David's World

Published in Hungary - Political debates and analysis - 05 Feb 2016 01:45 - 8

Üdv mindenkinek!

Eredetileg nem akartam újságot indítani, már csak azért sem, mert úgyis ellepett mindent a sub4sub mozgalom, szóval nem láttam értelmét, illetve igazán ihletem sem volt értelmes, tartalmas, fontos írásokhoz, viszont az elmúlt napok fényében úgy éreztem, hogy muszáj lesz virtuális tollat ragadnom és megírni a felmerülő gondolataimat, melyek nem nagyon férnek be komment formájában sehová. És ha már emiatt kidobtam 2 aranyat az ablakon (juhé), akkor példát véve eme remek (külföldi) lapról, én is megpróbálok időről-időre kis összefoglalókat nyújtani az aktuálisan legfontosabb témákról, legérdekesebb cikkekről a továbbiakban.

De előtte, első szám gyanánt kezdjük a mai témát, ígérem, megpróbálom visszafogni magam, még ha lassan már agyvérzést is kapok néhány elemétől...

Az utóbbi napokban ellepték a shout falat, illetve a friss cikkeket az elégedetlenkedő megnyilvánulások a magyar csaták hiányáról, a "követhetetlen" pénz kiutalásokról, a kormány hazaárulásáról, alkalmatlanságáról, és így tovább, és így tovább. A fő pikantériája a dolognak az, hogy jellemzően ezek mind olyan emberektől érkeztek, akik amúgy koránt sem nevezhetőek igazán aktívnak, meg sem próbálják alakítani a kormányzást és maguktól utána sem járnak az adott kérdéseknek, így tehát jóindulattal is csak azt lehet mondani, hogy trollkodnak...

Vegyük csak sorba a "kritikákat":

1.: Nincs magyar csata

És tényleg! Nincs minden nap olyan csata, amivel lehet növelni a TP-s sebzést, amivel aztán lehet menőzni, meg elverni az 5 aranyat az újabbnál újabb kormánykritika vagy s4s témájú újságokra. Biztos az a mocskos Szefes és bandája csinálja ezt szándékosan, mert neki ez jó... Ja, izé, miért is lenne neki, nekem, vagy bárkinek jó ez? Miért is törekedne bárki is arra, hogy kevesebb aranya legyen saját magának? Miért is akarná egy elnök, ha lenne lehetősége másra, hogy stagnáljon az országa látszólag? Elárulom: nem jó neki és nekem sem, és senki nem örül a helyzetnek. Viszont sajnos jelen pillanatban ez a helyzet, ellene tenni igazán nem tudunk. És hogy miért nem? Vegyük sorra az eshetőségeket!

A, direkt támadás valamely szomszéd ország ellen

Eléggé halva született ötlet, ugyanis vagy a saját szövetségeseinket tudnánk támadni, vagy az ellenséges szövetség főbb tagjait, többek közt a legnépesebb országot a játékban. Előbbi - remélem említenem is felesleges - kifejezetten a lehetetlen kategória, utóbbinak meg számos buktatója van. Utóbbi kivitelezhetetlenségének eldöntéséhez elég csak megnézni a jelenlegi nemzetközi helyzetet. A szövetségünk legtöbb tagja kemény támadások alatt áll, nagy nehezen védjük az eredeti területüket a mastercard seregek ellen, sokszor utolsó pillanatban, 1-200k sebzéssel nyerve egy-egy ütközetet. Ebben a helyzetben betámadni az ellenséges szövetségből bárkit, egyet jelentene az eltörlésünkkel, ugyanis nem igen lenne senki, aki segítene nekünk, ami nem lenne túlságosan érthetetlen egy olyan helyzetben, ahol ők honvédő háborúkat vívnak, mi meg fejjel rohannánk a falnak. Illetve ha ezeket még félre is tesszük, anyagilag is nehezen kivitelezhető, ugyanis hadat üzenni, csatát nyitni mind mind pénz, méghozzá nem is kevés.

