Glasnik Srpske Legije

Published in Serbia - Warfare analysis - 18 Feb 2016 18:19 - 19

Kad me već pominjete i prozivate, red je da se oglasim.

Odmah na početku igre, izdvojio se Whiskas koji je uložio evriće i kreirao stranku. Predložio je sebe za CP i dobio te izbore. Međutim dečko nije znao šta dalje da radi, jer je to uradio ili zbog medalje ili da pokaže kako je on najjači. BATASHA me tad pozvao da mu pomognemo, jer nam je Srbija bila preča od svega. Ja ne sluteći šta će dalje biti, prihvatam poziv da pomognem. Odmah sam vidio da će biti problema, jer tadašnji CP uopšte nije vodio računa o komunikaciji sa građanima niti saveznicima, pa su tako mnogi potencijalni saveznici u startu otjerani, dok su neki kasnije otjerani zbog vređenja našeg CP upućenog ka njima (Venecuela).

Naš cilj od početka su bili 100% resursi, pošto je Italija imala sve što nam treba, odlučili smo da krenemo ka njima. Sada se postavilo pitanje preko koje države da idemo na njih. Pošto u ovoj igri da bi ti važili resursi, oni moraju imati vezu sa glavnim gradom, pa smo tada otpisali Crnu Goru, jer nam je saveznik od ranije. Naravno, to je bio sami početak, niko nije mogao očekivati da će Crna Gora zapravo biti totalno mrtva zemlja. Već tada smo bili u dobrim odnosima sa Makedoncima, pa mi je BATASHA rekao kako bi Makedonci uzeli Albanske teritorije, jer su oni imali resurse koji su njima nedostajali. Pošto smo odlućili da budemo dobri saveznici, krenuli smo preko Bosne u Italiju. Ubrzo posle toga saznajem da je to sa Makedoncima zapravo nesporazum i da oni ipak samo hoće trening rat sa njima. Međutim Bosni smo rat već bili objavili i lagano dobili tu bitku. Pošto nam je preko Bosne bio duži put, jer bi morali da uzmemo i jednu regiju od Crne Gore, što bi odmah značilo da bi im plaćali neku rentu za iznajmljivanje, i plus bi kasnije imali 2 RW, odlučili smo da krenemo preko Albanije. Tada se desilo nešto očekivano, pojavio se igrač koji je sam pucao kao pola Srbije što ih je svakako ohrabrilo da nam pruže čvršći otpor. Niko od nas nije mogao slutiti da će Albanija koja tada nije imala ni 50 stanovnika, od čega su više od pola bili multiji, pružiti takav otpor. Takođe, kada smo se okrenuli Albaniji, htio sam da potpišemo primirje sa Bosnom, ako treba i regiju koju smo osvojili mi bi je vratili. Međutim, kada su vidjeli da na svojoj strani imaju veliki broj kartičara koji očigledno imaju ogromne komplekse prema Srbiji iz drugih igara, nisu htjeli da prihvate primirje i krenuli su da nas napadaju. Niko u Srbiji ovo nije mogao da očekuje. Slažem se da se prvo trebao pokušati zatvoriti rat sa Bosnom na neki način, ali smo željeli što prije do resursa.

Sada to možemo posmatrati kao grešku. Ali ako malo bolje razmislimo, da smo odmah krenuli na Albaniju, zar mislite da se Bosna ne bi uključila u rat? Sami ste vidjeli da je Grčka čiji je državljanin bio glavni u savezu EAGLE vremenom ubacio u rat sa nama sve zemlje oko nas. Zar mislite da se to ne bi desilo i sa Bosnom kada bi vidjeli da na svojoj strani imaju toliko kartičara? Ja sam 100% siguran da bi Bosna posle 1-2 dana ušla u rat sa nama. Lično smatram da bi i Hrvati isto uradili da nismo imali kontakte sa njima oko mogućeg saveza od koga nije bilo ništa. Na samom kraju tog mjeseca njihov CP je pokrenuo rat i to kao što mi je neko od njih rekao na svoju ruku i pod pritiskom saveza .  Uprkos svemu ovome, mi smo uspjeli da obrišemo Albaniju i to je za sad jedina pobjeda, tj jedino brisanje od strane Nexus saveza.

