Published in Republic of Macedonia (FYROM) - Warfare analysis - 29 Jan 2016 09:26 - 6

Здраво Македонијо 

Извинете што неможев да напишам статија која на почетокот неможев да ја напишам затоа што бев окупиран со Пријателствата и со Сојузот  ( NEXUS ) кој во него сме Core Member заедно со Србија Бугарија и Романија. Во моментов Македонија има 3 битки во кои искрено не планирав да испадне но моја вина беше затоа и за тоа сум крив самиот јас , но мора да се признае дека и со двата напади Македонија на Грција и Албанија на Македонија е многу ризично успеавме да ги победиме Грците во вчерашната битка која беше многу добра од наша страна со повеќе од 11 МИЛИОНИ испукана штета и со помош на сојузот ја освоивме но Албанија ни направи проблем .  Две битки имаме моментално откако беше кренато Востанијето од моја страна со мој голд не државен и нападот кој го пуштија на Повардарие. Затоа барам од нашите ПУКАЊЕ само во Албанија имаме и причина за тоа. Во моментов Србија има исто 2-3 битки во кој сите им се важни и гледаат да ја одбијат Албанија а да победат во Босна за да можат да бидат во една битка и да ни помогнат на нас.

Сакам да го опишам малце графички ова подоле во сликата 

http://s2.postimg.org/5g4u8fzcp/Hy55n_NQ.png


Моменталната ситуација кај Србија и Бугарија 

                                                                                                                          во Србија 
                                                         http://s15.postimg.org/w0636he0r/Screenshot_3.png                                                                                                                           Во Бугарија 
                                        http://s7.postimg.org/pq6i9hox7/Screenshot_4.png


Во следниот месец планирам да се кандидирам повторно за претседател а во другиот VelAco поради не реализирани планови и затоа во следниот месец сакам да ги направам, поради презафатеност околу потпишувања на МППа и состаноци за Сојузот неможев ни да се обратам и да пишам статија во овој месец ќе биде поинаку и не сакам во мојот МАНДАТ да ја оставам МКД без ни еден регион затоа ќе се обидам да вратам све како што беше .
    -Сакам да реализирам и планови а еден од нив е Конгресменскиот голд да се донира во Трезорот на Македонија кога направив состанок повеќето се сложија на тоа но сакам да надополнам и кој друг сака да донира може да го направи секако ако вие одлучите за тоа не сакам да ве присилувам и НЕМОЖАМ!   Во план е да се направи Фабрика за Оружје Q3-Q4 квалитет но и ни се потребни RAW материјали или секој што има своја фирма може да го донира кај тој што ќе биде Фирмата .
    -Вториот план е да се собира ФОНД за ТЕРЕТАНИ, голдот ќе се донира во Трезорот или пак посигурно и да се докаже дека е донирано ќе се праќа кај одредена личност и тој после со слика ќе докаже дека е донирано. За донацијата ќе донираат само луѓето кои имаат поголема теретана од Q1 значи тие што имаат Q2-Q3-Q4 ќе донираат по 2 голда. На крајот ќе се пријават луѓе кои се активни и од нив ќе се избере кој ќе добие голд. 

Тоа се моите 3 планови за следниот месец ако се кандидирам повторно во МКД  и немојте да се откажувате , направете ги теретаните ,следете наредби и не правете немотребни работи во конгресот како што беа овој месец и што изгубивме голд за без потреба 

                                            http://s13.postimg.org/dk7pbkoev/images.jpg  

Support

Comments (6)

o7
loso
o7
o7
Super o7
o/