The Press

Dimov - Newspaper from Bulgaria -

Published in Bulgaria - First steps in eRevollution - 19 Jan 2016 15:13 - 4

Това е третата от поредица статии целящи да ви запознаят с основните механики в играта. Останалите статии от поредицата може да намерите в края на тази.


Съдържание:
    Обща информацияЗакони достъпни само за ПрезидентаЗакони достъпни за Депутати

http://www.buyeuromillions.co.za/wp-content/uploads/2014/08/page-break-vector.jpg
1. Обща информация
http://www.buyeuromillions.co.za/wp-content/uploads/2014/08/page-break-vector.jpg

Преди всичко нека ви запозная с основните полтически събития и техните дати в играта:
    Президентски избори - провеждат се на всяко 5-то число на месеца. Единствено партийният лидер може да излъчи кандидат за преидент от съответната партия;Парламентарни избори - всеки играч над 16-то ниво и член на политическа партия има право да се кандидатира за парламентарните избори в срок от 6-то до 13-ти (включително) всеки месец. Партийният лидер на всяко 14-то число от месеца избира, кои от кандидатиралите се за депутати да допусне до самите избори - всяка партия може да изпрати до 40 кандидата на изборите. Самите парламентарни избори се провеждат на всяко 15-то число на месеца като в Парламента влизат пърите 40 кандидата с най-много гласове.Партийни избори -  всеки член на определена политическа партия може да се кандидатира за партиен лидер по всяко време освен в денят на изборите. Самите избори се провеждат на всяко 25-то число на месеца.

За достъп до административният панел на държавата натиснете името на странта точно под вашият аватар.

http://i.imgur.com/da18vb1.jpg


След това натиснете бутона Administration.


http://i.imgur.com/O9GNxtN.jpg
http://www.buyeuromillions.co.za/wp-content/uploads/2014/08/page-break-vector.jpg
2. Закони достъпни само за Президента
http://www.buyeuromillions.co.za/wp-content/uploads/2014/08/page-break-vector.jpg


Президентът може както да гласува така и да пуска абсолютно всеки един вид закон. Тук са изброени само тези, които само и единствено Президентът може да пусне.

1. Обявяване на война

В полето Propose a Law изберете Declare War. От появилото се падащо меню изберете държавата, която искате да нападнете и след това натиснете Submit, за да подтвърдите избора си. Обявяването на война струва 20 злато, което се взима автоматично от трезора на държавата след като законът бъде приет. Забележете, че може да обявите война на всяка една държава в света, но може да водите битки само с тези, с които имате обща граница. Ако такава не е налична само ще загубите злато, защото няма да може да нападнете съответната държава.

http://i.imgur.com/PSdRl5M.jpg


2. Търговско ембарго

В полето Propose a Law изберете Trading Embargo. В новопоявилото се падщо меню изберете държавата, с която искате да прекратие търговските си взаимоотношения и натиснете Submit за да потвтрдите избора си.

http://i.imgur.com/rKP9ieZ.jpg


3. Приведствено съобщение

В полето Propose a Law изберете Welcoming message. В новопоявилото се поле напишеете съобщението, което искате автоматично да се изпраща до всеки новорегистрирал се потребител във вашата страна и натиснете Submit за да потвърдите избора си.

http://i.imgur.com/LzK118Q.jpg


http://www.buyeuromillions.co.za/wp-content/uploads/2014/08/page-break-vector.jpg
3. Закони достъпни за депутати
http://www.buyeuromillions.co.za/wp-content/uploads/2014/08/page-break-vector.jpg


1. Печат на пари

Освен, че Президентът има 3 допълнителни закона, той може да пуска до 10 такива на мандат. Депутатите от друга страна, могат да пускат само по 2 на мандат. Индикатор в горният десен ъгъл показва колко закона остават.

В полето Propose a Law изберете Issue Money

http://i.imgur.com/9UBVFiX.jpg


В появилото се поле напишете броя на валутата, която искате да напечатате. Забележете, че всяко 1 злато печата по 200 валута (независимо, че на картинката пише 1 злато = 100 валута). Така например ако искате да напечатате валута за 50 злато - в полето въведете 10000). След това натиснете Submit за да потвърдите избора си.

http://i.imgur.com/8XaFSzA.jpg

За да гласувате натуснете сивия бутон details точно срещу закона, който току що предложихте.


http://i.imgur.com/okGOuvL.jpg


След това натиснете Yes, ако искате законът да бъде приет или No, в случай, че сте направили грешка и искате да отхвърлите закона. Самото гласуване отнема 24 часа, в които всички депутати и Президентът имат право да гласуват.

http://i.imgur.com/89rehd8.jpg


2. Пакт за взаимна защита

От менюто Propose a law изберете Mutual Protection Pact. В новопоявилото се падащо меню изберете страната, с която искате да се съюзите и след това натиснете Submit, за да потвърдите избора си. 

http://i.imgur.com/CIYQrW0.jpg


3. Естествен враг

В менюто Propose a law изберете Natural Enemy. От падащото меню изберете държавата, която искате да обявите за естествен враг. Забележете, че в битките срещу държави, които са ваш естествен враг имате бонус към щетата, която нанасяте.

http://i.imgur.com/koy1JsG.jpg


4. Даряване на пари

В менюто Propose a law изберете Donate money. От падащото меню изберете валутата, която искате да дарите. Във първото поле напишете идентификационният номер на играчът (числото в краят на линка към профила на всеки играч), на когото искате да дарите пари от държавната хазна, а във второто поле - сумата. След това натиснете Submit, за да потвърдите избора си. 

http://i.imgur.com/myz8wbK.jpg

5. Данъци

В полето Propose a law изберете VAT and Import laws. От падащото меню изберете за кой тип продукт да предложите смяна на данъка. В първото поле напишете стойността на Данък внос, а във второто поле напишете стойността на ДДС. След това натиснете Submit, за да потвърдите избора си.

http://i.imgur.com/lTYTEet.jpg


6. Данък върху заплатата

В менюто Propose a law изберете Work tax. В новопоявилото се поле напишете стойноста (в процент) на данъка, който искате да наложите върху трудовото възнаграждение. След това натиснете Submit, за да потвърдите избора си.

http://i.imgur.com/pFP205a.jpg


7. Минимална работна заплата

В менюто Propose a law изберете minimum salary. В полето въведете стойността (във валута) на минималната работна заплата, която искате да въведете в страната.

http://i.imgur.com/L9ufjHI.jpg


8. Промяна на столицата

В случай, че страната ви загуби столицата си повреме на война, може да предложите да я смените с друг регион. За целта в менюто Propose a law изберете Capital. В новопоявилото се падащо меню изберете регионът, който искате да направите новата столица. Накрая натиснете Submit, за да потвърдите избора си.

http://i.imgur.com/rQXqYJB.jpg

9. Импийчмънт

Ако смятате, че президентът на държавата не се справя добре със задълженията си може да предложите импйчмант като за целта от менюто Propose a law изберете Impeach the President. В новопоявилото се поле напишете идентификационният номер на играчът, който искате да смени президента в случай, че законът бъде приет. След това натиснете Submit, за да потвърдите избора си.

http://i.imgur.com/0zWNhcT.jpghttp://www.buyeuromillions.co.za/wp-content/uploads/2014/08/page-break-vector.jpg

Линк към другите статии от поредицата:

Support

emka

Comments (4)

v
Браво, много полезно. Добре, че беше евента та го видях. https://www.erevollution.com/bg/newspaper/2608
vs
Smile