Recenzió

Rothbart - Newspaper from Hungary -

Published in Hungary - Financial analysis - 17 Sep 2016 05:44 - 7

Még az első lépés is döcög, a 200as árfolyamhoz közeledünk, de Puffancs olcsónak találta a forintot, és felvásárolta, majd kirakta +20%-on. Ez egy racionális lépés, nem is hibáztatom érte, a tanulság az belőle, hogy a pénznyomtatást meg kell nyitni a lakosság felé. Amíg hajlandóak aranyat áldozni forintért, amiből valószínűleg nem lesz újra aranyuk a végfejlesztésekre, addig egyszerűbb bevonni őket, és az aranyukból rögtön forintot nyomtatni, mint hogy ezresével csináljuk a kincstári vagyon egy részét pörgetve. Mondhatjuk, hogy ez butaság, de amíg van aki megveszi a forintot, hogy drágábban eladja, vagy hogy majd úgyis céget fejleszt belőle (q4 hulláréhó), addig egyszerűbb belátni, hogy a lakossági racionalizálás (szépen fogalmaztam) egy olyan tényező, amivel eddig nem számoltam.

A második lépés a Mindenki jöjjön haza kérdés megválaszolása. Fegyvert fogunk gyártani és vasat, ha állami támogatás legalább a 10% maradéktalan visszaosztásában megjelenik, a minden országnál olcsóbb menedzseri adó, és még a cseheknél is olcsóbb (q4) nyersanyagcégek segítségével gazdasági hatalommá válhatunk. Nem nagyhatalommá, de hatalommá. Innentől pedig jó kérdés a külkereskedelem. Külföldiként a magyar árút bevinni az adott országba szinte ingyen van, vámot legalábbis nem kell fizetni. Ehhez viszont nagyobb országonként kell egy-két magyar (vagy magyar- és haszonbarát), aki ott tevékenykedik. Szóval igen, jöjjünk haza, de ne üres kézzel, hozzunk egy-két kontaktot, aki hajlandó ideutazni, felvásárolni, ami olcsó, és hazavinni - rendszeresen. Én is költözöm lan, és addig is exportálnék, ha Puffancs hagyott volna nekem is forintot. Nagyon jó példa arra, hogy a lakossági racionalitás nem feltétlen érvényes közösségi szinten.

http://i.imgur.com/F4lAtMY.png

Support

Comments (7)

Understand absolutely nothing, but you ve got my vote as always Wink
i dont know, you are hungarian or polish?
neither do i.
cserében minde drágább számunkra, ami goldba kerül! Nem jó irány!
már mért lenne drágább? pont ugyanannyit kell dolgozni érte, csak nem 10 hanem 20 van a papírra írva.
Tegyel ki huf-ot puffancs ala es kenytelen lesz ö is lejebb menni
Rothbart, igen elmeletben igazd van, de a gyakorlatban nem allja meg a helyet, ugyanis: A sok ketkattos es kevesbbe aktiv jatekos eszre sem veszi hogy tul keves a fizuja es dolgozik tovabb fillrrekert. Megint a gazdag gyarosok jartak jol! Sad