Субвенции за стратегиска зграда

5 - Published in Republic of Macedonia (FYROM) - Financial analysis - 5 years ago

    По разгледување на целата ситуација во која се наоѓаме,земајќи ги во предвид сојузите и моменталниот дебаланс на сила,дојдовме до заклучок дека мора да се превземат мерки за заштита. Една од мерките веќе ја обелоденивме пред некое време,а тоа беше планот за изградба на ДС со што доколку одлучат јако да не нападнат,секогаш би не удирале со 75% штета.

    Втората мерка ви ја претставувам денес,а е поврзано со тоа дека мора да играме на полето каде што сме јаки- организација и контролирана штета,а главна цел ни е понатамошен економски и воен развиток на земјата.

    Владата на еМакедонија објавува НЕПОВРАТНИ субвенции за изградба на q2 Стратегискa зградa за енергија. Вкупната цена за изградба на q2 зградата е 40голд ( 10 за q1 i 30 за q2),а владата би ве субвенционирала со 30 голд ,што би значело вие градите q1 ,а ние ви даваме голд за да ја надоградите на q2. Со оваа акција 10 играчи би добиле по 30 голд со цел да ја изградат q2 Стратегиската зграда за енергија.
   
    За тие што не се упатени,таа зграда ви овозможува еднаш во денотда произведете бар што би ви регенерирал 40% од енергијата по цена од 900 q2 леба.40% од енергијатаво нормален случај не ви изгледа како многу ( 200 енергија), но со 5 активирани куќи(би имале вкупно 1250 енергија),барот би ве регенерирал за неверојатни 500 енергија ! Со тоа еМакедонија во најважните битки би добила повеќе тенкови кои
би биле спремни да удрат по потреба.

http://i.imgur.com/NUvdbVk.jpg
    
 Каректеристично етоа што баровите не може да се продаваат,но затоа може да се чуваат и собираат за кога ќе бидат потребни.

При избирањето наиграчите кои ќе ги добијат субвенциите ,во игра се следните критериуми:

1. Работа во државни фирми-ЗАДОЛЖИТЕЛНО.
2. Активност
3. Сила
4. Работа во државните фирми по 2 пати-УСЛОВНО,но има улога(сепак таа работа по 2 пати ни помага да
овозможиме вакви акции во иднина).

Со самото аплицирање,од апликантот се очекува :

1. Да продолжи со досегашната активност и следење на наредби.
2. Производство на НАЈМАЛКУ 1 бар на секои 2 дена.(што би ве чинело 450 q2леба=1900 енергија=одприлика1,25 голд дневно).
3. Предходната точкаусловува имање на некаква економска развиеност(фирми).
4. Градење на q1 стратегиска зграда од сопствен голд.
5.  Доколку дојде исклучителна важна битка и бидеповикан на чат со цел организирање на дмг ,да биде спремен да удри со
баровите-а за истото ,по договор,би добил одреден надоместок вохелиња(ова е нова мерка која дополнително ќе биде дискутирана и утврдена).

    Се разбира,овие субвенции се само за играчи кои се уште немаат q2 стратегиска зграда за енергија и заиграчи кои би можеле финансиски да го поднесат производството на баровите,така што би ги замолил играчите кои не ги исполнуваат овие услови да не го пополнуваат формуларот.               
    Од апликантите ќе се бараат и неколку ss-a со цел утврдување на веродостојноста наинформациите. Формуларот за апликација е во прилог,а нецелосни апликации нема да бидат земени предвид.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfMpZtnxRYkaFfFj7Y0LLN9yJDyzllU7Fi1cAu9wu0R23B4vg/viewform 

Формуларот ќе биде активен до 22:00 на 19.08, додека сабајлето на 20.08 ќе биде објавено кои добиле,а потоа со тие што добиле ќе се договориме за следење на моменталната штета која е на располагање.
За повеќе информации пишете ми во инбокс или побарајте ме на дискорд/ризон.
Поздрав и запамтете,дмг-от е најсладок кога е удрен против Грција ! :P  o7

Support

ATEHTATOPOT

Comments (5)

o/
za tie mocani 30 gold i hipoteka ke pobarate
o/
dajte mu na sharko 50 bez da popolnuva
brat, ako tie na koi im se dade da ja nadogradat taa zgrada nemaat proizvodstvo na q2 leb, togas dzabe parite ke im se dadat eve jas imam 5 q2 fabriki za leb, i 4 q1 fabriki za leb i edvaj da mozam sekoj den da proizveduvam