State of Exit

doOb - Newspaper from Serbia -

Published in Serbia - Financial analysis - 31 Jan 2016 02:45 - 24

http://i.imgur.com/k6c2u8D.jpg

Već sam pomenuo da to što više ne radim treću smenu znači da konačno mogu da odvojim vreme da se posvetim ekonomiji jedinice. Svestan sam da mnogi smatraju da je "krajnje vreme" da se tako nešto uradi, ali, s obzirom na to da jedinica do sada od vas nije tražila ništa, nikakva ulaganja sem rad i aktivnost, s obzirom na to da su ljudi na čiju smo se ekonomiju oslanjali odlazili iz jedinice, da smo pri kretanju iznova bili suočeni sa menjanjem ekonomskog modula i ograničenja broja firmi, mislim da je ipak pomalo bezobrazno očekivati od mene nešto više.

Elem, svestan sam da je podela hleba za rad prevaziđena, iz prostog razloga što većina vas sada ima svoje firme za hleb, i što se hleb realn lako nalazi i do 2400 energije za 1 gold. Stoga se već duže vreme nameće kao imperativ najzad taj prelazak na industriju naoružanja. Ipak , lakše je reći nego odraditi.

Industrija hrane do sada svela se na: igrač je pravio 200 hleba na dan, 100 za sebe, 100 za onog koji pravi raw za njega. Ekonomskim izmenama stvara se višak rawa koji je bezvredan, jer ga imaju svi, pa se višak prebacivao u hle koji se prodavao, ili su ti radnici naprosto radili u nekim drugim firmama. 

Sa naoružanjem ide znatno teže. Vi uz manje ulaganja hranom napravite četvrtinu dnevne energije za 2 igrača. Sa naoružanjem, uz ogromna ulaganja, dobijate onoliko naoružanja koliko može jednom igraču da pokrije 200 wella, sa najnovijim izmenama možda maksimalo 400 energije. 


...momenat kad sam skapirao da će bude dugačak članak... -.-''

Kako smo rešili to da prevaziđemo?


Phantom986 od momenta odlaska Crassa maksimalno je intezivirao ulaganje u firme za naoružanje, dok je moj zadatak bio da obezbedim dovoljno hleba za radnike koje on ne može da zaposli, i ujedno, da mu olakšam doniranjem sirovina, koje sam prvo kupovao, a potom i podigao deo firmi.  

Ideja je sledeća:
- Fantom poseduje 10 Q3 heli , 5 Q2 Heli i Q5 Tenk firmu. One proizvode 960q3, 330q2 helija, i 330 q5 tenkova. Za to je potrebno oko 18 000 sirovina na dan. Trenutno, ja sam proizvodim 5000 sirovina, Fantom 1500 menadzerskim radom.
- Kako bi obezbedili što veći broj naoružanja na dnevnom nivou,  SVI RADNICI radiće u ovim firmama za naoružanje kod Fantoma, dok ćemo RAW proizvoditi on i ja kao menadzeri.  To znaci da nam je potrebno 11500 rawa, što na nivou maksimalnih resursa, iznosi ukupno 34 Q4 raw firme koje bi pravile po 340 rawa na dan. Ako uzmemo da je štampani gold 200 valute, to je 34*15 golda odnosno 510 golda koliko treba da skupimo.
- Na taj nacin ja bih sam pravio raw za celu jedinicu, a jedinica bi radom u heli/tenk firmama tacno znala koliko na dnevnom nivou radnik proizvede naoruzanja, i koliko mu sleduje, bez umanjivanja cifre koja je potrebna za proizvodnju sirovina

Kako bi heliji odnosno naoruzanje bilo deljeno?

Plan je da se u prvim danima napravi štek od recimo, 3 jaka full udara najboljim naoružanjem, u našem slučaju Q3 helija, kako bi jedinica u svakom trenutku bila sposobna da iznese jak dan i 3 udara u službi države o svom trošku. Nakon toga, dogovorom, delili bi naoružanje na udarima, jer iskreno, svo ovo cimanje nema smisla ako ćemo praviti naoružanje koje ćete prodavati ili trošiti.

