Screams from the asylum

Published in Hungary - First steps in eRevollution - 23 Jan 2016 03:58 - 9

Köszöntöm az olvasókat!

Ahogyan ígértem, érkezik a heti cikk. A jelenlegi számban a karakterépítés lehetőségeit szeretném összefoglalni. Természetesen ez saját tapasztalataimat, véleményemet tükrözi, bármilyen észrevételt szívesen fogadok! A  máshonnan érkezetteknek sok minden ismerős lehet, de számomra így kerek a gondolatmenet. 

Akárcsak az eredetijében, ez a játék is erősen épít a katonai modulra. Mi is kell egy jó katonának? Ütőerő, és felszerelés.

Ütőerő: A játékban keringő képlet alapján a sebzésbe beleszámít az erő, a szint, a fegyver, a rang (+ ha  Natural Enemy  van beadva az adott országra, az +10%-ot jelent).
Erő: lineárisan emelkedik a napi edzések során, kezdetben naponta 10.  Az első fejlesztés 20 arany, ami a lineáris fejlődést tekintve szerintem bőven megéri ( 10 erő naponta). A következő szint már 70 arany, ami jelenlegi helyzetben szerintem sok (20/nap).  A magasabb szinteket egyelőre nem látom, illetve arról sincs információ, hogy terveznek-e további (esetleg fizetős) edzőket. 
Szint: az elején viszonylag gyorsan jönnek a szintek, ami nem is baj, hiszen szintenként egy arany jár, ami ezekben az ínséges időkben jól jön. :) Később persze belul.
Fegyver: fegyvertípusok egész garmadáját kínálja a játék (stukker, tank, helikopter).  A magasabb szintű fegyverek értelemszerűen magasabb szorzót adnak a sebzésre. Elvileg tervezik egy három sávos harci rendszer felállítását fegyvernemenként. A személyes bajom ezzel az, hogy egy másik fegyvernem gyártásához kell egy maxra fejlesztett gyár az előző típusból (tehát pl.: egy q5 stukkergyárral lehet tankgyárba fektetni). Legalábbis elvileg. Reméljük ezen még változtatnak. 
Rang: a csatákban szerzett sebzés alapján kapja az ember, kvázi jön magától. Minél többet és nagyobbat üt valaki, annál gyorsabban jön. A magasabb rangokhoz nyilván több sebzés kell. Ez is ismerős lehet "valahonnan. "

Felszerelés: Ide két (+2) dolgot sorolnék: a fegyverek (erről már fentebb írtam), és a kaja. Tekintve, hogy gyakorlatilag minden tevékenység energiát fogyaszt ( csata, munka, cégezés), a jelenlegi szűkös forrásokat figyelembe véve a legértékesebb kincs a kaja. 
Szintén a felszereléshez tartozik a napi parancs (DO) során szerezhető +100 energiás "elem", és a bazooka, mely valóban hasznos, hiszen 5x sebzést produkál. 

Mindezek alapján mihez is kezdhetünk? 

Szükségünk lesz aranyra. Vad dolgokat mondok mi? :) De honnan?  
Szintlépés: erről már fentebb beszéltem. Egy idő után belul sajnos.
Medálok: A kínálat ismerős "valahonnan." :) 
Amire érdemes építeni: True patriot, Media Mogul (ajánlom a Media Mogul projeket). A legütősebb kétség nélkül a Social Builder, de ez azért rizikós, végtelen mennyiségű ember nyilván nem fog csatlakozni.
A Super Soldier: még lan jön. A Hard Worker havonta egyszer szerezhető meg.
Battle Hero: jelenleg szinte esélytelennek látom megszerezni :) Már most elég erőkülönbségek vannak. Az edzők drágák, a fegyvernél meg a kaja fontosabb.
Resistance hero: egyelőre nem játszik.
Congress Member, Country President: ugye nem a medálért jelentkezünk? "A nagy hatalom nagy felelősséggel jár."

Jelenleg a következőképpen látom a helyzetet:
KELL kaja. Az egyik küldetésben amúgy is kell gyárat építeni, de kell hozzá nyersanyagcég is. Ez 20 arany. Két q1-es kajagyár két kajanyersi-céggel már egészen működőképes, bár én úgy látom 3 gyár lenne az optimális. Értelem szerűen a nyersivel érdemes kezdeni, mivel addig azt el lehet adni. A cégfejlesztést azért nem javasolnám első körben, mert drága. Másik rejtett előnye a plusz xp. Alapból 50 xp (DO)+munka (1 xp)+edző (1 xp)+napi rutin (1 xp). Ez összesen 53. Ehhez jön cégenként +1 xp, ami egy idő után azért számít. A fegyverpark kiépítését, főleg a változás előtt álló csatarendszert is figyelembe véve másodlagosnak érzem, meg hát hiába van mivel ütni, ha éhen halsz. 
Javasolnám továbbá a q2 edző fejlesztését. Még viszonylag elérhető  áron van, főleg a következőhöz képest (70 arany), viszont a lineáris fejlődés mellett csak így lehet valamennyire tartani a tempót (nyilván van akit így sem).  
Természetesen az egész játék még az elején jár, bármi változhat. Ha lesz érdemi változás, megírom :)

Köszönöm a kitartó figyelmet, a vote ér, az építő kritikát, észrevételt pedig örömmel fogadom :)

Juszuf

Support

Comments (9)

170g a négyes edző (ami már meglenne ha nem viszketne a tenyér mindig Laugh )
Köszi, jó lett. ő7
Kemény ár. De legalább nem lesz rögtön mindenki isten. és van miért küzdeni Smile
Kiemelném a helyedben hogy melóztatás nélkül szinte lehetetlen a kezdés. Jelenleg 2 ft környékén vannak a bérek, ami nagyon olcsó, érdemes hát dolgoztatni, nagyon is. Kapsz manageri munkányi kaját 2 hufért. Minden nap hátrány amikor nem melóztatsz minden farmodon és gyáradban. Én vettem már több kajagyárat meg farmot is, és melóztatok mindben, mégse elég a kaja még magamnak sem, még kintről is vennem kell goldért. Bár jó lenne erről leszokni, mert így sose lesz négyes edzőm.
Jelenleg 800 energiákat árulnak goldonként a mainchat-en, ami nem tűnik rossznak, mivel a magyar pénzpiacon nagyon nincs beállva még az arany-ft viszony.
Igazság szerint soha nem voltam az a nagy cégezős, de igazad lehet. Mondjuk nekem nagy bajom még nem volt a kajával, igaz a napi 50-nél többet nem is nagyon céloztam meg.
123 http://www.erevollution.com/en/article/1393
s148 v9 http://www.erevollution.com/en/newspaper/893
a 170 esélytelen Sad