B, rw-k az elfoglalt területeken

Ez már egy fokkal reálisabb is, és időről időre biztosítva is van, amennyire a helyzet engedi. Viszont itt is észben kell tartani, hogy semmi nincs ingyen, az RW meg főként nem, ráadásul folyamatosan változik is a költsége, így rendesen gyűjteni sem tudunk rá. Illetve volt rá egy remek kezdeményezés is, hogy összegyűljön a szükséges pénz, mégsem látom, hogy akik ennyire kiabálnak a TP-s csatákért, azok olyannyira adakoznának bele. Ha ilyen fontos az a medál, akkor miért is nem?

2.: Ha van is magyar csata, akkor sem az a DO

Persze, hogy nem, hiszen sokkal fontosabb csaták zajlanak annál, mint hogy üssünk le 100%-ra egy általunk indított RW-t! Elhiszem, hogy jó lenne, ha egyszerre lehetne megszerezni az "energiaitalt", meg a rakétavetőt a TP medállal, csak az is jó lenne, ha nem az lenne, hogy miután a szövetségeseink nagy részét eltörölték, az után az egész EAGLE fogja, és megindul ellenünk, mi meg nézünk, mint Rozi a moziba. Márpedig ha nem koncentráljuk a sebzésünket a megfelelő helyekre, akkor ez lesz a vége, kiválóan látszott ez Albánia eltörlésénél is, ahol alig pár 100k különbség lett a vége, és ahol mi, magyarok több, mint 4 milliót ütöttünk, többen az utolsó percekben is, a támadó oldalon, országok szintjén a 2. legtöbb sebzést elérve így. Az élet olyan, hogy néha választani kell, és néha a gyors hasznot be kell áldozni a hosszútávú, nagyobb haszonért, ez itt sincs máshogy.

3.: Lenyúlják a pénzeket

Természetesen! Szefessel ott áruljuk a Q5 helijeinket a nemzetközi üzenőfalon, amit a lenyúlt pénzekből épített cégekben termelünk! Ne zavartasson senkit az, hogy a legtöbb pénzmozgást könnyedén követni lehet, hogy 1-2 cikk, illetve MU körlevél elolvasása után maximum 1-2 kérdés marad, amit lehetne tisztázni egyszerű kérdésekkel, nem, inkább írjunk gyanúsítgató cikkeket, az sokkal hasznosabb. Nincs türelmem egyesével felsorolni a költéseket, írtam én már így is eleget, de pár szóban: lett nyomtatva HUF, hogy élénküljön a kereskedelem, erről született cikk is, ez lett kiutalva, ugyanis orgok és bármi hasonló nélkül csak így kerülhet piacra. Lett kiutalva arany MPP-kre, RW-kre, csatanyitásra, háborúra, ezekről szinte minden esetben született körlevél.

Talán ezek a leghangosabb "kritikák", de biztos van még más is. Azt persze közben nem írja senki, hogy szereztünk 2 bónusz régiót, igazán megerőltetés nélkül, tárgyalásokkal, így alaposan nőtt az étel és a "búza" termelésünk, hogy még mindig megvan minden területünk, meg még plusz is van, mikor ezt elég kevés ország mondhatja el; hogy Szefes igen sokat aktív, szövetségi szinten jó színben tüntet fel minket, hogy MrWaReZz elkészítette a játék fordítását, stb.  Arról bezzeg folyamatosan jönnek a cikkek, hogy a kormány lop, csal, magánérdekből cselekszik. Ehhez őszintén csak gratulálni tudok, hiszen ha nem húznánk már most legalább 10 felé, akkor ne adj isten sikeresek lehetnénk, az meg ugye kinek kéne, biztosan nem az emberek érdeke?!


Köszönöm annak, aki elolvasta, elnézést, a durvább stílusért, de azt hiszem, jogos.
Subot, vote-ot, "lefizetést", anyázást, jeti/szerb/akármi csicskázást, aljaelitezést örömmel fogadok!