Šta sa hranom?
Jedinica će se na osnovu imovinskog stanja, staža u jedinici i aktivnosti biti podeljena na sledeće tri grupe igrača:
PUNOPRAVNI ČLANOVI - igrači koji imaju full TC, imaju svoje firme za proizvodnju hrane i aktivni su na udarima, dakle oni koji nemaju brigu za hranu i skupljanem golda za trening centre, samo treba da ulažu u nalog i pucanje, ostvaruju pravo na 100% predviđenog sledovanja naoružanja
RAZVOJNI TIM - je tim igrača koji su tu već duže vreme sa nama a koji
- imaju Q3 TC i već su skupili određeni deo golda za Q4 TC
- imaju Q4 TC ali nemaju fabrike za proizvodnju hleba
- imaju Q4 TC , imaju fabrike za hleb, ali su totalno neaktivni i nema nikakve šanse da budu deo komandnog lanca*
i to je deo jedinice na kojem će se najviše raditi u ovom delu reforme, jer nama nije cilj da imamo ogroman broj nerešenih slučajeva i osrednjih igrača. Naš cilj je samo najbolje za naše članove. 
*namerno sam naveo igrače koji misle da je dovoljno to što rade u jedinici da dobijaju full naoružanje i rade s njim šta hoće. O tome nema govora jer smisao SSFa je skupina igrača koji kolektivno raspolažu štetom kojom se upravlja i na koju se računa, a ne samo broj u statistici. IPAK, odsustvo sa četa ne znači da niste u komandnom lancu. Navešću primer Misirca, igrača koji ne dolazi na čet, ali uvek se putem poruke stave na raspolaganje komandi. Misirac takođe ima i veliki broj firmi, i kao takav je bio odličan i dobrodošao u bilo kojoj drugoj jedinici, ali je on i dalje sa nama, i vrlo uticajan na bojnom polju i primetan sa našim avatarom, i ja sam mu na tome jako zahvalan. Zbog njega, Konstruktivca koji zbog posla ne može uvek da bude na četu al je tu preko fona 24/7, Hounda, Banka i sličnih, jedinica će napraviti izuzetak i lični dogovor sa njima, kako bi se ispoštovale i njihove želje, ali i zahtevi jedinice.
REGRUTNI ČLANOVI - su ekipa novih igrača koji su nam se tek pridružili i koji još uvek prolaze kroz period adaptacije i upoznavanja. Ne kažem da su mi najmanje bitni, ali jednostavno da bi ostvarili svoj put kroz razvojni tim do punopravnog članstva potrebno je neko vreme da se upoznamo, vidimo zajedničke teme,zajedničke prijatelje koji garantuju, aktivnost i naprosto, da li je SSF ono što je za njih potrebno. Da li je to jedno veče, 3 dana, 5-7, ili mesec, zavisi isključivo od njihove angažovanosti i faktora koje sam naveo. U tom periodu oni će raditi u firmama jedinice i za uzvrat dobijaće 600 energije kao i svi mi do sada. Ukoliko se pokaže da su to igrači na koje možemo da računamo, dobijaju lični avatar, i ulaz u registar regrutnog tima, gde stiču pravo na maximalnu pomoć jedinice. 

