Vicovi

Published in Republic of Macedonia (FYROM) - Social interactions and entertainment - 21 Feb 2016 14:36 - 42

                              Муабет
Полицаец и прави муабет на плавуша:
– Како се викаш?
– Моника без “в”.
– Па во Моника нема “в”…
– Епа тоа ти викам бе глуп еден!

                     Додворувачи
Трпана оди кај гатачка:
– Леле тетке, имам двајца додворувачи. Кој ќе има среќа?
– Среќа ќе има Цветко, оти Трпе ќе  те земе!
              Преобразба
Трпана гледа низ прозор и одеднаш како попарена трча во кујна и му вика на Трпе:
– Прекини да ги миеш садовите, соблечи ја престрилката, земи весник и легни на каучот.
– Душо што ти стана?
– Ништо, мајка ти иде…
                    
                        Ракија
Цветко му се јавува на Трпе и му вика:
– Абе со две женски сум на Водно доаѓај одма, те чекам кај втората платформа.
– Добро, добро доаѓам одма, чекај ме.
И се среќаваат горе и Трпе го гледа Цветко се вртка сам наоколу.
– И кај се сега?
– Ене ги во колата.
– А убави ли се?
– Па напиј се малце ракија и убави се тогаш.
Иде Трпе да ги види и гледа и се враќа кај Цветко:
– Ти будала да не си бе? Па кај можам јас толку ракија да испијам.

Support

Comments (42)

109/2
XAAXAXAXAXAXXA
200s www.erevollution.com/en/article/8146
v
0
დფს
v
V
2
s217 v11 Dobri bre bratko Smile)
s+v
yyuu
v
s+v
3
V, s, c
https://www.erevollution.com/en/article/8527
S240S4s
1
v
asdfgh
s
c
v
/
v
v
V
v
v
268
sd
s
v
tnx all o7
da
о7
v
ddd
V
V