok (a feladat lehet egy gazdasági téma boncolgatása, baby-boom ötlet, új alapítvány vagy épp gazdasági társaság létrehozása, az országot népszerűsítő nemzetközi cikk megírása,  közös ütések szervezése, kórházépítés stb.). Ezek nélkül csak a kétkattosok tábora fog növekedni. 

Itt nem kell CO-ra tartalékolni, javaslom tehát, hogy fordítsunk egy kicsit nagyobb figyelmet ezekre a kiadásokra hosszútávú befektetésekre is!

Cicik helyett:
http://kepfeltoltes.hu/160301/nyuszi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg


Jaca

Support

MrWaReZzSzefesTarsi

Comments (10)

Jó cikk, jó ötletek! Smile
Jó ötletek. A legproblémásabb szerintem a fegyverosztás, elég sok arany egy tisztességes gyár (hacsak nem ad valaki kölcsön).
A szükséges fegyvereket a feketepiacról is olcsón be lehet szerezni.
ha veszel egy q5 fegyver gyárat akkor utána fel tudod húzni a tankot majd eladhatod? Mert akkor hamar dobjuk rá össze Smile egy céget venne meg mindenki Smile
Elvileg le van tiltva a Q5 gyárak eladása, volt is miatta ban-osztogatás rendesen.
Köszi az ötleteket, egyeztetünk majd!
Nekem egy q1 tankgyár is megfelelne. Nem vagyok telhetetlen Smile
A támogatásokért esetleg lehetne közmunkát (is) kérni a kórházépítés előremozdítása érdekében.
9. vote; 59. feliratkozo en kozmunkazok, mondjuk mar 2x kaptam kajat
óóóóó Sad