http://img.prntscr.com/img?url=http://i.imgur.com/EHA66Kw.png
Tim koji namerno nisam naveo su DVOKLIKERI. Tu prvo spada moj kumara, Nikola 257, i ta vrsta igrača, koji ovu igru igraju iz zaraze i "da su tu" da ćaskaju zezaju se, a sledovanja su im više, ili manje bitna, ali je njihov doprinos radom za jedinicu jako veliki i za veliku pohvalu. Ideja je da ti igrači nastave da rade u firmama jedinice i oni će za razliku od dosadašnjeg dnevnog, od sada, na sedmičnom nivou, ponedeljkom, dobijati sledovanje za prethodnu sedmicu, koje će se meriti u: hlebu, umanjenom broju naoružanja, ili čistom goldu, odnosno valuti, koja je ostvarena zaradom na njihovom radu, a od kojeg je oduzet određeni deo kao doprinos jedinici. Ono što ove igrače izdvaja od običnih radnika za plate jeste što oni imaju već status članstva u jedinici, imaju pravo na kredite i pomoć od jedinice, i čim se odluče za povećanje aktivnosti, stiču pravo na maksimalno sledovanje. 

VRLO BITAN DEO ČLANKA - sam zaključak

Nadam se da nisam previše ukomplikovao, ali baš zato je za ovo trebalo dosta vremena, da bude maksimalno transparentno, i korektno prema svim članovima. E sad, novci...


Donacija za jedinicu deli se u dva dela: prvi, obavezni u iznosu od 25 golda, koje bi trebalo da donirate meni do petka 27.maja kako bi sledeći vikend već podigli firme i krenuli sa reformom, i dobrovoljni koji je u skladu sa vašim mogućnostima a njime pomažete brži razvoj igrača iz RAZVOJNOG TIMA u PUNOPRAVNE ČLANOVE. Za razliku od obaveznog harača koji se ne vraća, kompletan iznos dobrovoljne donacije unosi se u SSF knjigu finansija i on će sa rastom ekonomske moći biti vraćen igračima koji su donirali, što kroz naoružanje i hleb koje ostane od podela kao višak, što kroz vraćanje duga igrača iz razvojnog tima kada podignu firme/TC. 

Da ne bude odmah "traži po 25 golda, ima nas 50, a za raw treba 510, ko koga ođe zeza", deo golda koji ostane od obavezne donacije nakon podizanja RAW firmi, biće smatran imovinom jedinice, i biće iskorišćen za podizanje kvaliteta firmi za helije u kojima radite, a samim tim i naoružanja koje će biti deljeno, što ja smatram nekom fazom DVA ekonomske reforme kada većina jedinice budu punopravni članovi, sa firmama za hleb, aktivni, i ne budemo znali šta ćemo sa viškom para. :D Takođe, mnogi su nas napuštali i iz mnogo banalnijih razloga nego što je harač od 25 golda, zato cifru od 50 članova itekako uzimam sa velikom rezervom. Ono što je sigurno, oni koji ostanu, itekako će videti napredak i rezultate cele ove priče.

http://img.prntscr.com/img?url=http://i.imgur.com/EHA66Kw.png

Sada, oni preživeli od dužine članka, treba da pošalju poruku meni sa sledećim informacijama:

