The Switchblabe

Published in Republic of Macedonia (FYROM) - Battle orders - 05 Feb 2016 10:28 - 6

ДРАГА МАКЕДОНИЈО!

26ти
ден.
Македонија цела поробена.

Востанието во Повардарие: неуспешно.

Причина?
НЕАКТИВНОСТ. НЕЕДИНСТВО. НЕОРГАНИЗИРАНОСТ.

    Зошто да се навикнуваме од првиот нецел месец на робија?
    Зошто да го трошиме и тој малку голд што го имаат поединци за неуспешни востанија?
    Зошто да се откажиме кога имаме и сила и можност сe' да вратиме?

На сите 3 прашања има многу едноставен одговор: Не мораме.

Ова е апел до сите еМакедонски играчи, чувајте енергија, оружја и храна.
Ќе се крева ново востание, од моја страна, голд нема да барам од никого. Ќе побарам само активност, обединетост и добра организација.

Не сум претседател, не сум во конгрес, не водам воена единица. Ама ќе Ве замолам Сабота, 06.02. во 21:00 што повеќе од Вас да има на нашиот канал.
(за пристап до чатот, само кликнете на зборот канал, потоа само впишувате nickname, и кликате на копчето Go)

Уште еднаш Ве замолувам, дојдете во што поголем број. Колку ќе ми остане, толку ќе Ви помагам со храна.
Да покажеме дека никој нема да не гази!

Можете да ме најдете на чат во кое било време од денот.
Поздрав, и се гледаме таму.

Со почит,
Vengeance

Support

AiricaMackaAiricaAirica

Comments (6)

o7
edinstvo
Сите играчи не се активни Пола си отидоа да можат полесно да фармат А ние што останавме овде да се бориме сложно против Грците не против Албанците Кога ке почнат да се враќат играчите тогаш ке ратуваме со 2 држави сега не сме моќни само со Албанија да ратуваме
o7
vote + sub + shout со надеж дека повеќе македонци ќе видат
Копија на мојата статија хахахаха Иначе подршка имаш секако :d