Faπna

Jaca - Newspaper from Austria -

Published in Hungary - Political debates and analysis - 19 Jul 2017 11:42 - 18

Sziasztok. A cikkben azt boncolgatnám, hogy országos szinten milyen motiváló tényezőkre tudunk építeni, illetve milyen lehetőségeink vannak a továbbiakra nézve.

Mi lehetne egy közös cél?

1. 100% bónusz elérése legalább egy t
ípusból a 4 közül
Tudom, a szerbeknél most tök olcsón lehet termelni, de mégis jobb lenne, ha azok az adók a magyar kincstárba vándorolnának. Mi is meg tudjuk csinálni, hogy pl. 100% fegyverbónusz elérése esetén minimálisra csökkentjük az ahhoz tartozó adókat. Rögtön meg is lenne a közös cél: a 100% megszerzése, illetve megtartása. A ciklusban eddig semmi előrelépés nem történt ezügyben, Auckland elfoglalását leszámítva.

2. Az ország eredeti területeinek védelme
Ha nem akarunk bónuszokat szerezni, akkor egyszerűen nincs értelme terjeszkedni sem. Közös cél lehetne még a saját területeink védelme a külső támadások ellen. Persze, kényelmesebb és gazdaságosabb bagóért lepasszolni az értékes régióinkat, mint külső segítséget szerezni, DS-t telepíteni, RW hullámot zúdítani az ellenségre... Mindezt annak tudatában, hogy tartósan egyetlen ország sem volna képes megszállni minket.

3. A szövetségesek, illetve szövetségi célok segítése
Az elmúlt hónapokban ez volt a fő műsorszám. sokaknak már herótja lehet tőle. Mégis, egy tisztességes szövetség céljainak eléréséért vívott harc is érdekesebb tud lenni, mint a gyakorló csaták, illetve ha csapatban dolgozunk, úgy az első 2 cél elérésére is jobbak a lehetőségeink. Jelenleg semmi konkrétumról nem tudni egy szövetséghez való csatlakozást illetően.

Akárhogy is döntünk, lépnünk kellene valamerre. A térkép nézegetéséhez és a régiók bérbeadásához nem kell nagy tudomány. Eltelt két hét a ciklusból, talán ideje lenne felmutatni valamit.

Jaca

Support

HuMaViRothbartCasstielrockerzsolti82Gottfried Bouillon

Comments (18)