" Pozdrav Babo, pročitao/la sam članak, smorio si. Smatram da treba da budem PUNOPRAVAN ČLAN jer ispunjavam uslove da imam Q4 TC i svoje firme za hleb, a i aktivan sam pa mi je oružje najpotrebnije. Uz redovnu donaciju šaljem i iznos od _____ golda kao pomoć razvojnom timu." 
ili
" Pozdrav Babo, pročitao/la sam članak, smorio si. Smatram da treba da budem PUNOPRAVAN ČLAN jer ispunjavam uslove da imam Q4 TC i svoje firme za hleb, ali pošto nemam mogućnost da dolazim na mibbit već samo preko poruka, da li možemo da postignemo neku vrstu dogovora oko dnevnog sledovanja naoružanja?"
ili
" Pozdrav Babo, pročitao/la sam članak, smorio si. Smatram da treba da budem deo RAZVOJNOG TIMA jer navedenih uslova za punopravnog člana ne ispunjavam _______________ i ___________ . Šaljem redovnu donaciju od 20 golda a na računu još imam _____ pa bi mi za podizanje firmi/TC trebalo _______ golda" 
ili
" Pozdrav Babo, pročitao/la sam članak, smorio si. Svestan sam da sam od skora u jedinici i da me smatrate REGRUTOM. U narednim danima biću aktivniji pa će te se verujem, uveriti u moje kvalitete te da ću brzo dospeti do RAZVOJNOG TIMA." 
ili
" Pozdrav Babo, pročitao/la sam članak, smorio si. Nemam vremena za udare, slabo i pucam, al radim i treniram svaki dan, pa mislim da bi mogao da me ubaciš u ovaj DVOKLIK režim i da mi pomogneš sa ____________ ili ako je to mnogo, onda bar neka sedmična sledovanja u vidu ________ kako ne bih puno finansijski zaostajao do trenutka kad planiram da se aktivnije priključim."
ili
poruka u kojoj ćete mi staviti do znanja ove informacije od značaja. Svi koji ne odgovore na poruku, biće smatrani dvokliktašima ukoliko rade kod mene i Fantoma za 1 dinar, a ukoliko ne rade, biće izbačeni iz jedinice. Do daljeg, u jedinicu ne primamo i ne zovite nikoga ko nije u stanju da odmah postane PUNOPRAVAN ČLAN što se tiče materijalnog stanja, eventualno, baš neki dobar razlog koji će da razneži korumpiranu komandu jedinice.

http://img.prntscr.com/img?url=http://i.imgur.com/jr6MKKZ.png


MOLIM ZA VAŠE ODGOVORE, i KOMENTARE SA MIŠLJENJEM O SVEMU.

HVALA!

Support

Stormbringer

Comments (24)

