Published in Republic of Macedonia (FYROM) - Social interactions and entertainment - 22 Feb 2016 11:31 - 12

Поздрав момци,
Во следнава статија ке ја претставам ситуацијата во еМКД и во еСветот.

20 Дена до сега сме окупирани од страна на Грција..Можеби поради грешките на тогашниот претседател- можеби и не но што е тука е.

-еСветот - Нашата алијанса односно НЕКСУС, се распадна, во моментот кога Македонија имаше битки со Грција не добивме некоја значителна помош од нивна страна, имено цел сојуз беше во дефанзива сите се бореа за сопствената земја.
Противничкиот сојуз беше во офанзива никој не можеше да му застане на патот и на нивните цели.Кога се се мислеше дека е готово Јапонија го направи првиот чекор.Имено создадоа АНТИ-ЕАГЛЕ коалиција.Ние на почетокот не сме ни биле во план се додека наш добар пријател од Србија не не предложил до раководството на оваа коалиција ( KrstaVB ). Поканата беше одбиена од наша страна, од страната на СИТЕ играчи на еМакедонија.. им вративме со одговор дека би влегле само доколку Бугарија ке биде повикана во истата коалиција.Е сега пред некои 7-8 дена најактивниот Бугарски играч доби БАН од страна на админите со што сите Бугарски играчи ( 50% ) отидоа во USA  ( АМерика ) која ни е навидум непријателски настроена.Во Анти-коалицијата се Јапонија, Унгарија, Србија, Шведска,Украјна и Мексико. Имено планот на Јапонија е да се уништи Америка и целиот план е сконцентриран на Азија.
Со Јапонците немаме накаков контакт, накратко не одбија на МПП барањето од мојата страна рекоа дека помош ке ни биде дадена доколку имаме потреба од нејзе.. ( се случи на 2 пати )
Шведска - Потпишаа НАП со целата ЕАГЛЕ алијанса- тоа значи нема да можат да пукаат за нас.
Украјна - Благодарение на нивни поединци го освоиме востанието во Повардарие, но и тие не одбија на МПП барањето
Србија - Секоја чест за нив, единствен сојузник и пријател на играва.. Одкако сме окупирани во секое востание добиваме по 3-4 Милиони ДМГ помош од нив.. едни од ретките и лојални држави (  играчи - поединци ) на играва сега за сега.Имено тие потшишаа НАП со сите земји од ЕАГЛЕ, но секојдневно доаѓа до смена на претседателите не се знае на што сме, но секогаш ке ја добиваме нивната помош ;)
Романија - Го напушти НЕКСУС се придружија на другата страна по само неколку дена опсада од страна на ЕАГЛЕ земјите...
Унгарија - Можеби и не добивме некој значителен ДМГ во времето кога Хустлер беше птреседател на Македонија со ДМГ, но тие се единствените кои не не вратија на МПП барањето.Истотака тие ни помогнаа со оружје кога се делеше за востанието во Источна Македонија.. Треба да се стекне доверба во вакви ситуации, единствено МПП ни е со нив предлагам да им помогнеме во нивните битки се додека не не нападнат Јужните повторно (23.02.2016) околу 18:16.Накратко - Доколку сакате да пукате некаде гледајте ДМГ-от да биде насочен на Унгарија, Србија, Украина - или чекајте наредби од државата.Не пукајте на своја рака бидејќи правите грешни што ни о отежнуваат патот.

2.еМакедонија
- Во текот на Грчката опсада беа покренати неколку востанија во Македонија, но без некој значаен успех.Пола од нашите играчи ја напуштија земјава отидоа во странство со надеж дека ке си ги набилдаат профилите ( враќајте се во МКД пред да биде касно )
-Во текот на моето претседателство по смената на Мајти, беа покренати неколку востанија .. едни од најолемите војни во еМакедонија па и во светски ранг.Беше направена вкупна штета од повеќе 90 Милиони ДМГ. ( секоја чест за нас :P ) - За секоја битка или востание што ке имаше моја дозвола беа организирани удари на државниот канал на Ризон - #erev_mkd поголемиот дел од ОРУЖЈЕ, а некои пак само од леб.

Предлог НАП од моја страна беше упатена до Грчкото претседателство, го чекаме нивниот одговор сега за сега пукаме за Унгарија до утре, после чуваме енергија во случај да не нападнат.- Повеќе за условите во следната статија.

3. Донации
-Во последниве денови беа покренати неколку закони за донации од страна на конгресмените. На моја сметка стигнаа 34голд, 80 голд и 6500 мкд.
Голдот беше искористен за унапредување на Q3 Оружарата ( моја и на Power GIrl инвенстиција за сопствени цели.. со 2 ирон фирми истотака направени од наши средства ). Од q3 на q4 потребни беа 170голд ( 114 голд од државна каса + 56 голд лично мои беа дадени за оваа Q4 оружара. - Сега имаме потреба од Железo компании кој може нека донира по 1 голд кај мене 15 души се доволни за една компанија - не се стискајте ке се исплати ;)

6500мкд - ке бидат наменети за ММ  и за плати во државната компанија да се штека малце оружје за повеќе поделби во наредниот период.


4. Предлог закони.
Ве молам немојте да покренивате закони на ваша рака -- Веќе 2 закони беа потрошени за Природен непријател на Грците додека веќе ги имавме за такви прогласени. Доколку треба да се покрене некој закон ке бидете известени со Порака, ке требаат закони за да го стабилизираме маркетот.. 
- Во исчекување сум на план за стабилизација на Маркетот од страна Мајти.


- Оваа статија е многу пократка од оригиналот кој го изгубив .. моја лична грешка :P

- Останете ми со добро здравје и не заборавајте Македонија пред се!

Македонски еПретседател 
Pentito / Кире

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/mk/archive/2/2f/20101202112059!%D0%A1%D0%BB%D0%BE%D0%B1%D0%BE%D0%B4%D0%B0_%D0%B8%D0%BB%D0%B8_%D1%81%D0%BC%D1%80%D1%82.jpg

Support

Comments (12)

Унгарија, Србија, УКРАИНА * о7
o7
Kire ftw o/ v+S
o7
Срамно е да пишеш дека имаш еден пријател на играта Smile))
treba use odma da se vleze vo anti-eagle alijansata, ne gledam zasto da ne bi vlegle
''Поканата беше одбиена од наша страна, од страната на СИТЕ играчи на еМакедонија.." - koga bilo ova haha, koi se toa "SITE" ?
Rabotete na pojce sojuznici, mizerni sme so 2-3.. I stvarno neznam koj se ovie 'site so izbrale da ne se priklucite, jas iskreno sum ZA priklucuvanje uste odma... gledajte si malce za sebe prvo..
Анти-еагле алијансата не е ни толку активна како што напишав погоре Србија има НАП, Јапонија ке оди на УСА, пак ке сме оставени сами и да сме во алијансата.. @гоодбеер подетално објасни не те сваќам
zosto pogore ne ja spomnuvas Japonija kako 4ta prijatelska zemja ? Samiot kaza deka na 2 pati ni pomagaat koga nie sme pobarale od niv pomos!
o7
@RedDevil kako sto pisav pogore planot na Japonija e USA nasiot plan e balkan