3.
Szia! Úgy érzem érdemes ide reagálnom, írnom, ha már némileg meg lettem szólítva Smile 1., Persze, tök jó lenne a 100%-os bónusz és igazad is van, nem sok előrelépés történt ebben az ügyben. Volt tervben az olasz hadjárat, bemenekültek a Délosba, majd a kínai, ott pedig világosan kirakták az indexet nekünk a franciák, illetve az ACE szövetség. Tervben van, igyekszünk megvalósítani, de nem elsőszámú prio. 2., Kényelmesebb, hogyne... Csak ha a románok nekünkjöttek volna ebben a szövetségi helyzetben, törölnek. Szerintem akkor jóval több játékost vesztettünk volna. 3., Igen, rendkívül könnyű úgy szövetségben elhelyezkedni, hogy: - VV-be nem megyünk, mert ellenség, meg románok (kiküldött külügyi dokumentumban mindenki írta kb., hogy a románokkal ne legyünk egy szövetségben) - Délos-ba sem megyünk, onnan jöttünk ki, nem szeretnek minket - Nemezisbe meg nem mehetünk, mert a Délos-ból való távozásunk hangos volt és a bolgárok sem igazán szeretnek minket. Ha van ötleted, várom. Bár tegnap írtam Neked, hogy kellene egy propaganda cikk, segíts be, nem volt időd. Tiszteletben tartom. Ha úgy véled, hogy több tudományod van annál, ami a jelenlegi csapatban van (amiben egyébként benne vagy), akkor szerintem jelöltesd magad CP-nek.
Én megjegyezném még azt is, hogy jelenleg kibaszott szar eMagyarország helyzete. Talán ilyen még sosem volt. Mindennap tervezünk, hogy merre viszont értelmetlen és veszélyes hadjáratba nem vezetjük az országot. Jelenleg a fő prionk a kapcsolatok építése, új barátok szerzése és még egy új szövetség alapítása sem kizárt. Türelem...mást nem tudok mondani.
4. dobjunk össze egy szittya klónt. rengeteg hibát láttunk, nagyon fain kis gamét lehetne összelapátolni, ha merünk.
én o7
Többszörösen megözvegyült fickót kérdezi a haverja: -Hogy halt meg az első feleséged? -Gombamérgezésben. -És a második? -Ő is gombamérgezésben. -És a harmadik? -Koponyaalapi törést szenvedett. -Miért, mi történt? -Nem akarta megenni a gombát...
Progabesz: 1. És csak Olaszország, illetve Kina létezik, ha bónuszokról van szó? Korántsem. Tengeren vagyunk, kismillió lehetőségünk volna, kezdve pl. az ausztrálokkal. 2. Nem törölnek. Azért nekünk is maradtak még támogatóink, a románoknak is vannak még ellenségeik, jó diplomáciával meg a Q5 DS-sel elérhettük volna, hogy ne vegyenek el tőlünk régiót. Ha mégis elveszik, tartósan úgysem tudtak volna eltörölve tartani minket, RW-ben kevesebbet segit a szövi, és van annyi sebzéspotenciálunk ahhoz, hogy folyamatosan gondot okozzunk nekik. 3. Arra kiváncsi lennék, hogy a régiónk bérbeadására hányan szavaztak volna a megvédése ellenében. Igen, valóban megkértél egy lengyel propaganda-cikk leforditására, de ezt idő hiányában elutasitottam. A Délos-ba egyébként még lenne visszaút szerintem (más kérdés, hogy lenne-e értelme), de ha mást nem, akár egy gyengébb szövihez is csatlakozhatnánk ideiglenesen. Úgyis beálltunk a gyenge, saját régióit bérbe adó országok sorába. A jelenlegi csapatban meg annyira vagyok benne, hogy a 10%-ok kiutalását intézem. Pont. Dawe: Az első mondatoddal teljes mértékben egyetértek. Rothbart: Én támogatom az ötletet, BJ is pedzegette már korábban a dolgot. Egy próbát megérhet.
Na jól van, nem bírom ki, Jaca! Ha már példálozol, neked is meg lehet nézni Ausztráliát, már beszéltük előtted mi is, de van két területe össz-vissz, abból egy alumínium, ami nekünk is van, a másik meg a hal, amire rá is mennénk, még értelme is lenne, de egyik sem kikötő annak ellenére, hogy a víz mellett van. Ha ez még nem is gátolna, honnan szerzünk mellé marhát és gyümölcsöt? De már haladunk legalább, szóval kell az ötlet, már egy raklap országot megnéztünk hidd el, mert a térképnézegetésnek akkor van értelme, ha utána is nézel mit látsz.
Román elleni háborúval te biztos hogy nem vesztesz játékost, mert az elvi kérdés Smile
És ki fog megtámadni kit? mert ők minket nagyon úgy néz ki hogy nem, mert amúgy arra felhívnám a figyelmet, hogy más országban sem idióták játszanak, ők is tudják h fossá lenne ütve minden rw, szóval egy néha van szarvas néha nem-re nem alapozna háborút egy ország sem...
Amikor én nem folytattam most az elnökséget, a leköszönő exhorvát bolgár elnökön kivül senkivel sem volt összetüzésünk, egyedül a franciák keménykedtek akkor is, mert ők csak velük gyengébbekkel mernek kezdeni. Az izgalmas játékhoz nem kell se szövetség, se terület se semmi. Akarás kérdése. Azon kivül, hogy Jaca gyönyörüen megcsinálta a küldetéssorozatot és kiderül hogy Dawe elég jó hm nem sok minden történt az én ciklusom utolsó hetétől számitva, hozzá tenném nálam azért kezdődött, mert elfogytak a javaslataim és szart se tudtam már csinálni Laugh