Sam Whiskas je upola mandata odlučio da napusti igru, a to je ujedno i bio jedini naš kartičar. Onda se postavilo pitanje ko će da bude CP posle impicha i naravno niko nije htio, pa sam se ja prihvatio tog posla.

Čujem i za priču da se ide na Italiju kako bi pobjegli od svih tih neprijatelja. Iskreno ne znam ko je to predložio dok sam ja bio u vladi, čini mi se da jeste, ali neka bude da jeste. Taj plan se zasniva na tome da odemo iz core regija u Italiju gdje bi navodno igrali 1-1. E sad tu postoji mali problem. Nexus savez je već u tim trenucima bio slomljen, praktično je i nestao, dok je EAGLE nastavio da napreduje. Svi znamo da je EAGLE mogao dobiti bilo koju MPP bitku na ovom serveru ukoliko bi recimo od početka krenuo da puca u njoj. A mi bi u Italiji igrali baš tako, 1-1 sa čitavim EAGLE savezom koji već tada nije imao druge okupacije, jer su Makedonija i Bugarska već bile obrisane. Znači mi u Italiji ne bismo imali šanse za bilo kakvim taktičkim potezima, jer bi sve išlo na sirovu snagu. Lično smatram da ne bi mogli uzeti nijednu teritoriju Italijanima (čitaj EAGLE savezu), da bi eventualno mogli da se koprcamo sa tom jednom teritorijom u Italiji. Dok su u Srbiji oni bili raštrkatni na 1 RW i 2-3 MPP bitke, gdje smo mi redovno dobijali RW i može se reći svaki drugi dan MPP bitku. Uglavnom držali smo se, tj bili na stand by dok nešto ne iskrsne. Mislim da sam odradio svoj mandat, a da je tek tada Turska došla na granicu sa nama i objavila nam rat. No nije bitno,  oni su uglavnom osvojili 1-2 naše core regije, dok smo ih mi odmah odsjekli u Rumunskom RW u kojem smo pucali. Posle toga smo ih uspjeli dobiti u Srbiji i otjerati odatle. Već tada je Albanija bila blokirana, jer je Kosovo okupirala Bosna, tako da nas Albanija nije mogla napasti i otvoriti još jednu MPP bitku. Međutim već sam debelo ušao u mandat sadašnjeg CP Dzeraje, ali nastaviću sa pričom. Dakle, ostali smo u ratu sa Bosnom i Hrvatskom. Uspješno smo se oslobodili i krenuli u kontranapad. Međutim, opet nam Turska dolazi na granicu, ovaj put preko Bugarske. No, ništa novo za nas. Već smo jednom bili u ovakvoj  situaciji, zašto ih ne bismo opet otjerali?

Međutim tada iznenada Albanija dobija granicu sa Srbijom. Čujem da je plan bio da se oslobodi jedna regija Crne Gore kako bi naš igrač tamo impichom došao na vlasti pokrenuo napad na Bosnu. Igrač koji je izvršio impich je Babo, što lako možete vidjeti ukoliko uđete u prostor za zakone Crne Gore. Kasnije sam dobio informaciju od Babe kako CP ovo nije odobrio, a od drugog igrača kako je CP odobrio tu akciju. CP je sadašnji Dzeraja. No, to toliko i nije bitno. Organizatori ove akcije nisu imali na umu da za impich treba 24h plus još 24h za pokretanje napada na Bosnu. Dakle, Albanija je imala puno vremena da se dosjeti da sada može pokrenuti napad na Crnu Goru, koja je do tad bila okupirana od strane Italije, inaće saveznika Albanije. Pa je i Albanija to iskoristila. U tom oslobodilačkom ratu, Marcus Crassus (onaj koji me sada proziva i krivi za sve) je ispucao preko 1 milion štete i plus mu je DO bio u toj bici.  Sve što je ostalo od te akcije su 2 zakona o donaciji sa trezora Crne Gore na nalog Babe, koji je kasnije rekao da on i jedinica moraju od nečega da žive pošto Srbija tada nije dijelila hljeb na udarima. Albanija je dobila granicu sa Srbijom, ušla u rat i zajedno sa Turskom, Bosnom i Hrvatskom izvršila brisanje. Postavlja se pitanje, da li bi Srbija mogla i ovaj put da otjera Turke da nije ponovo Albanija ušla u rat? Na ovo pitanje odgovor nikada nećemo saznati.