Support

Kuruc2MrWaReZzSzefessanyimarkler

Comments (8)

v2 Tökéletes írás. Írtam volna hasonlót, de szerintem a köpködők tökéletesen tudják ezt, céljuk nem a konstruktiv kritika, hanem a balhézás. Gondolom ilyen kehesfélék lehetnek. Van aki annyi pénzt árul a piacon, amennyi még nekem se volt soha, mégis tp miatt szánalmasozig. bezzeg a tp alapba ő semmit se adott még, míg jómagam is kétszer, meg a kormány többi tagja is. Szefes meg saját pénzből csinált mu-t, hogy egyáltalán lehessen valamilyen Do-nk, ki fizeti ki neki a 40 aranyat? Melyik kis köpködő vérpistike? Ugye, gondoltam. Pártot ne is mondjam akkor. Még annyit hozzátennék, hogy mivel sok konga inaktív, ezért az elnök keze meg van kötve ki tudja meddig, mivel nincs lehetőség beadni törvényjavaslatot. Se adóval se mással kapcsolatban. Vészhelyzet esetére van eltéve egy két lehetőség háború idejére.
Gratulálok az írásért!
Szép írás! De megint csak a szokásos szöveg! És értem én, hogy megtámadni a másik írását könnyebb, de még mindig nem látok egy költségvetést mi mire lett kiutalva. 4 kiutalás volt azt hiszem. Nem lenne oly nehéz elszámolni vele... Vagy mégis? Ehelyett jönnek ezek a cikkek...Mondta bárki is támadjuk meg valamelyik szomszédos országot? Ezt honnan szeditek, kik éljenzitek ezt a cikket? Ilyet senki nem mondott! Ez csak ködösítés, ferdítés semmi más... Azt meg ne mondjátok, hogy majd egy hétig nem lehet rw-t indítani! Inkább el kéne fogadni az építő kritikát, mert érdekes módon, akik felhoztuk ezeket a témákat, nem szidtunk közbe senkit! De egyből lenéző, támadó hangnemben válaszoltok, hogy mert az úgy nem jó... Hogy építsünk közösséget, ha azt hiszitek mindenben nektek van igazatok? Nah erre válaszoljatok! Lehet, ha máshogy állnátok hozzá a dologhoz, mi is másként tennénk! A közösség nem csak belőletek áll!
v+sub+report Cheeky
Még mindig nem látod, mert még mindig nem jártál utána... Meglepő, tényleg! Nem mondta senki, hogy meg akartok támadni bármilyen országot is, felsoroltam a 2 lehetőséget a TP-s csatához, abból az egyik ez. A ködösítés és ferdítés pedig éppen az, amit te csinálsz. De, pont azt mondjuk, mondom, hogy egy hétig nem lehet RW-t indítani. De ha ennyire zavar, miért nem mész, és indítasz te? Vagy legalább miért nem adsz bele a gyűjtésbe? Másokat kritizálni, elvárni, hogy tegyenek meg mindent érted könnyű, de csinálni valamit már nem megy? Abban meg mi az építő kritika, hogy "MÉNINCSMÁRW, TP-SCSATÁTAKAROK, BIZTOSAZÉNINCSMELOPTOK!!!!"? Nem szidtatok senkit? Akkor az, hogy (tőled idézem): "Viszont azt már nem fogadom el, hogy nem lehet indítani Tp-s csatát! Arról beszélnek, hogy ez egy közösségi játék, de úgy tűnik csak a saját közösségük érdekeit nézik!" micsoda? Vagy te így bókolsz? Az támadó, meg lenéző, hogy leírom, hogy valami így, vagy úgy nem jó? Pardon, ez esetben csodálatos ötlet elkölteni felesleges RW-kre az államkasszát, kitűnő gondolat cserben hagyni a szövetségeseinket, és helyette TP-huszárkodni! Nem hisszük, hogy nekünk van igazunk, hanem jelen állás szerint, ebben a helyzetben TUDJUK, hogy igazunk van. Nekünk se tetszik, hidd el, de ez van. Ha nem így lenne, ha lenne lehetőség másra, mi sem így tennénk, hidd el, nekünk sem okoz örömet, hogy nem szerzünk aranyat csak úgy.
Igy nehez kozosseget epiteni valoban. Ennyi intelligenciaval. Nem lehet rw-t inditani? Mennyit adtatok a 15 goldba? Szefes eddig kb szerintem 100 goldot elkoltott arra hogy ott tartson az orszag ahol. De azert csak haborogjatok az rw-k miatt. Majd lesz itt rw dogivel ha nem uttok a szerbek mellett orrverzesig.
o/ sub+vot Tolvaj banda.. Cheeky
Szar szovetsegest valasztottatok, legyetek a racok csicskai, en nem leszek.