Elvi kérdésről beszélünk egy stratégiai/politikai játékban 😠.. Ugyanúgy amennyire leszarnak a lengyelek minket úgy leszarhatnánk mi is ezt a nagy elfordulást Romániától...@Jaca: értelmetlen területekért/bónuszokért sebzést bukni felesleges. Ahogy Bikkin mondta: 80%-al sem fog senki itthon termelni.
@BJ: Továbbra is várom a válaszod a román NAP-pal kapcsolatban, illetve említetted a q5 állami hajókat, amiket még nem küldtél vissza Smile Amúgy mondtuk neked az elnöki indulásodnál (amikor rejtélyesen eltűntél a jelöltek közül) illetve a javaslatoknál, írj a support-nak nem lett meg... Persze amúgy Jaca, rohanjunk a falnak, tartalékok nélkül. Legyen az, mint az utolsó román háborúnál, amikor már a 3. csatánál mindenki kifogyott minden készletéből, aztán kössünk NAP-ot. Lehet így is csinálni, vagy lehet előre gondolkozni. Továbbra is tartom, amit mondtam: Ha tudja valaki jobban csinálni, jelentkezzen, augusztusra úgysincs CP jelölt Ha valakinek van ötlete, írjon a kormány valamely tagjának. 2. Kik a támogatóink, komolyan? Laugh Lehet, hogy 1-2 CP-vel jó a viszonyunk, de ismerjük már fel, többi ország is nagyjából olyan arányban tevődik össze, mint mi! Ha nem kap a sebzésért goldot, nem fog ideutazni, hogy segítsen! Délosba van visszaút, hogyne, visszamehetünk és játszhatjuk azt, ami akkor volt, amikor ott voltunk. Ja, nem, mert a 2 potenciális támogató ország közül 1 már ott sincs, De ezt nem tartom túl sportszerűnek, hogy néha az oldalvonalról beírjuk, hogy ez így szar, úgy szar. Ezt a román elvi kérdést meg rohadtul hagyjuk már, ez egy hülye játék, nem elvekről kell szólnia, hanem arról, hogy szórakozunk.
Szó se volt itt román elvi kérdésről. Bár tény, hogy a játékosok zöme a jobb ajánlat ellenére sem akart nekik régiót adni, de azzal én is egyetértek, hogy ne RL alapján játsszunk. Lacko gyönyörűen leírta: Csak a fenyegetőzésig jutottak volna a jetik, a szarvast simán megtarthattuk volna. Amúgy azt elismerem, nem tudtam, hogy az a két ausztrál régió nem a vízparton van. Optikai csalódás Laugh
Az oláh itt is éppoly megbízhatatlan, mint odakinn - vagy épp más játékokban. Itt pl. miután visszaszereztük jogos jussunkat, melyet e játék tévesen oláh régiókként tart számon, nyakunkra hozta a lófarkas haramiabarátait meg a többi turbános rablót. Kell legyen a játékban egy biztos pont, melyre támaszkodva kifordíthatjuk sarkából ezt a világot! Legyen ez a pont az oláh engesztelhetetlen gyűlölete. Aktuális: jó lenne, ha kicsit kiterjesztenénk tengerentúli területeinket, mert így egyetlen RW megtankolásával akkor vágnak el minket a tengertől újra, amikor akarnak. Bárki, akit ez szórakoztat.
A q5 állami hajók itt vannak igen, egy darab sem lett belőle használva, még szerintem több is van, mert jött hozzá. Szóval nem nyúltam le és nem is nyúlom Smile A supportnak irok, ilyen esetben nem tudnak mit csinálni, max azt mondani hogy sorry és utána néznek hogy többet ne forduljon elő, ezért is felesleges volt nekik irni. A román nap-ról kb. 3 embernek megirtam hogy mi volt, rendezve lett az ügy én azt az információt kaptam, ergo feleslegesnek tartottam kikeresni a beszélgetésből a lényeget és fotózgatni. A román ellenszenvet hagyjuk már.... Van náluk gyökér és hülye, ahogy nálunk is, mindenhol vannak hülyék és bunkók és ahol utálja az egyik a másikat. Ha normálisan viselkednek velünk, akkor mi is velük, ahogy forditva is. Én normális voltam velük, egyszer sem akartak átbaszni. Ha valaki olyat tesz veled, ami nem szimpatikus, akkor természetes, hogy viszonzod a jószándékot ennyi pl. most ha megszopathatnánk a franciákat valakivel nem lennétek benne amiket csináltak a közelmúltba velünk? Dehogynem, ennyi. Valamint valóban a prió a játék élvezete és a szórakozás. A horvát szarvasos szerződés felmondható, vannak opciók, feltételek?
@Bikkin: pont erről a szar mentalitásról beszélünk... Ezt mellőzni kellene egy játékban mivel értelmetlen, főleg egy olyan ember tollából érdekes ezt a gyűlölet olvasni aki nem is Erdélyben lakik és nem is ismer egy románt sem személyesen (elnézést ha tévedek bár nem hiszem). De ha ez sem győz meg, akkor még hozzátenném, hogy minden évben több alkalommal is (idén is) beszélgetek délvidéki, felvidéki, kárpátaljai, múravidéki magyarokkal akiknek a szavaiból kiderül, hogy itt, nekünk magyaroknak Romániában, igazán kibaszott jó életünk van az övékhez képest. Most nem védeni akarom a románt sem, de egy biztos, hogy rossz házba kopogtatsz ha gyűlöleteddel.
Minden hónap 6-án az új elnök felül tudja bírálni a bérletet, ha az elnök azt mondja, hogy ne legyen a horvátoké a szarvas, akkor nem lesz az övék Smile