http://s23.postimg.org/bmehs7qob/mapa.png

Kao što vidite, pričao sam ne samo o mom mandatu, nego od prvog dana ove igre, pa do večeras kad pišem ovaj članak. Marcus Crassus je tražio u članku igrača prangija da se javim i obrazložim situaciju što sam ovaj put i uradio. Lično me je taj lik hvalio i govorio kako je to sami početak igre, kako sam ok lik i svaka čast na cimanju. Međutim, promjenio je ploču, jer sam mu zamjerio što je Albaniju doveo ponovo u rat sa nama. Oni koji su tu od početka, znaju da sam non stop bio online, da sam svaki dan slao poruke komandantima koji DO da stave, pa da ih obavjestim kada je udar zakazan itd... Uvjek sam dolazio i po sat vremena prije udara na chat kako bih uspio da podijelim hranu svima koji su došli, a ponekad sam i udar vodio. Uglavnom je udar vodio Krsta, dok sam ja dijelio hranu. Neki od vas su bili dio akcije kada smo u pola 2 noću organizovali udar kako bi Hrvatima preko RW uzeli regiju čak u Austriji. Bilo još puno ovakvih priča, ali već sam se poprilično ispričao.

Osjetio sam se prozvanim, pa sam odlučio da i ja javno kažem moju priču.

Support

Biskivte sisaj kuracNoel De Lilly Noire

Comments (19)

