David's World

Published in Hungary - Social interactions and entertainment - 10 Feb 2016 03:18 - 1

http://i64.pic.com/2rqiryp.jpg

Üdv mindenkinek!

Ahogy az előző cikkemben is jeleztem, igyekszem időnként kis összefoglaló cikkekkel jelentkezni, mi is zajlik a világban. Úgy döntöttem, hetente fogok ilyen cikkekkel jelentkezni, hogy ne spammeljem tele a médiát, és legyen érdemi anyagom is.

Lássuk hát a mai anyagot:


Magyar nyelvű cikkek:


Elsőként Katrina55 kormányzó gazdasági összefoglalóját ajánlanám olvasóim figyelmébe, főként azoknak, akik ezt annyira hiányolták.

Tételes beszámolót láthat mindenki az elmúlt hónap költéseiről, és beadott törvényeiről, valamint az állami bevételekről, és a rendelkezésre álló bónuszrégióinkról. 

Következő fontos olvasmányunk Szefes elnök úr Kommunikációs Közlönye, melyből a kormánytagokról, és a jelenlegi helyzetről szerezhettek zanzásított információt.

Pár napja jelent meg újabb admin közlöny, ami azt jelenti, hogy MrWaReZz is menetrendszerűen érkezett a magyar fordítással.

Ezekhez az újításokhoz fűznék pár saját gondolatot is. Őszintén szólva én rossz gondolatnak tartom, hogy az elfoglalt országoknak is legyen kongája és piaca, egyszerűen kivesz egy stratégiai elemet a játékból, és valljuk be, eléggé életszerűtlen is. Persze, akiket eltöröltek, azok örülhetnek neki, de úgy gondolom, ez felesleges és hibás lépés volt.

Szintén elhibázott lépésnek gondolom az RW árának a növelését, hisz így nehezebben kerülhetnek vissza a térképre az eltörölt országok, melyeknek amúgy is, a jelen helyzetben eléggé kevés esélye van.

A másik két változást részemről üdvözlöm, mind kettőnek ideje volt. Ti mit gondoltok a fenti változtatásokkal, egyetértetek, ellenzitek, semleges?

Következő, és egyben egyik legjobban ajánlott cikkünk Imperator tollából származik, és a játék kezdeti hibáit, és az ebből fakadó lehetséges véget boncolgatja.

Remek írás lett, hasznos, informatív, azonban 1-2 pontjával én nem feltétlenül értek egyet. Az eltörlés esetén lévő MPP kiesés szerintem egyáltalán nem rossz, sőt, kifejezetten hasznos stratégiai opció, persze a jelen helyzetben, amikor az erőviszonyok ennyire egyenletlenek, valóban rossz hatásai vannak,  viszont kiegyensúlyozottabb szövetségekkel ez pont, hogy hasznos dolog is lehetne. De persze kíváncsi vagyok az olvasók véleményére is, így várom a gondolataitokat a 1792-es sms számra a kommentek közé!

Egy remek kezdeményezéssel folytatnám a lapszemlét, még pedig Juszuf (nem írom le a teljes neved, bocsi!) jóvoltából.

A játék eddigi leghasznosabb ötletéről van szó az ÉVA esetében, szóval bátorítom minden kicsit is tehetősebb honfitársunkat, hogy szálljon be támogatóként, míg minden kezdőt arra buzdítok, jelentkezzen segítségért, ha szüksége van rá! Kicsit személyesebb vizekre evezve pedig sok sikert kívánok Juszufnak az OM élén, remélem (és biztos vagyok benne), utódomként hasznosabb lesz, mint én voltam! :)

Következő cikkünk újfent MrWaReZz érdeme, aki egy nemzetközileg is nagy karriert befutó cikk fordításával jelentkezett.

Ebben fölvetődik, hogy mindenki legkedvesebb apagyilkosa (uppsz, bojler) nem csak a mastercard nagymestere, hanem más, illegálisabb technikáké is. Mindenki maga döntse el, hisz-e Jimmy-nek, én sajnos úgy hiszem, igaza lehet, ami igencsak rosszat jelentene a játék jövőjének szempontjából.

Utolsó magyar nyelvű cikkünk újra kedvenc fordítónk cikke, ezúttal azonban saját írásról van szó, de a minőség változatlan.

Azoknak kifejezetten érdemes elolvasni ezt a remek cikket, akik elkeveredtek a szövetségi rendszerek bonyolult világában, és nem érzik tisztának a folyamatosan változó frontok világát sem.


És most következzenek a külföldi / angol nyelvű cikkek!Elsőként honfitársunk, Ehed zseniális hadügyi összefoglalóját emelném ki, mely tele van az értelmezést segítő illusztrációkkal. 

Következő témánkhoz egyből két cikk is társul, mely egy teljesen új elemet hozna be a játékba, mégpedig a valódi népfelkelést és a terrorizmust. 

Részemről nem tartom rossz ötletnek, behozni valami újat és eredetit a játékba, pláne, hogy a terrorista egységek egy teljesen új lehetőséget adnának a stratégiára, akár a kisebb, erőtlenebb országok számára is. Más részről viszont ezt úgy kidolgozni, hogy életképes legyen, és ne csak kárt okozzon, nem volna könnyű, szóval nem számítok túlságosan a bevezetésére. Ti mit gondoltok?

Újabb olvasnivalónk újfent egy javaslat, sok új elemmel, melyet összefoglalni is nehéz, ezért ajánlom, olva el mindenki, még ha nem is túl könnyen vehető akadály ez a nyelvezet miatt...:)

Új fajta támadási lehetőségek, új régiókra felosztott országok, a szabad régiók elosztása... Sok érdekes gondolat, néhány megfontolandó, de szerintem ez már egy kicsit sok volna, és feleslegesen túlbonyolított is.

Mai utolsó cikkünk a kedvenc újságomból származik, mégpedig egy interjú az adminokkal. Remek ötlet, és jó kérdések lettek feltéve, mindenképpen megéri elolvasni!

Mára ennyi lett volna az újságom, azt hiszem, így is bőven túl hosszú lett, éppen ezért, úgy gondolom, a végére következzen egy pörgős szám, csak hogy senki ne álmosodjon be:Köszönöm a figyelmet!

Vote-ot, sub-ot, pénzt elfogadok, anyázást most nem!:P

Support

SzefesMrWaReZz

Comments (1)

Jó cikk lett! És köszönöm az elismerő szavakat.