sub 1 vote 2 http://www.erevollution.com/en/newspaper/25
s3
s 4 http://www.erevollution.com/en/newspaper/935
s7 v3 http://www.erevollution.com/en/newspaper/810
s8 http://www.erevollution.com/en/newspaper/89
s10 http://www.erevollution.com/en/newspaper/1046
s11 sub back http://www.erevollution.com/en/newspaper/1095
Ahahahaa chkapi presudila za sub Laugh
staeno vote,sub i komentar
s26 v3 http://www.erevollution.com/en/newspaper/21
33 http://www.erevollution.com/hu/newspaper/1282
84 http://www.erevollution.com/hu/newspaper/1305
102 http://www.erevollution.com/en/newspaper/1209
Leleeee koliki tekst. Ja sam tu negde u razvojnom timu.
Svidja mi se!
Preko mob s citao jbt pogubio sam se Laugh poslao poruku i slazem se sa svim napisanim o7
https://www.erevollution.com/en/article/1409 Uslovi za prijem su sledeći: 1) Trening centar unapređen minimum na Q3, 4 months ago Za ovo vreme su svi MORALI da imaju TC Q4. Kao drugo,hranu koliko su aktivni i minimum Q3 tenkove.To sto su pojedinci trosili golde na opremu,i kupovali gluposti nije moj problem. Sve moje firme sam kupio na popustu,stekovao svaki gold,prodavao sve i svasta dok nisam izgradio deo infrastrukture.Moj put je izgledao ovako Q4 TC,unapredjenje na Q2 hleb,Q5 zito + Q3 startno,1 firma za oruzje koju sam gurao i u kojoj nisam radio.Event oruzje i visak opreme prodavao.Oruzje unapredjivao iskljucivo na popustu.Kad sam napravio Q5 tenkove,stancovao sam 5xQ1 helikoptere i unapredio ih na Q2,da bi kupio jos 5xQ1.Prodao Q5 tenkove,podigao jedne helikoptere na Q4,a resto u Q5 gvozdje.Od prodaje helikoptera sam posle podigao Q1 i Q2 kuce,Q5 pesak i oba energetska centra. Dao sam neku RL lovu (tura pica) i uspeo sam par ljudi sa WoT-a da budu moji raferali. Ovo apsolutno svako moze,prema tome nema nista od 25 gold-a.Najvise sto mogu u tom smislu da ucinim je pozajmica te sume do sledeceg popusta.Pozajmica bi bila upucena iskljucivo phantom-u,vec sam to radio sa njim i to sa 10x vecom sumom. Usput jedna blaga sugestija,ako vec hocete da gurate te naloge nikako ne treba davati gold,vec opremu,pa neka prodaju.Tu lovu iskljucivo u infrastrukturu proverenih ljudi,moje licno misljenje kod phantoma.Cak i da taj igrac ode iz jedinice infrastruktura ostaje.Moje iskreno misljnje da jedinica uzasno sporo napreduje,da se prodavao samo deo opreme do sada bi trebala da bude zaokruzena.Sta se radi i kako se radi vidi se i po ovoj akciji.
Babo da vrati firme, a ti da dodjes na cet.
Ja nikada ne dolazim na cet.Ako nesta treba posalji poruku u igri.
E onda ni Babo neće da vrati firme.
Druze, ja sam i sam rekao koji su razlozi naseg sporog napredka. Svako dodatno ulazenje u pricu, sta kako, bilo bi kopanje po ranama koje su tek zarasle. I ja se zaista na to nmg osvrtati... Ono sto mogu, ovim ljudima koji su ostali, ponuditi ovo. Kome se svidja, super, kome ne, jbg, ja nemam trenutno vremena za bolje. Infrastrukturu dizemo na meni, jer Phantom mora da puca. 34 raw firme na dan su toliko wella manje za ispucavanje, do kojeg meni nije stalo. Meni zapravo ni do cega nije stalo, nego da ovim ljudima koji su tu u jedinici omogucim da razviju profile i oduzim im se za prijateljstvo i lojalnost koju su mi pokazali. A ja to najvise cenim... A to sto oni zeljnii boljih podela, uslova, kretnjom manjeg otpora , odlaze svaki dan, to nije moj problem.
Tebi ako je 25 golda za osecaj zajednistva i pripadnosti oko jednog cilja mnogo, ja te necu prisiljavati da doniras, nisi mali nit sam ja neko ko moze ista da ti zahteva.
Nije problem u virtuelno novcu,već u odgovornosti pojedinca,kao i ljudi koji vode jedinicu.Ad hoc rešenja ovog tipa definitivno ne rešavaju suštinu problema. Poenta mog odbijanja bi trebala da bude energija da se učine koraci u pravom pravcu. Prodajom oružja i ostalih materijalnih dobara za ovo vreme se moglo sve završiti.Pojedinci su mogli davno da završe svoje lične potrebe ili da budu blizu toga. Kupovina firmi van popusta je bačen novac,samo tu koliko se uštedi.Filozofija daj odmah i daj sad,daj da pucam,daj da budemo prvi po šteti,daj činove,ulaganje u totalno nestabilne igrače,kao i drugi promašaji su dovela do ovoga.Gore je data mustra za individualno razvijanje,to svako može.Organizacija jedinice je već druga stvar.Da je rečeno da svako napravi po dva Q5 gvožđa i da to preko marketa prebacuje kod oružara određeno vreme ima smisla.Da porez na gvožđe bude minimalan i to ima smisla.Da jedinica prodaje opremu neko vreme i od tog novca podiže firme ima smisla. Sve ostalo sam već napisao.Moj stav o trenutnoj situaciji kao i predlozi rešenja.Dobro odrađena infrastruktura unutar jedinice,kao i kod svakog pojedinca van komande je preduslov da kasniije lomiš.Šteta i činovi idu sami od sebe.
Druze ali mi smo gradili dobru infrastrukturu i covek je otisao. Pomagali smo dizanje TCova , kupovali im naloge, i ljudi su odlazili. I nakon svega toga ja sam i dalje tu, i nisam otisao, pokusavam nesto da pokrenem... Nemoj stvarno da mi sedas na muku. Sta sad treba da to sto si ti odgovoran, a neki drugi clanovi nisu, da njih bacim niz rijeku?