Ne volim ovakve stvari, i ovaj članak nikada ne bi bio napisan da nisam javno isprozivan i okrivljen za brisanje Srbije.
Ништа страшно, брисали су нас и у другим играма, па смо постали сила. Ово нека нам буде наук.
svaka čast, dobro ste se branili - prava je šteta što netko drugi nije bio na čelu Srbije od starta, drugačije bi možda sve bilo. ovako ste samo isprovocirali više zemalja istovremeno, i doveli do toga da vas cijeli savez napada. no, nije to bitno - bitno je vidjeti kako i što dalje.
Pa kažem ti, prvih 20 dana je ko zna koliko saveznika iskulirano. Tek sam kasnije saznao koliko njih se zapravo javljalo itd...
http://www.erevollution.com/fa/article/2759 sub
Vladane bio si na vlasti, nisi uradio APSOLUTNO NISTA, sem sto si napucao svoj nalog. Kada sam ja zeleo da dodjem na vlast, to si bojkotovao, jer si znao da cu ovu zemlju da izvedem na pravi put. KAD SI TOLIKO PAMETAN, sto se sad ne kandidujes? Zato sto nemas vise sta da ukrades, i zato sto si nesposoban... xD
Прво: 1 валута из ЦГ, да не спомињем голд, није отишло "у јединицу". То си сада лупио "и остао жив" што би наш народ рекао. Друго: " Marcus Crassus (onaj koji me sada proziva i krivi za sve) je ispucao preko 1 milion štete i plus mu je DO bio u toj bici." - наравно да јесте- јер увидех да немате појма шта радите па узех РВ медаљу, опуштено ме од момента подизања устанка па на даље боли туки за ваше планове и шта ви радите, и то знају момци из ССФ. Да нема фантома као капетана да врати ДО на српске битке, наш ДО би увек био на савезничким (читај шведским) биткама нпр, или бугарским, румунским - ватевр. Тотални сте фејл и ни за туки нисте, и ценим да је боље ударати за савезнике и градити имиџ рвСРбије него пуцати у биткама по наредбама МоД, а сваки командант и капетан било које војне јединице јако добро зна колико се често дешавало да мењате приоритете у року од сат-два, да не причам на дневном нивоу. Немате појма ни сами са собом шта ћете.
Треће: "Svi znamo da je EAGLE mogao dobiti bilo koju MPP bitku na ovom serveru ukoliko bi recimo od početka krenuo da puca u njoj. A mi bi u Italiji igrali baš tako, 1-1 sa čitavim EAGLE savezom" па потом: "Dok su u Srbiji oni bili raštrkatni na 1 RW i 2-3 MPP bitke, gdje smo mi redovno dobijali RW i može se reći svaki drugi dan MPP bitku." Па чекај- можемо ли да добијемо МПП или не можемо? Ај договори се Smile Да не дужим превише - чињеница је да сам ти рекао "ОК је, први месец је, добро је да се цимаш уопште" итд, ал тебра то било након Калифиних фејлова док си био МоД. И то сам просто коментарисао теби као ДЕЛУ тима који је оформио ЦП. Али када си ти постао ЦП па сам формирао тим....еее, то је већ нешто друго...даље, ти већ прејудицираш шта би било кад би било у Италији и са Италијом, а да ниси ни пробао, а то нам је реално, стратешки, једини излаз био. И реално, ефекат вођства Србије од стране Вискаса, Пасинџера и Џераје је: 0 регија. И то је то, просто и једноставно. Једном речју: фејл. Ај па тако... Smile
ti si babo-popara-crni sposoban samo za prodavanje naloga i virtuelnih para za rl novac, za kradju miliona preko knjige finansija, i za pecenje cevapa Smile zato nam ovde nikad ne trebas na vlasti, bolje nastavi samo da peces rostilj
Ti nisi sposoban ni za jedno od toga, a i dalje se javljas? Idi uvuci se Vladanu jos malcice u buljson, nije dovoljno sto nosite iste gay avatare...
Popara, meni si se predstavio kao igrač koji je ukrao 3 miliona valute od države Srbije Laugh Tako da ti nije upalilo isto i ovdje kada si pokušao na vlast da dođeš preko svog multija.
A što se tebe Crass tiče, lično mi je tvoj saborac rekao da taj novac ide za finansiranje SSF-a. Je l' treba da ti slikam? A trebao bi da znaš da nije isto kada neko ima jednu MPP bitku i kada ima 2-3. Dok smo u Srbiji bili, njihova šteta je bila raštrkana na više bitaka, pa smo mogli jednu od njih da dobijemo ukoliko u RW nije bilo većeg otpora. Dok bi u Italiji doživjeli totalni poraz, jer bi imali samo jednu MPP bitku, a svi mi znamo da Srbija ne može da se mjeri sa EAGLE savezom. Tako da je taj potez ravan tvog kada si doveo Albaniju na naše granice i samim tim direktno uzrokovao naše brisanje.
