Analiza ekonomike e Shqiperise.

5 - Published in Albania - Financial analysis - 4 years ago

Pershendetje te gjithve.
Ne kete artikull do te shpjegoj cdo gje qe kandodhur ne shtet gajt ketyre diteve.
Gjate 2 diteve te zbritjes kemi fituar 1435 goldtaks pra jane investuar rreth 14350 gold gjithsej


Nga te huajt eshte investuar 8545 gold.
Nga te cilat shteti Shqiptar ka fituar 10% taks =854.5 gold
Nga keto 854.5 gold 80% eshte kthyer te investitoretpra 680 gold.
Ndersa shteti Shqipetar ka fituar 174.5 gold.

Nga Shqiptaret te cilet kan deklaruar shumen egoldeve te kryer jane shpenzuar 3422 gold
Nga te cilat shteti Shqipetar ka fituar 10% taks=342.2 gold
Nga 342 gold jane kthyer mbrapsht 229.5 gold
Ndersa shteti Shqipetar ka fituar 112.7 gold

Per TG jan ndihmuar keta lojtar te cilet do tikthejn goldet perseri te llogaria ime dhe un me pas do ti dergoj ne shtet

http://image.prntscr.com/image/953fbabac1ac42db90f34711ec58aaf3.png
Fitimi i Shqiperise gjat ketyre zbritjeve eshte:
242.72 goldte cilat tani jan ne thesar
200 goldte cilat jan propozuar per te kthyer ne ALL
194 goldte cilat jan dhen per TG por me te drejt kthimi
247.72+200+194=641.72 Gold
Nga 641.72 do te zbriten 70 goldte cilat u fituan nga 14k ALL dhe 24 goldte cilat do ti kthehen nje investitori te huaj qe nuk eshte paguar akoma per
shkak se nuk kisha gold ne llogarin time:
641.72-70-24=547.72

Pra fitimi i Shqiperise gjat ketyre diteve eshte 547.72GOLD

Shpenzimet e Shqiperise deri tani jan keto:

http://image.prntscr.com/image/eba79a400184400a8a5f8b6077a7957c.png
Pra gjithsej shpenzime deri tani jan 243.6 Gold te cilat i kam paguar un me goldet e mia.

Faleminderitte gjithve per ndihmon sidomos a herceg dhe AlbRevolution.

Support

TaRrasi

Comments (5)

Bravo Tomi. Trasparenca vleresohet. o7
Kam hapur 3 RW ne Qipro ku eshte shenuar ?
Dark Princess tani po e marr vesh do shenohet artikullin tjtr
wow otoringo 42 gold Cheeky ok i ktjej sot ne mbremje vote o/
Ahah shum mir e paske bërë. Por edhe Gostivari hapi RW në Qipro. Dhe goldet e kongresmenëve ku jan.