A što se tebe Crass tiče, lično mi je tvoj saborac rekao da taj novac ide za finansiranje SSF-a. Je l' treba da ti slikam? A trebao bi da znaš da nije isto kada neko ima jednu MPP bitku i kada ima 2-3. Dok smo u Srbiji bili, njihova šteta je bila raštrkana na više bitaka, pa smo mogli jednu od njih da dobijemo ukoliko u RW nije bilo većeg otpora. Dok bi u Italiji doživjeli totalni poraz, jer bi imali samo jednu MPP bitku, a svi mi znamo da Srbija ne može da se mjeri sa EAGLE savezom. Tako da je taj potez ravan tvog kada si doveo Albaniju na naše granice i samim tim direktno uzrokovao naše brisanje.
Ма шта ћеш ти мени сликати- ош ти ја сад усликам како си написао на чет да волиш туки да примаш, да си геј, чкапи, ово-ово? ССФ је направљен из мог "џепа" и нема нико ништа са тим. Знам да Даре и фантом имају нешто запослених код себе, како су унапређивали пекаре, но и са тим може а и не мора да функционише ССФ. Нег је твој проблем што ничим изазван имаш гузобољу од ССФ јбг, а без потребе Smile Друго, ако су они били растрзани на 5 битака- шта смо ми за то време радили? Исто тако се борили у свих 5 битака или? "Dok bi u Italiji doživjeli totalni poraz"- ооо извиниитее молим Вас гос'н Председниче, сад увиђам како је заправо Ваша тактика она права- јер не доживесмо тотални пораз и брисање...oh, wait Surprised
Nikakav problem sa SSF nemam, tamo ima baš super likova. Mi smo za to vrijeme dizali RW i trudili se da pobjedimo u njemu i bar jednoj MPP bici. Pa 40 dana smo se tako držali, nisu mogli da nas obrišu. Slobodno pitaj i njih šta je presudilo, pa su nas obrisali. I oni će ti reći Albanija. Što se moje taktike tiče, svakako je bolja od toga da idemo u Italiju u koju ne bi mogli ni da navirimo. I sve vrijeme smo bili na stand by i čekali da se nešto ne promjeni po pitanju saveza kako bi dobili neku pomoć da ih otjeramo na duže vrijeme. Uostalom, nije mi jasno što se raspravljam sa likom koji čim pogubi konce krene da vređa, koji je već napustio Srbiju i koji ganja BH po Singapuru i sličnim zemljama. Umjesto da kao komandant jedne ugledne jedinice da primjer ostalima kako da se ponašaju i postupaju.
Da sam se predstavio kao neko ko je jebao Nikoliju Zmijanac, i to bi mi poverovao? xD Makse jadan...
Твоји коментари и прозивке на рачун ССФ, услед елемнтарног непознавања стратегије- су и проузроковали моје коментаре. Ајде да ти нацртам, иако ми то првобитно није била намера: Италија има више МПП-а са Игл савезом, колико МПП има Црна Гора? Устанак је подигнут на северу ЦГ, и тачно темпиран у односу на италијанско-швајцарске битке, као што би и друга 2 била- да смо видели да Србија има грам мозга у глави и да ће испратити то. Даље је требало да Србија нападне ЦГ и у три дана да стигне до везивне регије од са које се може напасти Италија. Нисте имали довољно интелекта да увидите предност освајање нејачне Црне Горе (уз пристанак исте), него сте пропустили шансу- понављам, због елементарног непознавања стратегије- коју су потом Албанци искористили. Једини начин да Србија не буде обрисана. Изабрали сте други вид отпора- и зато смо обрисани, па вам је сад због ваше глупости ССФ крив, е у томе је проблем. Smile
Што се тиче држављанства, да- напустио сам Конгрес и отишао у Иран, како би фирме могле функционисати јер смо захваљујући и теби првенствено доведени у ситуацију да нем је број регија 0 и да је рад у нашим фирмама у СРбији немогућ. Одрекао сам се своје конгресменске позиције и отишао у Иран- јер за разлику од тебе који размишља само о свом педу- ја морам да размишљам како да нахраним преко 20 пуноправних чланова своје јединице, који узгред буди речено добијају најбоља снабдевања у СРбији сигурно, а могуће и на целом серверу. Е- тако размишља и поступа "komandant jedne ugledne jedinice", за разлику од вас демагога који нас и доведоште овде где јесмо сада Smile И надаље нит ћу те коментарисати, нит обраћати пажњу на тебе и твоје коментаре, не завређујеш то а ја и не знам што сам себи уопште и дозволио да губим време расправљајући се са...пааа...кхм...нека остане на овоме Smile
šta? i to je to od napušavanja...veoma gay i nezanimljivo